direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Jordanië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Jordanië vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Klimaat en beste reistijd

Jordanië is qua seizoenen gelijk aan Nederland. In de winter kan het er koud zijn en kunnen flinke sneeuwstormen je reis negatief beïnvloeden. In de zomer (juni t/m augustus) kan de temperatuur zeer hoog oplopen. Hoewel het warm is, is het niet nodig om Jordanië in de zomer te vermijden. De auto’s en hotels zijn voorzien van airconditioning, het is een zeer droge warmte én het koelt ’s avonds flink af. Hierdoor is het er eigenlijk nog redelijk goed uit te houden, vooral als je in de hoger gelegen gebieden verblijft. Het zeer laag gelegen gebied bij de Dode Zee, waar de luchtvochtigheid ook hoger is, kan in de zomermaanden overigens wel aanvoelen als een ‘oven’.

De beste maanden voor een bezoek aan Jordanië zijn van half maart tot half mei en september en oktober. In deze periode kan het vrij druk zijn in de hotels, waardoor sommige accommodaties of kamertypes mogelijk niet meer beschikbaar zijn. Vroeg boeken wordt daarom aanbevolen.

 

Expeditie Kroost & Co werkt niet met een standaard programma dat het gehele jaar hetzelfde is. We bieden verschillende reizen aan, waarbij we rekening houden met de verschillende seizoenen. Zo verblijf je in het voor- en najaar bijvoorbeeld extra nachten aan de Dode Zee, terwijl we in de zomermaanden het verblijf hier juist tot één nacht beperken omdat de hoge temperatuur een verblijf hier dan minder aangenaam maakt. In de zomermaanden bieden we ook bijzondere accommodaties aan in natuurparken, waar het in de winter juist weer te koud is. Op deze manier kun je van maart t/m oktober uitstekend door Jordanië reizen. In de wintermaanden bieden we géén reizen aan. De weersomstandigheden zijn niet comfortabel, passen niet bij het doel van een reis door Jordanië en kunnen er zelfs toe leiden dat je ‘ingesneeuwd’ raakt.

De periode van de ramadan is minder geschikt voor reizen naar Jordanië, al kun je in deze periode in de internationale hotels uiteraard ook overdag gewoon eten en drinken en hoeft reizen in deze periode niet persé nadelig te zijn.

Expeditie Kroost & Co houdt uiteraard rekening met de wensen van kinderen en een zwembad is dan natuurlijk onmisbaar. Houd er echter rekening mee dat de zwembaden bij hotels vaak alleen in de zomer (mei/juni tot en met september/oktober) open zijn. De overige maanden kun je een leeg zwembad aantreffen. Ook hebben niet alle hotels een verwarmd zwembad. In Aqaba, waar de temperatuur het hele jaar aangenaam is, hebben de duurdere hotels vaak een zwembad dat verwarmd is. Dit bad is het hele jaar geopend. Daarnaast zijn er hotels met binnenbaden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze toegankelijk zijn voor kinderen. Als je de aanwezigheid van een voor kinderen toegankelijk zwembad belangrijk vindt, raden we aan dit bij de offerteaanvraag direct kenbaar te maken. In dat geval houden we hier bij de selectie van de hotels direct rekening mee.


 

Amman

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Gem. temperatuur overdag

11

12

15

19

26

28

29

30

28

25

19

13

Gem. # zonuren per dag

6

7

10

10

12

14

14

13

12

10

8

6

Gem. # dagen met regen

8

8

4

3

0

0

0

0

0

1

4

5

Aqaba

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Gem. temperatuur overdag

16

18

21

26

30

33

34

34

31

28

22

17

Gem. # zonuren per dag

7

8

8

9

10

11

11

11

10

9

8

7

Gem. # dagen met regen

1

2

2

0

0

0

0

0

0

0

0

2familiereizen


reizen kinderen


verre reis met kinderen

ontdekkingsreizigers kids
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
jordanië vakantie kinderen


Actueel weerbericht

type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen