direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Marokko in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Marokko vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Voor welke leeftijd is
Marokko geschikt?

Baby, peuter of kleuter

Marokko is uitstekend te bezoeken met hele jonge kinderen. Je hebt dan ook het voordeel dat je kunt reizen in een gunstig seizoen waarbij de temperatuur niet te hoog en niet te laag is. April/mei en oktober/december zijn bijvoorbeeld geschikte maanden voor een reis door Marokko.

De variatie tijdens de reis zal zelfs hele kleine kinderen al aanspreken. De vele geuren en kleuren in Marrakech, een lokale markt in plattelandsdorpjes zoals Zagora waar ook dieren worden verhandeld, de eindeloze zandbak die de Sahara op sommige plaatsen is, een tochtje per paard en wagen, de vele ezeltjes die ze onderweg zien…. kinderen genieten op hun eigen manier van hetgeen ze meemaken!

De accommodaties zijn over het algemeen schoon en comfortabel. Accommodaties hebben voldoende speelruimte en soms ook aparte peuterbadjes, alleen niet altijd babybedjes. Zwemmen in zee is minder geschikt voor kleine kinderen, maar de hotels in de kustplaatsen hebben uiteraard prima zwembaden waar je gebruik van kunt maken. Deze liggen ook beschut tegen de soms flinke zeewind die ervoor zorgt dat de temperatuur in Essaouira (onze favoriete kustplaats) het hele jaar door redelijk constant en aangenaam is.

De reisafstanden zijn beperkt, waardoor je niet te veel tijd in de auto hoeft door te brengen, al zijn enkele langere reisdagen (maximaal 4 uur) niet te vermijden. Autostoeltjes zijn beperkt beschikbaar, maar de kwaliteit is (zoals overal ter wereld) niet altijd hetzelfde als “thuis”. Voor baby’s raden we daarom altijd aan om een maxicosi van huis mee te nemen. Met een buggy kun je niet overal uit de voeten, maar het kan wel handig zijn om deze mee te nemen, omdat het veiliger kan zijn met het verkeer in smalle straatjes. Bovendien kan een buggy dienst doen als kinderstoel en kan je kind hier vaak goed in slapen. Een buik- of rugdrager is echter praktischer voor het maken van wandelingen en uitstapjes. Luiers (Pampers) zijn goed verkrijgbaar, ook in grotere maten en deze zijn bovendien redelijk geprijsd. Melkpoeder en potjes eten zijn niet of nauwelijks te koop en dien je van huis mee te nemen. Billendoekjes zijn ook niet overal verkrijgbaar, maar zul je uiteindelijk wel kunnen vinden.
 

Schoolgaande kinderen

Marokko is een goede bestemming met schoolgaande kinderen. Hoewel het tijdens onze zomervakantie erg warm kan zijn, hoeft dit geen reden te zijn om niet naar Marokko te gaan. Door de aangenamere temperatuur en de relatief korte afstand vanaf Amsterdam kun je Marokko ook uitstekend bezoeken tijdens de korte schoolvakanties (herfst-, voorjaar- of meivakantie). Tijdens deze vakanties organiseren wij soms individuele reizen met een vaste vertrekdatum. Je hebt dan de luxe van alle individuele vrijheid maar ook het plezier van andere gezinnen met kinderen in dezelfde accommodatie.

De activiteiten die je kunt doen in Marokko zijn niet specifiek afgestemd op kinderen, maar voor kinderen ook wel heel leuk en indrukwekkend. Onderweg kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een kasbah, een lokale (dieren-)markt bezoeken, door een nauwe kloof rijden, woestijntochten in een jeep maken, paard- of kameelrijden en voor de liefhebbers is het zelfs mogelijk een trekking van een paar dagen door de bergen te maken onder begeleiding van ezeltjes. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kun je kiezen op verschillende plaatsen kiezen voor ‘stoere’ activiteiten zoals een tocht per quadbike of kun je je handen laten beschilderen met henna.

De voorzieningen voor kinderen zijn over het algemeen prima. De hotels hebben voldoende speelgelegenheid in de vorm van een grote tuin en goede zwembaden. Kinderclubs en speciale voorzieningen zijn er niet, maar een oppas kan meestal wel geregeld worden. Het eten is wel erg lokaal en kindermenu’s zijn veelal niet aanwezig, maar de Marokkaanse keuken is ook voor kinderen over het algemeen geen probleem. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijzen heel schappelijk (goedkoper dan bij ons). Het ontbijt is eenvoudig en weinig inspirerend en veracht zeker geen hagelslag, pindakaas of zelfs maar Nutella. Als je kinderen dit niet kunnen missen is een tube Fred en Ed pasta in je bagage onmisbaar….. IJsjes, verse sinaasappelsap, frisdranken en water zijn overal te koop.

 


verre reizen met kinderen


verre reizen met kinderen

droomstranden


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers


verre reis met kids

piraten en schatzoekers
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
marokko vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders