direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen op reis
naar Marokko

Ezeltjes, paardenkoetsen, slangenbezweerders en exotische geuren in de smalle straatjes van een souk (markt); in Marokko hoef je je geen moment te vervelen. Geniet van een zonsondergang met uitzicht op de rode zandduinen van de Sahara, waan je ridder of prinses in één van de vele kasbahs of voel je avonturier als je hoog op een kameel zit. Na 3,5 uur vliegen kom je in een compleet andere wereld terecht, met vriendelijke mensen, indrukwekkende landschappen en een bijzondere cultuur. Kinderen zijn hier zeer welkom en mede door de bijzondere accommodaties is dit bijzondere land een echte familiebestemming!
 

Toeristisch

Marokko is een gevarieerd land met levendige steden, traditionele Berberdorpjes, besneeuwde bergtoppen, prachtige zandduinen in de Sahara en natuurlijk ook verschillende badplaatsen.

De reisroutes zijn interessant, ook voor kinderen. Afhankelijk van de route zie je onderweg ezeltjes, kamelen, geitjes in bomen, kasbahs (kastelen gemaakt van leem), traditionele Berberdorpjes, vrouwen die hun kleren wassen in de rivier en langs de oever te drogen leggen, etc.

Marrakech is een geweldige ervaring voor kinderen. Het centrale plein, Djeema el-Fna, is op ieder moment van de dag een belevenis met muziek, dans, slangbezweerders, eetstalletjes, ezeltjes en paard en wagens. Ook de vele souks zullen kinderen van iedere leeftijd bijzonder vinden. Hier is werkelijk alles te koop: van kruiden en specerijen, vlees en vis, souvenirs, kleding, prachtige schalen en potten tot kleine diertjes zoals schildpadden en cavia’s. Je kunt hier rustig een paar dagen doorbrengen, mits je in een hotel verblijft waar je ook even afstand kunt nemen van de drukte in de stad zodat het ook voor je kinderen leuk blijft.

De accommodaties tijdens onze rondreizen zijn allemaal bijzonder. Je overnacht bijvoorbeeld in een oude riad, een kasteel of zelfs in een grot in de berg! En wat dacht je van een luxe hotel met uitzicht op de rode zandduinen van de Sahara of een “bivak” (tentenkamp) in de woestijn?
 

Kindvriendelijk

Kinderen zijn in Marokko zeer welkom. Ze zullen aan aandacht geen gebrek hebben. Als je met hele kleintjes rondloopt zullen deze regelmatig een vriendelijke aai over hun bolletje krijgen. Probeer je kind hiervoor af te schermen als hij of zij dat niet leuk vindt.

Je kunt je kinderen gerust mee uit eten nemen. In Marokkaanse restaurants zit je vaak aan lage tafeltjes, dus een kinderstoel is niet nodig. Vaak zijn er geen speciale kindermenu’s maar voor de meeste kinderen biedt de lokale keuken voldoende mogelijkheden om ‘met de pot mee’ te eten. Couscous heeft een neutrale smaak, er wordt veel gebruik gemaakt van ‘kindvriendelijke’ groenten zoals wortel en bloemkool en je hebt bijvoorbeeld tajines met gehaktballetjes in tomatensaus of met kip. Daarnaast kun je overal patat en bijvoorbeeld een omelet vragen. Het eten in Marokko is over het algemeen goed en betaalbaar.

Er is voldoende speelruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Op het strand, maar ook bij de hotels zijn grote tuinen aanwezig. Alle accommodaties hebben een zwembad, regelmatig (maar niet altijd!) ook met een ondieper gedeelte voor kinderen. Verwacht echter geen kinderclub waar je kinderen de hele dag bezig worden gehouden.

Onderweg kun je veel ondernemen en zo op een bijzondere manier kennis maken met het land. Alle activiteiten zijn ook leuk voor en met kinderen. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk kindvriendelijk steden verkennen per paardenkoets, ezel-, paard- of kameelrijden, kastelen bezoeken, etc.. Omdat je met je eigen auto reist bepaal je zelf je reistempo. Vinden je kinderen het leuk om een kasteel te verkennen? Neem de tijd. Wil je liever snel door naar je ‘eindbestemming? Dan ga je weer snel verder!
 

Praktisch

Je kunt in slechts 3,5 uur met een rechtstreekse vlucht naar Casablanca of Marrakech vliegen.

Marokko is een groot land, maar wij concentreren ons alleen op het Zuiden van het land. Hierdoor kunnen we de reistijden beperkt houden (maximaal 4 uur, meestal korter) en is de variatie optimaal. We kiezen bewust niet voor een bezoek aan alle koningssteden, omdat kinderen na een paar dagen verblijf in één stad wel toe zijn aan iets heel anders.

De wegen zijn goed te bereiden, de weg is eenvoudig te vinden en mocht het een keer niet lukken zijn er altijd mensen die je de weg kunnen wijzen. Je kunt Marokko dus uitstekend op eigen gelegenheid verkennen.

De accommodaties zijn over het algemeen zeer goed en comfortabel en bieden een prima prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn goede faciliteiten en voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen en je kunt vaak heerlijk een aantal ontspannen uren in de tuin van je verblijf doorbrengen. Alle accommodaties zijn voorzien van een zwembad (m.u.v. de “bivaks” in de woestijn). In de standaardrondreis kiezen we voor bijzondere sfeervolle 3 en 4 sterren accommodaties. Indien gewenst kun je ook kiezen voor een verblijf in 4 en 5 sterren accommodaties.

Je kunt in Marokko veilig reizen zonder bang te hoeven zijn voor malaria en tropische ziektes. Kleine criminaliteit komt in dit deel van Marokko nauwelijks voor. Uiteraard adviseren we wel om de nodige veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Laat bijvoorbeeld geen waardevolle spullen in je auto of onbeheerd op het strand achter.

In Marokko spreekt men Arabisch, Darija (Marokkaans dialect), berbers en vaak ook Frans. Engels wordt over het algemeen minder goed gesproken. Als je geen Frans spreekt is een boekje “Wat en hoe in het Frans en/of Arabisch” of een Frans-Nederlands/Nederlands-Frans woordenboek eigenlijk onmisbaar.

Ons voor- en najaar is een uitstekende tijd om Marokko te bezoeken. Het is dan niet te heet, maar wel aangenaam. Ook in de zomervakantie kun je nog prima naar Marokko gaan. We hebben onze reizen aangepast aan het seizoen, waardoor je meer tijd doorbrengt in de bergen en aan de kust waar de temperatuur aangenaam is en minder tijd in de lager gelegen delen zoals de woestijn of Marrakech. In dit seizoen dien je er uiteraard wel rekening mee te houden dat je te maken krijgt met hoge temperaturen.
 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Marokko in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Marokko vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

In de zomermaanden (juni t/m september) kunnen de temperaturen hoog oplopen. Vooral in Marrakech en de woestijn is de temperatuur heel hoog. We raden aan om in deze periode van het jaar hier niet te lang te verblijven en hebben onze reizen hier ook op aangepast. De hoger gelegen delen van het land (Atlas gebergte) en de kust hebben ook in de zomermaanden aangenamere temperaturen. Het kan echter wel behoorlijk waaien in Essaouira, mist voorkomen in Agadir en flink regenen/onweren in de Atlas bergen.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
marokko vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders