direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen op reis
naar de Seychellen

Wie op zoek is naar een bijzondere en exotische strandvakantie, is op de Seychellen op de juiste plek. Verlaten strandjes, wit poederzand, kristalhelder water en schaduw onder een palmboom... Terwijl je kinderen genieten van strand en water, geniet jij van de mooiste stranden van de wereld. En als je eens een dagje iets anders wilt, zijn er volop watersportmogelijkheden, kun je snorkelen of duiken, een boottocht maken naar andere eilandjes, op zoek gaan naar reuzenschildpadden of een wandeling maken door het groene binnenland. En dat alles in een veilige en kindvriendelijke omgeving!
 

Toeristisch

De stranden van de Seychellen behoren tot de mooiste en meest gefotografeerde stranden van de wereld.

Behalve strand hebben de Seychellen meer te bieden, zoals een groen binnenland, een prachtige onderwaterwereld, onbewoonde eilandjes en in het wild levende reuzenschildpadden.

De drie eilanden Mahé, Praslin en La Digue hebben ieder een eigen sfeer en karakter en zijn daarom uitstekend te combineren voor een aantrekkelijke eiland-hop-vakantie. Mahé is het drukste eiland, waar het merendeel van de plaatselijke bevolking woont en waar je kennis kunt maken met de lokale cultuur. Natuurlijk heb je hier mooie stranden, maar daarnaast kun je mooie wandelingen door het groene binnenland maken. Praslin staat vooral bekend om de Coco de Mer, een kokospalm met de grootste kokosnoten ter wereld. Daarnaast vind je hier enkele van de mooiste stranden van de Seychellen. Op de grote stranden op zowel Mahé als Praslin zijn volop mogelijkheden voor watersporten, snorkelen en boottochtjes. La Digue is het kleinste eiland en erg rustig. Je hebt hier langs de kust prachtige en rustige stranden, die je op de fiets kunt verkennen.

De eilanden zijn klein, waardoor je uitstekend kortdurende uitstapjes kunt maken. Ideaal als je kinderen nog een middagslaapje doen of niet de hele dag op pad willen zijn. Mahé kun je in 2,5 uur met de auto rondrijden, La Digue kun je in een zelfde tijdsduur rondfietsen.
 

Kindvriendelijk

De Seychellen bieden volop zon, zee en strand: de ingrediënten voor de ideale kindervakantie.

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. De hotels en restaurants serveren naast lokale Creoolse gerechten ook internationale gerechten. Overal zijn bijvoorbeeld pizza’s verkrijgbaar. Daarnaast hebben de meeste restaurants kindermenu’s en kinderstoelen.

Er is voldoende speelruimte voor kinderen. De stranden heb je nagenoeg voor jezelf (zelfs de drukste stranden lijken in het niets op drukte van stranden in Europa) en de accommodaties die Expeditie Kroost & Co aanbiedt hebben daarnaast een ruime tuin met speelmogelijkheden. Er zijn voldoende sportmogelijkheden bij de hotels en op het strand.
 

Praktisch

De Seychellen zijn veilig, rustig, ongedwongen en kindvriendelijk. Het reizen met je kinderen is hier heel gemakkelijk en comfortabel. Of je nu één eiland wilt verkennen of uitgebreid wilt eilandhoppen.

Op de Seychellen komen geen tropische ziektes of malaria voor. Inentingen zijn (op dit moment) niet nodig.

De gezondheidszorg is goed geregeld. De drie hoofdeilanden (Mahé, Praslin en La Digue) beschikken ieder over een ziekenhuis/kliniek waar goede medische hulp wordt geboden.

De officiële talen zijn naast Creools ook Frans en Engels. Taalproblemen zul je dus niet tegenkomen.

Je krijgt geen jetlag want het tijdverschil met Nederland is in de zomer slechts 2 uur en in de winter 3 uur.

De Seychellen zijn het hele jaar uitstekend te bezoeken, omdat het weer constant is. Tropische stormen en orkanen komen in dit gebied niet voor en de temperatuur is het hele jaar aangenaam (24 tot 32 graden). Er kan wel een (korte) tropische bui vallen.

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Seychellen in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
de Seychellen vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

Er zijn geen rechtstreekse vluchten mogelijk vanaf Amsterdam, waardoor de reis iets langer duurt. Je moet een overstap maken in Londen, Parijs of Frankfurt, vanaf waar de reis circa 10 uur duurt.

Op de Seychellen heb je geen enorme aantallen toeristen. Dat houdt de eilanden bijzonder en exclusief en de stranden erg rustig, maar hierdoor kan het ook voorkomen dat er niet veel of zelfs geen andere kinderen aanwezig zijn en je kinderen dus geen speelkameraadjes hebben.

De Seychellen is geen goedkope bestemming. Goedkope accommodatie zijn er nagenoeg niet (al hebben we in het aanbod van Expeditie Kroost & Co accommodaties in alle prijsklassen) en ook het dagelijks leven is duur omdat alle artikelen geïmporteerd moeten worden. Als je kiest voor appartementen of bungalows kun je zelf koken en de kosten hiermee beperken. Luiers e.d. kun je het beste vanuit Nederland meenemen. Er zijn wel pampers e.d. verkrijgbaar, maar deze zijn een stuk duurder dan in Nederland.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
bali vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders