direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Voor welke leeftijd
is Jordanië geschikt?

Baby, peuter of kleuter

Jordanië is uitstekend te bezoeken met hele jonge kinderen. Je hebt dan ook het voordeel dat je kunt reizen in een gunstig seizoen waarbij de temperatuur niet te hoog en niet te laag is. April/mei en oktober/november zijn bijvoorbeeld geschikte maanden.

De accommodaties zijn over het algemeen schoon en comfortabel. Accommodaties hebben voldoende speelruimte en soms ook aparte peuterbadjes, alleen niet altijd babybedjes. Zwemmen in zee is niet geschikt voor kleine kinderen. De Dode Zee is niet prettig (het water met het hoge zoutgehalte wil je niet in je ogen krijgen) en de Rode Zee is ook niet overal geschikt. Bij het Coral Bay hotel ligt bijvoorbeeld een rif tussen het strand en de zee en kun je alleen het water in via een steiger. Hier hebben de hotels echter wel goede zwembaden.

Diverse uitstapjes kun je op ‘kleuterniveau’ doen. Met kinderen in de luiers kun je ervoor kiezen om niet te kamperen (bij de bedoeïenen of in Ajloun) omdat het comfort natuurlijk minder is. Ook zijn hier geen kinderbedjes beschikbaar. De standaard reizen kunnen altijd worden aangepast. Je kunt de woestijn van Wadi Rum in dat geval bijvoorbeeld bezoeken als je van Petra naar Aqaba reist. Tijdens je stop maak je dan per 4WD een tocht door de woestijn om wel een goede indruk te krijgen van de weidsheid van dit prachtige landschap.

De reisafstanden zijn beperkt, waardoor je niet te veel tijd in de auto hoeft door te brengen. Autostoeltjes kunnen worden aangevraagd, maar de kwaliteit is (zoals overal ter wereld) niet altijd hetzelfde als “thuis”. Voor baby’s raden we daarom altijd aan om een maxicosi van huis mee te nemen. Met een buggy kun je niet overal uit de voeten, maar het kan wel handig zijn om deze mee te nemen. In de plaatsjes heb je druk verkeer en is het soms heel erg prettig als je kinderen veilig in de buggy zitten. Bovendien kan een buggy dienst doen als kinderstoel en kan je kind hier vaak goed in slapen. Luiers (Pampers) zijn goed verkrijgbaar, ook in grotere maten en deze zijn bovendien redelijk geprijsd. Melkpoeder en potjes eten zijn niet te koop en dien je van huis mee te nemen. Billendoekjes zijn ook niet overal verkrijgbaar, maar zul je uiteindelijk wel kunnen vinden.

Schoolgaande kinderen

Jordanië is een goede bestemming met schoolgaande kinderen. Hoewel het tijdens onze zomervakantie erg warm kan zijn, hoeft dit geen reden te zijn om niet naar Jordanië te gaan. Door de aangenamere temperatuur en de relatief korte afstand vanaf Amsterdam kun je Jordanië ook uitstekend bezoeken tijdens de korte schoolvakanties (herfst of meivakantie). Tijdens deze vakanties organiseren wij soms individuele reizen met een vaste vertrekdatum. Je hebt dan de luxe van alle individuele vrijheid en het plezier van andere gezinnen met kinderen in dezelfde accommodatie.

De activiteiten die je kunt doen in Jordanië zijn niet specifiek afgestemd op kinderen, maar voor kinderen ook wel heel leuk en indrukwekkend. Onderweg maak je bijvoorbeeld een keer een stop in een oud kruisvaarderskasteel of kun je gaan zwemmen in thermale baden, onder een warme waterval. Langs de weg zie je bedoeïenen in hun tenten en met kamelen, ezels en geiten. Je kunt wandelingen maken in een stadje, winkelen in een basar of souk of in een mooi natuurpark. Natuurlijk ontbreekt een kameel- of ezelsafari in de woestijn niet tijdens onze rondreizen, heb je de tijd om een boek lezen en de mogelijkheid om te genieten van strand en water. In Aqaba kun je uitstekend snorkelen direct vanaf de kant.

De voorzieningen voor kinderen zijn over het algemeen goed. De hotels hebben voldoende speelgelegenheid in de vorm van een grote tuin en goede zwembaden. Kinderclubs en speciale voorzieningen zijn er niet, maar een oppas kan meestal wel geregeld worden. Het eten is wel erg lokaal en kindermenu’s zijn veelal niet aanwezig, al hebben de hotels natuurlijk internationale keukens. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijzen heel schappelijk (goedkoper dan bij ons). Het ontbijt is eenvoudig en weinig inspirerend. Kaas en eieren zijn meestal nog wel te krijgen, maar verwacht geen hagelslag, pindakaas of zelfs maar nutella. Alleen in enkele luxe resorts is het ontbijt zeer uitgebreid met allerlei lekkernijen voor kinderen, zoals zoet broodbeleg, een uitgebreide keuze aan (zoete) broodjes en pannenkoeken. IJsjes, frisdranken en water zijn overal te koop.

baby peuter kleuter kind tiener

 

Jordanië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Jordanië vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

 


verre reizen met kinderen


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers


verre reizen met kinderen

droomstranden


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
jordanië vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen