direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen op reis naar Vietnam

Vietnam is een van de meest veelzijdige bestemmingen in Azië. Het is niet alleen de natuur met mooie berggebieden, rijstvelden, de enorme Mekong Delta en het karstgebergte die indruk zal maken. Juist de afwisseling met de rijke historie met Chinese en Franskoloniale invloeden, de vrouwen met de typische punthoedjes, tempels en pagodes, vriendelijke mensen, de duizenden afgeladen brommertjes, de bijzondere sfeer in de steden en helaas ook de meer recente Amerikaanse oorlog maken het land heel boeiend om doorheen te reizen. Om Vietnam als vakantiebestemming helemaal compleet te maken vind je hier ook nog eens mooie stranden waar je heerlijk kun bijkomen van alle ervaringen tijdens je reis.

Vietnam is een langgerekt land, waarbij de afstanden tussen het Noorden, Midden en Zuiden groot zijn. Om het reizen met kinderen comfortabel te houden kun je het beste bepaalde aftanden per vliegtuig overbruggen. Hierdoor kun je de reisafstanden per auto (met chauffeur) beperkt houden. De verschillende plaatsen waar je verblijft zijn heel divers en overal zijn leuke activiteiten te ondernemen met de kinderen. Samen met de comfortabele hotels en goede voorzieningen is Vietnam op deze manier een bijzondere gezinsbestemming, waar je kunt genieten van een vakantie om nooit te vergeten.
 

Toeristisch

Vietnam heeft een ideale mix van cultuur, natuur en strand, die zowel voor ouders als kinderen bijzonder is. Omdat het land wat groter is zal een rondreis, hoe comfortabel ook, altijd iets avontuurlijker zijn dan sommige van onze andere bestemmingen. Je hoeft echter niet altijd het hele land te zien. In Vietnam kun je uitstekend keuzes maken die bij jullie gezin passen. Met oudere kinderen kun je bijvoorbeeld een korte trekking maken naar de bergstammen in het Noorden van het land, terwijl je met kleinere kinderen misschien liever wat meer plaatsen aan de kust aandoet. Waar je ook voor kiest, een reis door Vietnam is altijd bijzonder en gevarieerd. In een reis mag een bezoek aan de stad Hanoi niet ontbreken. Hier zie je oude pagodes, mooie Franskoloniale gebouwen, de traditionele winkelstraatjes, het beroemde waterpoppentheater en maak je natuurlijk een tochtje per cyclo (fietstaxi).

Een ander niet te missen onderdeel van de reis is Halong Bay. Dit bijzondere gebied van indrukwekkende karstgebergte in zee is per boot goed te verkennen. Hoewel het in Halong Bay erg druk kan zijn, varen wij naar het net zo mooie maar veel rustigere Bai Tu Long Bay om een kleine kwalitatieve Chinese Jonk. Onderweg bezoek je grotten, kun je in een kajak tot dicht bij de bergen komen en krijg je een heerlijke barbecuelunch voorgeschoteld op een verlaten strandje. Een onmisbare ervaring voor jong en oud.
 

Kindvriendelijk

De bevolking van Vietnam is gek op kinderen en ze zullen jullie over het algemeen hartelijk ontvangen. Kinderen zijn welkom in de hotels en in restaurants, al is er niet altijd een kinderstoel of kindermenu aanwezig. Op veel plaatsen is het echter geen probleem om naast rijstgerechten ook pizza, kip, hamburgers, patat en pasta te bestellen. De bakker verkoopt stokbrood en (chocolade-)croissantjes en in de kleine winkeltjes is kun je koekjes, crackers of chips kopen. Alleen frisdrank zonder koolzuur is lastiger verkrijgbaar. Het is handig om zo af en toe zelf een voorraadje in te slaan en mee te nemen voor onderweg en in je hotelkamer. Flessen drinkwater kun je overal kopen.

Er is voldoende speelruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Op het strand, maar ook bij de hotels zijn grote tuinen aanwezig. In de steden kun je parken bezoeken waar speeltuintjes en complete pretparken te vinden zijn.

Meer informatie over bijzondere dingen die je kunt zien en doen in Vietnam met je kinderen vind je hier >>
 

Praktisch

De accommodaties zijn over het algemeen goed en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn prima faciliteiten en voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen.

Vietnam is inmiddels volledig ingesteld op toeristen. Je kunt er veilig reizen en malaria komen in de meeste delen van het land niet voor. Zoals overal in de tropen moet je uiteraard wel beschermende maatregelen nemen om niet gestoken te worden door muggen.

De gezondheidszorg is redelijk goed. Er zijn acceptabele privéziekenhuizen. In verschillende plaatsen heb je buitenlandse privéklinieken met goede Engelssprekende artsen en ook alle hotels kunnen 24 uur per dag Engelstalige artsen oproepen.

De officiële taal is Vietnamees, maar zeker in de steden en toeristencentra wordt er over het algemeen ook redelijk Engels gesproken. In de bergen en bij de verschillende stammen worden veelal ook nog lokale talen en dialecten gesproken.

Vietnam is, afhankelijk van waar je naar toe wilt gaan, het hele jaar uitstekend te bezoeken. Wat betreft klimaat, temperatuur en hoeveelheid regen bestaan er grote verschillen tussen de verschillende delen van het land. Vaak heb je altijd wel een deel van je reis in een gebied waar het niet de meest ideale periode is om er te reizen. Houd er rekening mee dat het in de regentijd heel veel kan regenen, maar dat het ook goed mogelijk is dat je hier nauwelijks last van ondervind.

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Vietnam in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Vietnam vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 


Hier aan denken

De reis naar Vietnam duurt vrij lang. In de meeste gevallen maak je een tussenstop in Hong Kong of Kuala Lumpur. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een rechtstreekse vlucht vanaf Parijs of Frankfurt met Vietnam Airlines.

Tijdverschil: tijdens de Nederlandse zomertijd 5 uur en in de wintertijd 6 uur.

Door de lange vlucht, het tijdverschil is een vakantie van 10 nachten eigenlijk het minimum, maar als je iets van het land wilt zien kun je beter een minimum reistijd van 12-14 nachten aanhouden.

In Vietnam reis je per auto met chauffeur. We boeken geen losse autohuur. Als je met chauffeur reist, reist er standaard ook een Engelstalige gids met jullie mee. Dit is gebruikelijk in het land en bijvoorbeeld ook het geval als je ter plaatse zelf uitstapjes boekt.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
vietnam vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen