direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Marokko in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Marokko vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Klimaat en beste reistijd

Marokko is qua seizoenen gelijk aan Nederland. Het is een groot land en de variatie in weersomstandigheden is divers. Het maakt bijvoorbeeld veel uit op welke hoogte je verblijft, en of je aan de kust zit of juist in de woestijn. In de winter kun je bijvoorbeeld skiën in het Atlas Gebergte, maar kan het aan de kust nog steeds 20-25 graden zijn. Marokko wordt als bestemming ook steeds meer gebruikt om te overwinteren. Langs de kust tussen Essaouira en Agadir zie je in de wintermaanden dan ook tal van campers met Europese kentekens.

In de zomer (juni t/m september) kan de temperatuur hoog oplopen, vooral in de woestijn (Zagora/Merzouga) en Marrakech. Aan de kust is de temperatuur door de zeewind heel aangenaam en ook in de bergen is het een stuk prettiger toeven. Hoewel het warm is, is het niet nodig om Marokko in de zomer te vermijden. De auto’s en hotels zijn voorzien van airconditioning en het is een zeer droge warmte waardoor het er eigenlijk nog redelijk goed uit te houden is.aanbieding


aanbieding2

 

Expeditie Kroost & Co werkt niet met een standaard programma dat het gehele jaar hetzelfde is. We bieden verschillende reizen aan, waarbij we rekening houden met de verschillende seizoenen. We streven ernaar dat je tijdens je reis door Marokko het minste ‘last’ hebt van extreme weersomstandigheden, terwijl je wel een vergelijkbare reiservaring hebt.

In de zomer verblijven we bijvoorbeeld in het hoger gelegen plaatsje Boulmane en overnacht je één nacht in Merzouga. Je rijdt hier ’s middags in je auto met airconditioning naar toe, geniet van de zonsondergang (als de extreme hitte is verdwenen, overnacht hier en de volgende ochtend vertrek je weer terug naar Boulmane voordat de temperatuur te hoog oploopt.

De beste maanden voor een bezoek aan Marokko zijn van half maart tot half mei en oktober en november. In deze periode kan het vrij druk zijn in de hotels, waardoor sommige accommodaties of kamertypes mogelijk niet meer beschikbaar zijn. Vroeg boeken wordt daarom aanbevolen. Voor bepaalde accommodaties geldt overigens dat het het hele jaar door druk is en dat er eigenlijk niet echt een hoog- en laagseizoen meer van toepassing is. Dit geldt bijvoorbeeld voor Marrakech, waar alle accommodaties over het algemeen gedurende het hele jaar een uitstekende bezettingsgraad hebben (en dus lastig te boeken zijn, zeker kort voor vertrek).

De periode van de ramadan is minder geschikt voor reizen naar Marokko, al kun je in deze periode in de internationale hotels uiteraard ook overdag gewoon eten en drinken en hoeft reizen in deze periode niet persé nadelig te zijn. Het begin en einde van de ramadan is afhankelijk van de stand van de maan.

 

Marrakech

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Gem. temperatuur overdag

14

16

18

20

23

26

31

31

28

23

18

14

Gem. # zonuren per dag

7

8

8

9

9

11

12

11

9

8

7

7

Gem. # dagen met regen

4

4

4

4

2

1

0

1

2

3

4

4

Agadir

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Gem. temperatuur overdag

16

17

18

18

20

21

23

23

23

22

19

16

Gem. # zonuren per dag

8

8

10

10

10

10

10

9

9

8

8

7

Gem. # dagen met regen

5

4

5

3

2

1

0

0

1

4

4

6


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
marokko vakantie kinderen


Actueel weerbericht

type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders