direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Marokko in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Marokko vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen in Marokko

Een rondreis door het zuidelijk deel van Marokko is veelzijdig en gevarieerd. Je verblijft in bijzondere steden, kunt inkopen doen op lokale markten, overnachten in de woestijn, met ezeltjes wandelen in de bergen en nog veel meer. Hieronder de tips van de reismama’s van Expeditie Kroost & Co over leuke en bijzondere dingen die je met je kroost kunt zien en doen in Marokko.

marsouk
Winkelen in de souks

In de oude medina (centrum) vind je de souks (markt) waar Marokkanen hun boodschappen doen. Meestal is er een souk voor ieder soort artikel dat verkocht wordt, zoals kruiden. Ook kinderen vinden wandelen door de souks geweldig, al was het maar omdat er bijvoorbeeld ook dieren zoals schildpadjes te zien zijn.

markastelen
Prinsessen in de kasbah

Onderweg in het zuidelijk deel van Marokko passeer je waarschijnlijk tientallen kasbah’s, oude lemen vestingen, vergelijkbaar met kastelen. Sommige zijn verbouwd tot hotel (je overnacht hier ook tijdens onze rondreizen), anderen zijn ruïnes of zijn nog bewoond. De bekendste is Aït Ben Haddou.

martochtkamelen
Hobbelen op een dromedaris

In een land dat voor een groot deel uit woestijn bestaat is de aanwezigheid van kamelen (dromedarissen) niet heel uitzonderlijk. Tijdens deze reis zul je deze ook ongetwijfeld tegen komen. Op veel plaatsen kun je ervaren hoe het is om kameel te rijden, zoals in Marrakech, in Essaouira en natuurlijk in de woestijn zelf.

marplein
Het leukste plein van Marokko

Op het Djeema El Fna plein in Marrakech is altijd iets te beleven. Overdag geniet je van een café au lait in Café de France of verse sinaasappelsap van een van de kraampjes terwijl je kijkt naar de ezels en paarden. ’s Avonds komen de acrobaten, de eetstalletjes en de slangenbezweerders die groot en klein vermaken.

marduinen
Duinen beklimmen

In de woestijn, de westelijke uitlopers van de Sahara, vind je indrukwekkende zandduinen. Prachtig oranjerood gekleurd bij zonsondergang zodat je er urenlang naar kan kijken. Voor kinderen is het vooral geweldig om ze beklimmen en er dan weer van af te glijden. Het is onvoorstelbaar hoe ze dat uren vol kunnen houden!

marstudioatlas
Hollywood in de woestijn

In Ouarzazate en omgeving is een groot aantal Hollywood films opgenomen. Voorbeelden zijn The Gladiator, Babel en Kingdom of Heaven. Het kan dus zijn dat het landschap je erg bekend voorkomt. Ook is het mogelijk een bezoek aan de studio’s te brengen waar je de laatst opgebouwde set kunt bewonderen.

marberberdorp
Berberdorpjes in de Hoge Atlas

Tegen de hellingen van de bruinrode bergen zijn de traditionele huizen in de Berberdorpjes in ‘schutkleur’ gebouwd. Met uitzicht over bijvoorbeeld een prachtige vallei of groene oase. Rijden en wandelen door de bergen wordt hierdoor een klein feestje waarbij je een indruk krijgt van weer een ander deel van Marokko.

marruimtebinnen
Eten in een paleisje

In Marokko kun je heerlijk eten. En als je een keer niet Marokkaans wilt is er aan Djema al Fna bijvoorbeeld een prima pizzeria. Bijzonder is het ook om een keer te eten in een traditioneel paleis. Prachtige mozaïeken op de muur, live muziek en heerlijk (traditioneel) eten. In Marrakech zijn er diverse goede paleisrestaurants.

markookschool
Souk cuisine

Bijzonder en leuk is een een kookcursus in de medina van Marrakech. Je doet de boodschappen voor de maaltijd in de souk, kookt dit samen met de Nederlandse Gemma en haar Marokkaanse assistente en eet het daarna gezamenlijk op. Kinderen welkom, zij kunnen helpen en bijvoorbeeld koekjes bakken.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
marokko vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders