direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen op reis naar Bali

Prachtige rijstterrassen, een vriendelijke bevolking, Hindoeïstische tempels en festivals, vulkanen en mooie stranden: Bali spreekt bij veel mensen tot de verbeelding en staat zelfs bekend als het paradijs op aarde. Deze goede naam heeft Bali uiteraard niet voor niets gekregen. Bali is een bijzondere bestemming, waar je cultuur, natuur, avontuur en strand uitstekend met elkaar kunt combineren. Uiteraard met voldoende leuke activiteiten voor de kinderen. Samen met de comfortabele hotels en goede voorzieningen maakt dit Bali tot een bijzondere gezinsbestemming, waar je kunt genieten van een vakantie om nooit te vergeten.
 

Toeristisch

Bali heeft een ideale mix van cultuur, natuur en strand, die zowel voor ouders als kinderen erg leuk is.

Er zijn tal van bijzondere activiteiten voor ouders én kinderen, zoals het vogelpark waar je de kans hebt dat er een echte papagaai op je schouder komt zitten, het waterbombpark voor een dag waterpret, fietsen langs rijstvelden, een boottocht naar dolfijnen, snorkelen, whitewater raften,een olifantenpark bezoeken en nog veel meer! Ook zeker de moeite waard is het bijwonen van een traditionele dansvoorstelling, zoals de Kecak, zelf de basisprincipes van de traditionele dansen leren of jezelf verkleden in Balinese stijl.

Het eiland is niet zo groot, zodat je vanuit een centraal gelegen standplaats het hele eiland kunt verkennen. Wil je liever kortere uitstapjes maken en de verschillende delen van Bali verkennen? Dan raden we zeker aan om te kiezen voor een individuele ‘rondreis’ en twee of meerdere plaatsen met elkaar te combineren.
 

Kindvriendelijk

De bevolking van Bali is gek op kinderen en ze zullen jullie over het altijd erg hartelijk ontvangen. Met hele jonge kinderen moet je bijna uitkijken dat ze niet té veel aandacht krijgen.

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. De hotels en restaurants serveren naast lokale gerechten als saté en nasi ook internationale gerechten. Pizza’s, kip en hamburgers zijn bijvoorbeeld goed verkrijgbaar. Daarnaast hebben de meeste restaurants kindermenu’s en kinderstoelen. Uit eten gaan op Bali is voor onze begrippen over het algemeen goedkoop.

Er is voldoende speelruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Op het strand, maar ook bij de hotels zijn grote tuinen aanwezig. Het is vaak ook mogelijk om (tegen vergoeding) gebruik te maken van de faciliteiten en mooie zwembaden van luxe hotels.
 

Praktisch

De accommodaties zijn over het algemeen zeer goed en hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn goede faciliteiten en voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen.

Bali is ingesteld op toeristen en de hygiëne is hier veel beter dan in andere delen van Indonesië. Je kunt er veilig reizen en malaria en tropische ziektes komen nagenoeg niet voor.

De gezondheidszorg is redelijk goed. Er zijn acceptabele privéziekenhuizen in Denpasar. In verschillende (toeristen-)plaatsen heb je buitenlandse privéklinieken met goede Engelssprekende artsen en ook alle hotels kunnen 24 uur per dag Engelstalige artsen oproepen.

De officiële taal is Baha Indonesia, maar er wordt over het algemeen ook goed Engels gesproken.

Bali is het hele jaar uitstekend te bezoeken, omdat het weer redelijk constant is. De beste periode is tijdens het droge seizoen van mei t/m oktober. Buiten het droge seizoen valt er regelmatig (maar over het algemeen niet dagelijks) een flinke tropische bui. Deze duurt over het algemeen echter niet erg lang en het is zeker geen reden om deze periode niet naar Bali te gaan.
 

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Bali in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen
van Bali vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


 


Hier wel even
aan denken...

Je kunt alleen naar Bali vliegen met een tussenstop, waardoor de reis lang duurt.

Tijdverschil: tijdens de Nederlandse zomertijd 6 uur en in de wintertijd 7 uur.

Door de vlucht en het tijdverschil is een vakantie van 10 nachten eigenlijk het minimum.

Zeer specialistische medische zorg is op Bali niet voorhanden. In dat geval zal je moeten worden overgevlogen naar bijvoorbeeld Singapore. Een goede reisverzekering waarbij alle medische kosten tegen kostprijs zijn gedekt is essentieel.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
bali vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders