direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Jordanië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Jordanië vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Jordanië mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De meest comfortabele en praktische manier om Jordanië te verkennen is per auto met chauffeur. Deze vorm van vervoer hebben we dan ook in al onze rondreizen opgenomen. Je behoudt alle vrijheid en maakt zelf afspraken met je chauffeur over de tijd dat jij jullie ’s morgens bijvoorbeeld komt ophalen. Het grote voordeel is dat de chauffeur zijn land goed kent en o.a. weet wat de reistijden zijn, waar je goed kunt lunchen en waar de supermarkt of bank met geldautomaat is. Het is bovendien een leuke manier om meer te weten te komen over het leven in Jordanië.

De wegen in Jordanië zijn prima onderhouden. De auto’s zijn comfortabel en voorzien van airconditioning. Bij reizen met 4 personen of meer maken we gebruik van minibusjes. Autostoeltjes kunnen we aanvragen.
 

Accommodaties

In Jordanië vind je uitstekende accommodaties. Het enige ‘nadeel’ is dat er eigenlijk geen of nauwelijks kleinschalige en sfeervolle kleine accommodaties zijn. Veel van de hotels zijn zeer comfortabele grote hotels. De architectuur is Arabisch, wat de accommodaties nog wel iets karakteristieks meegeeft. Bij het samenstellen van onze reizen hebben we zoveel mogelijk gezocht naar bijzondere plaatsen om te overnachten. Zo verblijven we in bijzondere tenten (voorzien van echte bedden) op een plateau midden in een natuurreservaat (Ajloun), in een kleine guesthouse (Dana) en in een nagebouwd Ottomaans dorpje op ca. 10 kilometer van Petra. De accommodaties zijn veelal comfortabel (3-5 sterren) en m.u.v. de natuurparken en de woestijn voorzien van zwembad (alleen in de zomer geopend) en airconditioning. De grotere hotels hebben goede faciliteiten waaronder restaurant(s), een apart peuterbad en soms ook een speeltuintje of glijbanen in het zwembad. Van alle hotels die we tijdens onze reizen gebruiken hebben we aanvullende informatie opgenomen in de brochure.

Over het algemeen verblijf je in familiekamers of twee kamers met een tussendeur. Dit is echter niet altijd mogelijk en in een enkel geval zul je twee kamers zonder tussendeur krijgen. Indien je daar bezwaar tegen hebt is het mogelijk de reisroute zodanig aan te passen dat we deze accommodaties niet gebruiken. Als richtlijn kun je ervan uitgaan dat gezinnen met 2 volwassenen en 1 kind beschikking krijgen over één kamer met een extra bed, gezinnen met 2 kinderen in een aantal gevallen één ruime kamer en soms ook twee kamers en gezinnen met 3 kinderen altijd twee kamers.
 

Kinder- en babyartikelen

In Jordanië vind je supermarkten en vooral ook tal van kleinere levensmiddelenwinkeltjes. Hier kun je terecht voor alles wat je nodig hebt. Flessen water zijn goed verkrijgbaar en voordelig. In Aqaba kun je speelmaterialen voor op het strand krijgen.

Houd er rekening mee dat je hier niet alles wat je thuis gebruikt kunt kopen. Luiers vinden is geen probleem en deze zijn niet duur (o.a. Pampers), Doekjes om billen schoon te maken zijn soms al lastiger te vinden (niet ieder winkeltje verkoopt deze), maar ook nog altijd gewoon te koop. Qua voeding raden we echter aan om alles wat je nodig hebt uit Nederland mee te nemen. Potjes babyvoeding en melkpoeder zijn namelijk niet in de supermarkt verkrijgbaar.

Vers fruit is goed verkrijgbaar. Eventueel kun je een staafmixer meenemen om het te pureren tot babyvoeding. Zorg er wel altijd voor dat je fruit koopt dat je nog moet schillen of pellen, om ziektes en diarree te voorkomen. In de supermarkt kun je verder allerlei tussendoortjes kopen, waaronder pakjes vruchtensap, koekjes, yoghurt, crackers, etc. Bewaar etenswaren niet op je kamer, behalve in de koelkast of in een goed afgesloten trommeltje, om te voorkomen dat er mieren en ander ongedierte op af komen. Spoel limonadeglazen of drinkbekers na gebruik daarom ook altijd goed af.
 

Eten en drinken

De kwaliteit van het eten en drinken in Jordanië is over het algemeen erg goed. Er wordt vooral veel vlees gegeten (geen varkensvlees). Vis staat niet vaak op de menukaart, zelfs niet in Aqaba (aan de kust). Er zijn ook volop internationale gerechten zoals pizza’s, kip en hamburgers verkrijgbaar.

Tijdens de lunch kun je een sandwich, salade, broodje hamburger of hotdog eten in het hotel, kiezen voor een buffet in één van de restaurants bij o.a. de toeristische attracties of je gids vragen om je naar een lokaal eettentje te brengen waar je voor weinig geld een prima shoarma, kip döner of Falafal kunt krijgen. In sommige hotels hebben ze kinderstoelen, maar verwacht deze niet in restaurants. Ook zijn er geen specifieke kindermenu’s.

Het ontbijt in de meeste hotels is beperkt. Je kunt een eitje krijgen, toast, pitabrood en een plakje kaas. Verwacht geen uitgebreid assortiment broodjes en croissantjes, pannenkoeken, chocolade of hazelnootpasta of andere favorieten voor kinderen. De luxe hotels, zoals het Mövenpick, hebben wel een gevarieerd en goed ontbijtbuffet waar ook je kinderen van zullen genieten.

Water, frisdrank en vruchtensap zijn eenvoudig verkrijgbaar. Alcohol is niet overal beschikbaar, maar kun je bijvoorbeeld wel krijgen in de bar van je hotel. Er zijn ook ‘slijterijen’, waar je wat kunt kopen. Wijn is niet voordelig en de lokale Jordaanse wijn hoef je niet te proberen…. Dit is echt niet lekker.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
jordanië vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen