kindvriendelijke bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Volg onze laatste tips via Facebook en Twitter

FacebookTwitter


 

baby peuter kleuter kind tiener

De mooiste vakantiefoto's van je kinderen

Behalve dat je op vakantie foto’s maakt om later nog eens na te genieten van je vakantie, is het vaak ook het moment om je kinderen weer eens volop te fotograferen. Er zijn verschillende boekjes te koop met eenvoudige tips en handige weetjes voor het maken van goede foto’s.

Hieronder geven we een paar tips:

 • Maak bij voorkeur ‘s morgens vroeg of laat in de middag foto's. Het licht is dan minder hard en de kleuren zachter en mooier. Midden op de dag kunnen de foto’s flets worden en de schaduwen hard. Je kunt dit probleem verminderen door het gebruik van een polarisatiefilter. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook de kleurschakeringen in zee in beeld krijgen.
 • Ook als je je kinderen buiten fotografeert kan het zinvol zijn een (zwakke) flits te gebruiken, zodat je minder last hebt van hinderlijke schaduwen. Je kinderen hoeven dat ook niet altijd tegen de zon in te kijken (met als gevolg knijpoogjes).
 • Ga door je knieën en fotografeer je kinderen op ooghoogte.
 • Denk goed na wat je scherp op de foto wilt hebben en focus hierop. Niets is zo hinderlijk als een scherpe boom op de achtergrond en een onscherp kind op de voorgrond.
 • Probeer de horizon niet in het midden van het beeld te plaatsen maar juist hoger of lager. Dit maakt het beeld interessanter.
 • Je hoeft je kind niet altijd van de voorkant te fotograferen. Je kunt soms een leuk effect krijgen als je je kind juist van de achterkant fotografeert terwijl het ergens geboeid naar kijkt. Plaats je kind ook eens uit het midden van de foto.
 • Vergeet niet om zo af en toe een foto maken waarop het hele gezin staat. Je kunt hiervoor de zelfontspanner gebruiken of iemand anders vragen om de foto te maken.
 • Bekijk veel ansichtkaarten. Hieruit kun je goede ideeën opdoen over wat je kunt fotograferen en boeiende composities.
 • Geef je kinderen een eigen fotocamera (of wegwerpcamera). Je kunt nog versteld staan van het resultaat... en bovendien sta je zelf dan ook nog eens op de foto.
   

< meer tips >

verre reizen kinderen
familie reizen
reizen met kinderen
vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
bagage familiereis
vliegen met kinderen
familie op bestemming
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE

Je kinderen
op de foto

foto reizen kinderen
thuis na gezinsreis
vakantie
informatie reizen kinderen
meer tips
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders