direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Met je kinderen op reis
naar Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland is het land van Maori, kiwi’s en schapen, maar vooral ook van een overweldigend mooie natuur. Actieve vulkanen, borrelende modderpoelen, verlaten stranden, besneeuwde bergtoppen, imposante gletsjers en adembenemende fjorden: Nieuw Zeeland kent een enorme variatie in een relatief klein gebied. Daarnaast is Nieuw-Zeeland veilig, westers en kindvriendelijk en daarom een uistekende geschikt om met je kinderen naar toe te gaan.
 

Toeristisch

Nieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld en een ‘must’ voor iedere natuurliefhebber. Op korte afstand van elkaar vind je er bijvoorbeeld actieve vulkanen, geisers, borrelende modderpoelen, afgelegen stranden, besneeuwd bergtoppen, adembenemende fjorden en turkooiskleurige meren. Aan de kust zijn pinguïns, dolfijnen en walvissen te zien. In Nieuw-Zeeland ontdek je telkens weer iets nieuws!

Nieuw-Zeeland leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Je kunt er goed wandelen (van meerdaagse tochten tot korte wandelingen met de buggy). De paden zijn goed onderhouden en duidelijk gemarkeerd. Bij de toeristenbureaus is veel informatie voorhanden, waarbij per route de duur van de tocht en de moeilijkheidsgraad wordt aangegeven. Andere activiteiten zijn bungee-jumpen, kajakken, jet boating, abseilen, mountainbiking, skiën/snowboarden (in de winter), whitewater rafting, duiken, zeilen, windsurfen, ‘flightseeing’ met helicopter of sportvliegtuigje en paardrijden.

Kindvriendelijk

Veel activiteiten/tochten en bezienswaardigheden zijn leuk voor kinderen. Je kunt bijv. walvissen, dolfijnen en pinguïns zien, gletsjers en vulkanen bekijken of beklimmen, meer leren over de Maori-cultuur en Maori-concerten (zang en dans) bijwonen. Ook musea, zoals het Te Papa museum in Wellington, hebben leuke en leerzame kinderafdelingen.

Je kunt de kinderen gerust mee uit eten nemen. Restaurants hebben meestal kinderstoelen en de bekende kindergerechten. Picknicken kan volop en is ook erg leuk voor de kinderen én voor jou (en je bevindt je nagenoeg altijd in een bijzonder mooie omgeving).

Nieuw-Zeelanders reageren over het algemeen erg positief op kinderen. Ze vinden het leuk dat je je kinderen meeneemt en aan aandacht hebben je kinderen over het algemeen geen gebrek. Door je kinderen kun je ook gemakkelijk in contact komen met Nieuw-Zeelanders zelf.

Je komt onderweg genoeg kinderen tegen. Voor Europeanen is Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de wereld, maar veel Australiërs (en Nieuw-Zeelanders zelf) brengen hier hun vakantie door. Dit betekent dat het druk kan zijn tijdens lokale schoolvakanties en feestdagen (vroeg reserveren!), maar dat er ook (bijna) altijd speelkameraadjes zijn voor de kinderen. Kinderen laten zich hierbij over het algemeen niet weerhouden door taalproblemen.

Er zijn goede voorzieningen voor kinderen, bijvoorbeeld op campings, maar ook in plaatsjes zelf (vraag hier bijv. naar bij de camping of het lokale toeristenbureau). Speeltuintjes, zwembaden en parken zijn overal te vinden. Daarnaast zijn er speciale pretparken en activiteiten gericht op kinderen waar je je ook als het eens een dagje regent goed kunt vermaken.
 

Praktisch

Gezondheidsproblemen komen in Nieuw-Zeeland nauwelijks voor. Je hebt voor een reis naar Nieuw-Zeeland zelfs geen DKTP of Hepatitis A vaccinatie nodig. Medische hulp is -indien nodig- overal voorhanden. Zelfs in kleine plaatsjes is altijd een arts te vinden.

Nieuw Zeeland is erg veilig: er leven geen gevaarlijke dieren of insecten. Criminaliteit komt nauwelijks voor (wel altijd opletten in de grote steden en geen waardevolle spullen in de auto/camper achterlaten!). Stroming in zee kan gevaarlijk zijn, maar dit wordt ter plaatse aangegeven.

Nieuw-Zeeland is een Engels sprekend land, Je ondervindt dus geen taalproblemen. Er wonen behoorlijk wat Nederlandse emigranten. Kijk daarom niet raar op als iemand je blijkt te verstaan (en wees voorzichtig met hardop ‘roddelen’!)

Alles wat je nodig hebt voor jou en je kinderen is volop verkrijgbaar en goed betaalbaar. Er zijn meerdere bekende merken luiers, babyvoeding, etc. te koop. Ook de in Nederland gangbare fruit- en groentesoorten zijn overal verkrijgbaar, evenals brood, melk, (Goudse) kaas en ander beleg.

Hoewel je veel dagen zult moeten rijden, zijn de reisafstanden per dag (in vergelijking met bijvoorbeeld Australië of de Verenigde Staten) beperkt. De wegen zijn in goede staat, waardoor je zelfs reizend in kindertempo (max. 4 uur per dag in de auto) in korte tijd heel veel kunt zien.

 


aanbieding


aanbieding

baby peuter kleuter kind tiener

 

Nieuw-Zeeland in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Nieuw-Zeeland vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier wel even
aan denken...

Je Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld en je krijgt dus te maken met een zeer lange vlucht (12 uur naar Kuala Lumpur of Singapore en na een wachttijd nog eens ca. 12 uur tot Nieuw-Zeeland). Expeditie Kroost & Co raadt daarom aan te kiezen voor een vlucht met zo min mogelijk stops en met een goede luchtvaartmaatschappij. Om de lange wachttijd te overbruggen kun je het beste gebruik maken van een dagkamer in een hotel (op de luchthaven) of een stop-over van een paar dagen te maken, bijvoorbeeld op een tropisch strand.

Groot tijdverschil met Nederland (11 uur in de zomer, 12 uur in de winter). Je dag- en nachtritme wordt dus volledig omgegooid. De eerste paar nachten na de reis kunnen je kinderen onrustig zijn. Klik hier voor tips hoe je zo snel mogelijk aan het nieuwe ritme gewend raakt.

Als je veel van het land wilt zien, maar geen twee maanden de tijd hebt, zul je veel moeten reizen. Dit is zeker geen straf, want onderweg kijk je je ogen uit. Lang op één plaats blijven zal er echter niet bij zijn. Een camper, waar je je eigen huis bij je hebt is dan ideaal, zodat je niet uit je koffer hoeft te leven en telkens aan een nieuwe slaapplaats moet wennen. Dit geeft vooral ook je kinderen veel rust.

Bed & Breakfasts zijn vooral gericht op volwassenen. Vaak worden ze gerund door mensen die gepensioneerd zijn en die bang zijn dat kinderen hun mooie spulletjes kapot maken. Een Bed & Breakfast is daarom niet altijd geschikt voor je gezin, soms worden kinderen zelfs geweigerd. Vooraf goed informeren is aan te raden! Er zijn overigens wel voldoende accommodatie-mogelijkheden voor gezinnen, zoals campings (kindvriendelijk, veel speelruimte en ze verhuren ook vaak cabins/huisjes met privéfaciliteiten), motels en farmstays, waarbij je overnacht op een boerderij en kennis maakt met het dagelijks leven van een Nieuw-Zeelander. Expeditie Kroost & Co maakt bij de selfdrive tour gebruik van verschillende overnachtings-mogelijkheden die allen kindvriendelijk zijn en voldoende ruimte bieden voor gezinnen met twee kinderen.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
nieuw-zeeland vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders