direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen naar Jordanië

Jordanië is het land van de eeuwenoude stad Petra, één van de nieuwe zeven wereldwonderen, en alleen hierom een bezoek meer dan waard. Het is echter ook het land met indrukwekkende woestijnlandschappen die je per jeep of kameel kunt verkennen, Romeinse opgravingen, oude kastelen, de Dode en de Rode Zee. Je vindt er zelfs bijzondere natuurreservaten waar je kunt overnachten. De mensen zijn er zeer vriendelijk en behulpzaam, de accommodaties comfortabel en de afstand tot Amsterdam is slechts 4,5 uur! Kortom, een verrassend aantrekkelijke bestemming voor een bijzondere reis met je gezin.

Toeristisch

Jordanië is een droog land met vooral woestijn, maar is desondanks zeer gevarieerd. Je kunt er winkelen in de souks, een oude Romeinse stad verkennen, een ruïne van een kruisvaarderskasteel bezoeken, wandelen door groene natuurgebieden, een kameelsafari door de woestijn maken, drijven op het zoute water van de Dode Zee en snorkelen in de Rode Zee. Iedere dag zie en doe je weer iets heel anders!

De stad Petra is één van de zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Behalve prachtige ruïnes en in de rotsen gebouwde graftombe, zie je vooral ook veel paard en wagens, ezeltjes en kamelen, waarmee je ook grotere afstanden met je kinderen kunt overbruggen.

De accommodaties die wij hebben geselecteerd zijn bijna stuk voor stuk bijzonder. Zo slaap je een nacht bij de bedoeïenen in de woestijn, in een oud Ottomaans dorpje bij Petra of midden in een natuurreservaat.

Kindvriendelijk

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. Lokale Jordaanse gezinnen doen dit ook en ook deze kinderen zijn niet altijd rustig en stil of willen rondrennen in een restaurant. Niemand kijkt hier van op. Verwacht alleen géén kindermenu’s. Meestal is er wel iets te vinden wat de kinderen ook lusten. Kinderstoelen zijn vaak niet beschikbaar. De hotels en restaurants serveren naast lokale gerechten over het algemeen ook kindermenu’s of gerechten die kinderen graag eten. Pasta, kip en hamburgers zijn bijvoorbeeld goed verkrijgbaar. Het eten is over het algemeen goed en betaalbaar.

Er is voldoende speelruimte en speelgelegenheid voor kinderen. Op het strand, maar ook bij de hotels zijn grote tuinen aanwezig. Soms is er ook een speeltuintje en een apart peuterbad. Verwacht echter geen kinderclub waar je kinderen de hele dag bezig worden gehouden.

Alle activiteiten zijn ook leuk voor en met kinderen en kunnen worden aangepast. Een kameelsafari door de woestijn kan voor kleine kinderen bijvoorbeeld ook per ezel en als je ver moet lopen in Petra kun je hiervoor ook kamelen, ezels of een paard en wagen gebruiken. Omdat je met een eigen auto met chauffeur reist bepaal je zelf je reistempo. Vinden je kinderen het leuk om een oud kasteel te verkennen? Neem de tijd. Zijn ze de ‘oude stenen’ na 5 minuten al zat? Dan ga je weer snel verder!

Praktisch

Je kunt in slechts 4,5 uur met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Amman vliegen (met Royal Jordanian). Aan boord heb je prima faciliteiten: redelijke beenruimte, goede maaltijden en een privé televisieschermpje met o.a. familiefilms en spelletjes.

De reisafstanden binnen Jordanië zijn kort, zodat je overdag vooral kunt genieten van alle bijzondere ervaringen. Bovendien bieden we individuele reizen waarbij je reist met een auto met chauffeur, zodat je nooit zelf naar de weg hoeft te zoeken. Deze chauffeur kent uiteraard de beste (lokale) plekjes voor de lunch waar je voor weinig geld een uitstekende “Dürum Shawarma” kunt krijgen. Bovendien behoud je hierdoor alle vrijheid. Je kunt zelf bepalen hoe laat je vertrekt, hoe lang je ergens wilt blijven, etc. Tijdens de meivakantie bieden we individuele reizen aan met een vaste vertrekdatum. Na een dag met je eigen gezin te hebben doorgebracht kunnen de kinderen na aankomst bij de accommodatie dan toch spelen met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

De accommodaties zijn over het algemeen zeer goed en comfortabel en bieden een prima prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn goede faciliteiten en voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen en vaak ook peuterbadjes etc.. Daar waar mogelijk maken we alleen gebruik van accommodaties met zwembad. Nadat je een dag door Petra hebt gelopen is niets heerlijker dan het stof van je af te spoelen en af te koelen in het zwembad (alleen in de zomermaanden).

Je kunt er veilig reizen zonder bang te hoeven zijn voor malaria en tropische ziektes. Kleine criminaliteit komt er nauwelijks voor.

De officiële taal is Arabisch, maar alle borden en informatie is ook in het Engels weergegeven. Over het algemeen wordt er goed Engels gesproken. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Ons voor- en najaar is een uitstekende tijd om Jordanië te bezoeken. Het is dan nog niet te heet, maar wel aangenaam. Ook in de zomervakantie kun je nog prima naar Jordanië gaan. Er is overal airconditioning en ’s avonds koelt het heerlijk af. Bovendien hebben we onze reizen aangepast aan het seizoen. Als het nog koud is brengen we bijvoorbeeld meer dagen door aan de Dode Zee, waar de temperatuur dan heel aangenaam is. Als het in de zomer hier erg warm wordt kiezen we juist voor extra overnachtingen in Amman en boven op de berg in het natuurpark Ajloun waar het dan veel aangenamer is.

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Jordanië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Jordanië vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

In de zomermaanden (juni t/m september) kunnen de temperaturen hoog oplopen. Vooral bij de Dode Zee voelt het dan aan alsof je in een oven zit. In Aqaba waait meestal een flinke zeewind, waardoor het ondanks een hoge temperatuur nog wel redelijk goed uit te houden is. In de woestijn kan het heel heet worden, maar koelt het nadat de zon is ondergegaan flink af. In de bergen is de temperatuur net iets lager en is het over het algemeen aangenaam. In ons reisprogramma hebben we rekening gehouden met de seizoenen. En natuurlijk zorgen we voor accommodaties met zwembaden en kamers en auto’s met airconditioning zodat de reis zo aangenaam mogelijk blijft.

Jordanië ligt in het Midden Oosten, een gebied waar het van tijd tot tijd onrustig is. Jordanië neemt altijd een onafhankelijke positie in en onderhoudt goede relaties met o.a. Amerika, Israël en de Arabische buurlanden. Over het algemeen kun je veilig reizen door Jordanië. We hebben ons er zelf nog geen minuut onveilig gevoeld, terwijl we er toch waren terwijl de oorlog tussen Israël en Libanon in 2006 net was begonnen.


verre reizen met kinderen


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers


verre reizen met kinderen

droomstranden


 


 

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
jordanië vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen ontdekkingsreizigers