direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

De wereld ontdekken en er ook nog wat van opsteken

Ontdekkingsreizigers uit vroegere tijden hebben de wereld voor ons in kaart gebracht. Inmiddels zijn er niet veel plaatsen meer die nog ontdekt kunnen worden op deze traditionele manier. Wel kunnen we zelf nog heel veel nieuwe plekjes leren kennen en ontdekken. En dat is veel leuker dan leren uit een boekje. Verken oude kastelen, opgravingen, tempels, maar zie bijvoorbeeld ook waar rijst vandaan komt, hoe bananen aan bomen groeien, hoe van cacao chocolade wordt gemaakt en hoe mensen in andere landen leven. Iedere reis is een ontdekkingsreis waarbij je ongemerkt heel veel leert. De meest bijzondere plekken waar kleine Columbusjes de wereld, andere culturen maar ook de herkomst van dingen uit ons dagelijks leven kunnen ontdekken vind je hieronder.

jordanieromeinen
Het Carré van het Midden-Oosten

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Jordanië is Jerash, de best bewaard gebleven Romeinse opgraving uit het Midden Oosten. Indrukwekkend is vooral het theater, waar tijdens het Jerash festival in juli en augustus live voorstellingen worden gehouden.

rondreizen kinderen safari afrika
Rondreis - Zandduinen, safari en Afrikaanse stammen
Het mooiste van Namibië in guestfarms en kleinschalige lodges

Tijdens deze complete en veelzijdige rondreis door Namibië bieden we je unieke mogelijkheden om kennis te maken met de lokale cultuur...
Meer informatie >>

nztongariro
In de ban van de ring

In Nieuw-Zeeland zijn er tal van plaatsen die je kunt bezoeken en herkennen uit de Lord of the Ring trilogie. Je kunt kamperen met uitzicht op Mordor (Tongariro NP) en vanuit Queenstown kun je bijvoorbeeld een excursie boeken naar het prachtige Glenorchy en de Dart River Valley, waar veel beelden uit de films opgenomen zijn.

rondreis bali compleet met kinderen
Rondreis - Jordanië Zomeravontuur
Rondreis van april t/m oktober

Een avontuurlijke en gevarieerde rondreis met je kinderen die speciaal is samengesteld voor de warme zomermaanden...
Meer informatie >>

chocolade
Hier groeien de chocoladeletters

Op Grenada kun je een cacaoplantage bezoeken. Tijdens een rondleiding zie je hoe cacaobonen groeien en hoe hier vervolgens chocolade van wordt gemaakt. Leerzaam, leuk en lekker. Ook leuk: specerijenplantages, de nootmuskaatfabriek en de rumdestilleerderij.

rondreis bali met kinderen
Rondreis - Bali Couleur Locale
Strand, cultuur en natuur

Tijdens deze rondreis maak je kennis met vulkanen, watervallen, indrukwekkende tempels, traditionele dorpjes en natuurlijk prachtige rijstterrassen...
Meer informatie >>

vietcyclo
In je 'luie stoel' de stad door

Hanoi is een geweldige stad waar ieder moment van de dag iets te zien en te beleven is. Je kunt er heerlijk eten, winkelen, pagodes bezoeken, spelen in het park of gewoon lekker ronddwalen. Zeker met de kinderen is het ook leuk om een keer een rondje met de cyclo (fietstaxi) te maken en de stad te verkennen.

nztepapawellington
Het museum van Papa

Een museumbezoek met kinderen heeft zeker niet iedereen hoog op zijn “niet-te-missen-lijstje” staan. Toch zou dat in Nieuw-Zeeland wel moeten. De geweldige en interactieve kinderafdelingen maken een groot deel van de musea erg leuk voor kinderen, zoals bij het Te Papa Museum (gratis) in Wellington.

jordanie oudheid
Op reis door het Oude Testament

Jordanië is onderdeel van het 'Heilige Land'. Een bezoek aan de plaatsen die worden genoemd in de bijbel is voor iedereen bijzonder vanwege de grote historische waarde. Sta bijvoorbeeld op de berg waar Mozes het volk Israël het beloofde land liet zien en bezoek Lot’s Cave of de plaats waar Jezus is gedoopt.

rondreis kinderen marokko
Rondreis Marokko - Kinderen in de kasbahs
Gevarieerde rondreis met overnachtingen in stoere kasteeltjes (kasbahs)

Tijdens deze reis zie je veel van het zuidelijk deel van Marokko. Je combineert een verblijf in Marrakech en aan de kust met de woestijn. Meer informatie >>

verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders