direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Projecten met extra zorg voor natuur en mensen

Bij Expeditie Kroost & Co hechten we veel waarde aan bijzondere reizen met respect voor de lokale cultuur en natuur. Onze accommodaties zijn kleinschalig en we proberen lokale hotels en guesthouses te steunen die lokale mensen werk kunnen bieden. Als we zelf op reis zijn nemen we niets mee uit nationale parken behalve vuil dat door anderen is achtergelaten. We hebben respect voor lokale gebruiken en houden bijvoorbeeld schouders en knieën bedenkt in Islamitische landen of bij bezoek aan religieuze gebouwen. We hopen dat iedere reiziger zich ook aan deze morele regels houdt. Op sommige plekken kunnen we projecten ondersteunen die net iets meer doen. Projecten waar de arme lokale bevolking rechtstreeks profiteert van de inkomsten van het toerisme bijvoorbeeld, of plekken waar extra aandacht wordt besteedt aan herstel en/of behoud van de natuur. Als je graag iets extra’s wilt doen voor het land en de mensen waar je verblijft, kun je hier zien waar je dan naar toe kunt reizen met je gezin.

Rummana
Overnachten in een reservaat

Mooie wandelingen in een rustige omgeving kun je maken in het Dana Natuurreservaat. Je overnacht naar keuze in een tentenkamp, een woestijnlodge of een guesthouse in het dorpje Dana. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale inwoners dus je kunt hier verantwoord genieten van een mooie zonsondergang.

schildpadden
Indrukwekkende schildpadden - Bouwsteen
Trinidad

Van juni tot september kun je deelnemen aan een uniek schildpaddenproject op het eiland Trinidad, waar jaarlijks maar liefst 10.000 schildpadden op het strand komen om hun eieren te leggen. Meer informatie >>

seyvogeldenisisland
Verantwoord paradijs

Natuurbehoud staat op de Seychellen hoog op de agenda. Aan natuur- en marinereservaten geen gebrek. Daarnaast zijn er tal van projecten om met uitsterven bedreigde dieren te beschermen en hier onderzoek naar te doen. Een voorbeeld is Denis eiland, waar de natuur hersteld wordt en vogels beschermd.

viethalongbayboot
Door een schilderij reizen

Halong Bay is een van de meest bijzondere plekken op aarde. In zee ligt het bijzondere karstgebergte waar je tussendoor kunt varen. De beste manier om dit te doen is in een rustig deel van het nationale park op een prachtige Chinese jonk waarbij je een paar dagen in alle luxe kunt genieten van al het moois om je heen.

 
 
 
 
verre reizen kinderen
familie reizen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE
inspiratie ideeën tips suggesties reizen met kinderen

Inspiratie voor reizen

vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders