direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Alles wat een gezinsreis onvergetelijk maakt

Als je terugdenkt aan vroegere reizen zijn er altijd een paar speciale momenten die een reis echt bijzonder maken. Dit zijn de dingen die je nooit in je leven zult vergeten. Ook kom je soms op plekjes waarvan je vind dat iedereen deze in zijn leven toch minimaal één keer moet hebben gezien of gedaan. Als je deze bijzondere momenten als gezin samen kunt ervaren en meemaken is de gezamenlijke herinnering die je hieraan overhoudt extra bijzonder. Hoewel dat één-keer-in-je-leven-gevoel voor iedereen anders is en dit in hele kleine dingen kan zitten kun je hieronder wel ideeën opdoen om heel speciale momenten aan je reis toe te voegen.

viethalongbayboot
Door een schilderij reizen

Halong Bay is een van de meest bijzondere plekken op aarde. In zee ligt het bijzondere karstgebergte waar je tussendoor kunt varen. De beste manier om dit te doen is in een rustig deel van het nationale park op een prachtige Chinese jonk waarbij je een paar dagen in alle luxe kunt genieten van al het moois om je heen.

balifietsen
Fietsen zonder te trappen (van de vulkaan)

De excursie die eigenlijk bij geen enkele gezinsreis naar Bali mag ontbreken: een fietstocht uit de bergen naar Ubud. Je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, bezoekt een woning, rijstvelden en geniet van een heerlijke lunch aan het eind van de trip. Voor kinderen van alle leeftijden. En echt moe word je niet.

Zeilen met kinderen
Zeilen in de Grenadines - Bouwsteen
Ook zonder zeilervaring mogelijk

De leukste manier om de Grenadines te verkennen is per zeiljacht. Overdag vaar je van het ene naar het andere eiland, waarbij je onderweg voldoende tijd hebt om te zwemmen, snorkelen of zelfs te duiken op de mooiste plekken in de Caribbean. Meer informatie >>

nzvliegenkinderen
Vliegen over een vulkaan

Het Tongariro National Park is een mooi natuurpark met actieve vulkanische kraters. In de winter kun je er skiën, in de zomer zijn er eenvoudige en zware wandeltochten te maken. Heel bijzonder en ook geschikt voor kleine kinderen is een ‘scenic flight’ waarbij je in een sportvliegtuigje over de vulkaankraters heen vliegt.

Denis0b
Je eigen droomstrand - Bouwsteen
Denis Island - Seychellen

Een unieke, luxe én verantwoorde ervaring: een privé eiland waar je je eigen stukje van het prachtige strand krijgt met een paar strandstoelen ...
Meer informatie >>

namiblucht
Afrika vanuit de lucht

Niet goedkoop, maar wel een onvergetelijke ervaring: het uitzicht over de woestijn vanuit de lucht. Je kunt kiezen voor een ballonvaart bij zonsopgang in Sesriem of een ‘scenic flight’ in een klein vliegtuigje vanuit Swakopmund. Je kunt ook vliegen over de desolate Skeleton Coast.

nzwalvis
Walvissen spotten

Een walvis zien is iets wat veel mensen op hun lijstje hebben staan van dingen die ze ooit willen doen. In Nieuw-Zeeland is dit relatief gemakkelijk. Vanuit Kaikoura worden walvisexcursies georganiseerd met een zeer grote kans deze bijzondere dieren daadwerkelijk te zien. Minimum leeftijd 3 jaar.

jordaniereizenpetrakinderen
Wonder boven wonder

Het wereldwonder Petra is een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes tussen China en India en Arabië. Hoogtepunten zijn de wandeling door de siq, de Threasury en de Monastry. Kinderen kunnen gebruik maken van een ezeltje, kameel of paardenkoets.

seysportvissen
Nee, papa overdrijft niet

Een vaderhart gaat sneller kloppen als hij een grote, zelf gevangen vis kan laten zien. Op de Seychellen hoef je de grootte van de vis niet te overdrijven: laat maar gewoon de foto zien. De tripjes zijn niet goedkoop, maar hoe vaak heb je de kans om een vis van een meter te vangen?

nzmountcookhelikopter
Hoog, hoger, hoogst

De hoogste berg in Nieuw-Zeeland is de Mount Cook, waar je mooie wandelingen kunt maken. Ook de route er naar toe is de moeite waard. Terwijl je langs het turkooisblauwe Lake Pukaki rijdt zie je op de achtergrond de hoge besneeuwde bergtoppen liggen. Helemaal bijzonder is een (helikopter) vlucht naar de gletsjer.

jordanie woestijn
Slapen onder de sterren

De woestijn bij Wadi Rum is een bijzondere plek. Om deze goed te kunnen ervaren is een overnachting onder een sterrenhemel in een bedoeïenenkamp onmisbaar. Een tocht per jeep door de omgeving en hobbelen op een kameel maken je woestijnervaring compleet.

verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders