direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Jordanië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Jordanië vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen in Jordanië

Tijdens al onze gezinsrondreizen door Jordanië bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het land: Petra, Wadi Rum, Jerash, de Dode Zee en de Rode Zee. De reisafstand tussen deze plaatsen is kort, waardoor je veel kunt zien en doen in een korte tijd. Je kunt je reis door Jordanië nóg bijzonderder maken als je wat minder bekende gebieden in je reis opneemt. Hieronder geven we je een paar leuke suggesties hiervoor.

jordanie woestijn
Slapen onder de sterren

De woestijn bij Wadi Rum is een bijzondere plek. Om deze goed te kunnen ervaren is een overnachting onder een sterrenhemel in een bedoeïenenkamp onmisbaar. Een tocht per jeep door de omgeving en hobbelen op een kameel maken je woestijnervaring compleet.

jordanie oudheid
Op reis door het Oude Testament

Jordanië is onderdeel van het 'Heilige Land'. Een bezoek aan de plaatsen die worden genoemd in de bijbel is voor iedereen bijzonder vanwege de grote historische waarde. Sta bijvoorbeeld op de berg waar Mozes het volk Israël het beloofde land liet zien en bezoek Lot’s Cave of de plaats waar Jezus is gedoopt.

jordanie dode zee
Kijk jongens, zonder handen

Het is een unieke ervaring om op het zoute water van de Dode Zee te blijven drijven. Een boek lezen gaat je in het water gemakkelijker af dan zwemmen. Daarnaast is dit gebied indrukwekkend en met 400 meter beneden de zeespiegel het laagst gelegen punt op aarde.

jordanieromeinen
Het Carré van het Midden-Oosten

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Jordanië is Jerash, de best bewaard gebleven Romeinse opgraving uit het Midden Oosten. Indrukwekkend is vooral het theater, waar tijdens het Jerash festival in juli en augustus live voorstellingen worden gehouden.

jordaniekasteel
Uit de tijd van de kruisvaarders

In de tijd dat het Christendom de wereld wilde veroveren zijn de kruisvaarders ook aangekomen in Jordanië. Uit deze periode zijn nog ruïnes van oude kastelen bewaard gebleven, zoals het kasteel bij Karak. Deze kun je bezoeken als je via de oude King’s Highway van de Dode Zee naar Petra reist.

jordaniedodezeespamodder
Magische krachten uit de Dode Zee

Het is mogelijk kuurreizen naar de Dode Zee te boeken, maar voor ‘gezonde’ mensen is het ook heerlijk om je te laten verwennen in de spa bij je hotel. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van algen en zout uit de Dode Zee, maar een eenvoudige massage is ook lekker ontspannend.

jordaniereizenpetrakinderen
Wonder boven wonder

Het wereldwonder Petra is een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes tussen China en India en Arabië. Hoogtepunten zijn de wandeling door de siq, de Threasury en de Monastry. Kinderen kunnen op een ezeltje, kameel of paardenkoets.

jordanie reis sprookjesbos
Het Ottomaanse sprookjesbos

Jordanië is warm en bestaat voor 90% uit woestijngrond. Minder bekend zijn de bossen bij bijvoorbeeld Ajloun. Je kunt hier diverse langere of kortere wandelingen maken. Je overnacht in een tent (met echte bedden) waar je ’s avonds kunt genieten van een heerlijk drankje op je eigen veranda.

Rummana
Overnachten in een reservaat

Mooie wandelingen in een rustige omgeving kun je maken in het Dana Natuurreservaat. Je overnacht naar keuze in een tentenkamp, een woestijnlodge of een guesthouse in het dorpje Dana. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale inwoners dus je kunt hier verantwoord genieten van een mooie zonsondergang.

jordanieduiken
Koraaltuinen voor de deur

Bijkomen van alle ervaringen kun je door een rondreis te combineren met een paar ontspannen dagen aan het strand. Bij de privé stranden van de hotels mag dit net als bij ons in bikini. Je kunt ook gaan duiken of snorkelen bij één van de indrukwekkende riffen waar de Rode Zee om bekend straat.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
jordanië vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen