direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Kennismaken met culturen, rituelen en lokale bewoners

Andere culturen hebben andere gebruiken en tradities. Ontstaan in het verleden en soms juist heel actueel. Bij ieder land dat je bezoekt krijg je hier automatisch mee te maken, maar op de ene bestemming is de lokale cultuur nadrukkelijker aanwezig dan op de andere. Of je nu traditionele dansen wilt zien of een kerk, pagode of tempel wilt bezoeken. Maar ook bij mensen thuis overnachten is een manier om een land en haar inwoners te leren kennen. Als je met je kinderen op zoek wilt naar 'coleur locale’, dan kun je afreizen naar een van onderstaande bestemmingen.

rondreizen kinderen safari afrika
Rondreis - Zandduinen, safari en Afrikaanse stammen
Het mooiste van Namibië in guestfarms en kleinschalige lodges

Tijdens deze complete en veelzijdige rondreis door Namibië bieden we je unieke mogelijkheden om kennis te maken met de lokale cultuur...
Meer informatie >>

rondreis bali met kinderen
Rondreis - Bali Couleur Locale
Strand, cultuur en natuur

Tijdens deze rondreis maak je kennis met vulkanen, watervallen, indrukwekkende tempels, traditionele dorpjes en natuurlijk prachtige rijstterrassen...
Meer informatie >>

marplein
Het leukste plein van Marokko

Op het Djeema El Fna plein in Marrakech is altijd iets te beleven. Overdag geniet je van een café au lait in Café de France of verse sinaasappelsap van een van de kraampjes terwijl je kijkt naar de ezels en paarden. ’s Avonds komen de acrobaten, de eetstalletjes en de slangenbezweerders die groot en klein vermaken.

vietwaterpoppen
In het water gevallen

Hanoi is beroemd om haar waterpoppentheater. Behalve poppen komen in het verhaal vissen, draken en boten voor en ook als je geen Vietnamees begrijpt is het verhaal spannend en leuk om te zien. Een aanrader voor groot én klein.

jordanie woestijn
Slapen onder de sterren

De woestijn bij Wadi Rum is een bijzondere plek. Om deze goed te kunnen ervaren is een overnachting onder een sterrenhemel in een bedoeïenenkamp onmisbaar. Een tocht per jeep door de omgeving en hobbelen op een kameel maken je woestijnervaring compleet.

nzmaorikinderen
Maori

De Maori cultuur kun je in heel Nieuw-Zeeland tegenkomen, maar het is het meest eenvoudig om hiermee kennis te maken op het Noordereiland in de omgeving van Rotoura en Taupo. De eenvoudigste manier is via een culturele avond inclusief traditionele Hangi-maaltijd, maar er zijn ook minder commerciële mogelijkheden.

namibhimba
Bekend van TV

De Himba, een nomadenvolk, wonen in het Noorden van Namibië en trekken o.a. door de woestijngebieden van Kaokoveld. Ze leven nog grotendeels volgens oude tradities. Deze mensen zijn moeilijk te bezoeken, maar een kleine groep Himba woont bij Kamanjab. Hier kun je kennismaken met hun unieke levensstijl.

rondreis kids marokko
Rondreis Marokko - Souks, berberdorpjes en de kust
Gevarieerde korte rondreis voor families in een rustige reistempo

Rustige rondreis van een kleine twee weken door het zuiden van Marokko.
Meer informatie >>

bali dansen tempels familie
Fietsen, dansen en dolfijnen - Bouwsteen

Met deze bouwsteen kun je je rondreis naar Bali uitbreiden met o.a. een tempelbezoek, een onvergetelijke fietstocht langs Balinese dorpjes en een boottrip naar dolfijnen. Meer informatie >>

vietsapa
De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan

In diverse delen van Vietnam wonen nog traditionele bevolkingsgroepen, ieder met hun eigen rituelen en hun eigen taal. Het is bijzonder om de mooie berggebieden te bezoeken en deze mensen te ontmoeten. Dat kan in Sapa, maar bijvoorbeeld ook in het meer toegankelijke Mai Chau.

caribsteelpan
Het swingt de pan uit

Typisch Caribisch: ‘laid-back’ en altijd in voor een feestje. Op het eiland Grenada vind je veel zogenaamde ‘lime’-plekken waar mensen samenkomen om te praten en wat te drinken. Op Tobago is de Sunday School in Buccoo wekelijks een feestje met optredens van steelpan bands, waarbij enthousiast wordt gedanst.

safari afrika reizen gezin
Bij de bosjesmannen - Bouwsteen

Tijdens deze bouwsteen verblijf je in een eenvoudige maar sfeervolle accommodatie en heb je de kans een bezoek te brengen aan een traditioneel dorp van de San, ook wel Bosjesmannen genoemd. Meer informatie >>

balifestival
Festival op de berg

Het belangrijkste tempelcomplex op Bali is de Basakih, de moedertempel, gebouwd tegen de flanken van de heilige vulkaan Gunung Agung. Bij de belangrijkste festivals brengt iedereen op Bali een bezoek aan deze tempel, waarbij grote manden met offerandes voor de goden op het hoofd meegedragen.

verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders