direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Marokko in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Marokko vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Marokko mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken
 


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De wegen in Marokko zijn over het algemeen prima onderhouden, de bewegwijzering is prima en buiten de grote steden is het in het Zuiden van Marokko ook niet druk op de weg. Je kunt daarom uitstekend in een huurauto rondreizen. In steden als Marrakech is het wel druk en hectisch door de vele fietsers, brommers, paard en wagens, etc. In de meeste gevallen heb je daarom geen huurauto tijdens je verblijf in Marrakech, maar laten we deze bij je accommodatie afleveren op de dag dat je rondreis begint en je Marrakech verlaat. Als je wel zelf in Marrakech wilt rondrijden is dit overigens geen probleem. Er wordt niet hard gereden, er is veel politiecontrole op bijvoorbeeld kruispunten en als je weet waar je naar toe moet zul je ook hier weinig problemen ondervinden in het verkeer. Een goede kaart van de stad (en een goede kaartlezer) zijn wel noodzakelijk en rijdt bij voorkeur ook niet binnen de medina.

Let er op dat er veel snelheidscontroles zijn onderweg, vooral in en rond Marrakech en de weg tussen Marrakech en Essaouira. Hardrijders hebben hier een zeer hoge pakkans, houdt je dus goed aan de maximum snelheid!
 

Accommodaties

In Marokko verblijf je in leuke, kleinere en vooral sfeervolle accommodaties. Bij het samenstellen van onze reizen hebben we zoveel mogelijk gezocht naar bijzondere plaatsen om te overnachten. Zo verblijven we bijvoorbeeld in kasbahs, in een grot, in een tent in de woestijn maar ook in een comfortabel hotel met prachtig uitzicht op de zandduinen bij Merzouga. De accommodaties zijn veelal comfortabel (3-4 sterren) en m.u.v. de bivaks (tentenkamp) in de woestijn voorzien van zwembad en airconditioning op de kamer. Van de hotels die we tijdens onze reizen gebruiken hebben we aanvullende informatie opgenomen in de brochure.

Over het algemeen verblijf je in familiekamers of twee kamers met een tussendeur. Dit is echter niet altijd mogelijk en in een enkel geval zul je twee kamers zonder tussendeur krijgen. Indien je daar bezwaar tegen hebt is het mogelijk de reisroute zodanig aan te passen dat we deze accommodaties niet gebruiken.
 

Kinder- en babyartikelen

In Marokko vind je enkele supermarkten maar verder vooral kleinere levensmiddelenwinkeltjes. Hier kun je terecht voor alles wat je nodig hebt. Flessen water zijn goed verkrijgbaar en voordelig. In o.a. Essaouira en Agadir kun je speelmaterialen voor op het strand krijgen.

Houd er rekening mee dat je hier niet alles wat je thuis gebruikt kunt kopen. Luiers vinden is geen probleem, maar doekjes om billen schoon te maken zijn soms al lastiger te vinden (niet ieder winkeltje verkoopt deze).

Qua voeding raden we echter aan om alles wat je nodig hebt uit Nederland mee te nemen. Potjes babyvoeding en melkpoeder zijn namelijk niet standaard in de supermarkt of apotheek verkrijgbaar.
 

Eten en drinken

De kwaliteit van het eten en drinken in Marokko is over het algemeen erg goed. Overal kun je tajines krijgen met o.a. kip, gehaktballetjes in tomatensaus en groenten. Ook couscous staat altijd wel op de kaart. Harira is een Marrokaanse soep. Afhankelijk van de regio is deze pittiger of juist milder van smaak. Het eten is overigens niet pittig. Varkensvlees wordt niet gegeten. Er zijn ook internationale gerechten zoals pizza’s, kip en hamburgers verkrijgbaar. Tijdens de lunch kun je vaak ook een sandwich, salade, omelet, broodje hamburger of hotdog eten in een hotel. In sommige hotels hebben ze kinderstoelen, maar verwacht deze niet in restaurants. Ook zijn er geen specifieke kindermenu’s.

Het ontbijt in de meeste hotels is prima maar eenvoudig. Luxere hotels hebben meestal meer keuze dan kleinere hotels en bieden meestal een uitgebreid ontbijt-buffet met pannenkoeken en andere lekkernijen voor de kinderen.

Vers fruit (appels, bananen, mandarijnen, etc.) is goed verkrijgbaar. Eventueel kun je een staafmixer meenemen om het te pureren tot babyvoeding. Zorg er wel altijd voor dat je fruit koopt dat je nog moet schillen of pellen, om ziektes en diarree te voorkomen. In de supermarkt kun je verder allerlei tussendoortjes kopen, waaronder pakjes vruchtensap, koekjes, yoghurt, crackers, etc. Bewaar etenswaren niet op je kamer, behalve in de koelkast of in een goed afgesloten trommeltje, om te voorkomen dat er mieren en ander ongedierte op af komen. Spoel limonadeglazen of drinkbekers na gebruik daarom ook altijd goed af. In Marrakech kun je verse sinaasappelsap kopen in stalletjes op het plein. Heerlijk, maar drink hier niet te veel van.

Water, frisdrank en vruchtensap zijn eenvoudig verkrijgbaar. Alcohol is niet overal beschikbaar, maar kun je meestal wel krijgen in de bar van je hotel (niet altijd!). In restaurants is het vaak toegestaan om je eigen wijn mee te nemen mits je dit vooraf vraagt en de fles niet opvallend op tafel neerzet.

 


< naar boven >

verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
marokko vakantie kinderen

©2009 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

familie reizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders