Direct naar onze bestemmingen
familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Volg onze laatste tips via Facebook en Twitter

FacebookTwitter


 

baby peuter kleuter kind tiener

Verzekerd op reis met je gezin

Het afsluiten van een goede reis- en annuleringsverzekering voor verre reizen wordt dringend geadviseerd. Zeker als je met kinderen reist, is het belangrijk goed verzekerd te zijn. Kinderen worden wel eens ziek (helaas ook als je op vakantie bent), hebben kleine ongelukjes of je buggy raakt beschadigd in het vliegtuig. Deze zaken worden gedekt door de reisverzekering die je kunt afsluiten bij Expeditie Kroost & Co. En als je niet kunt vliegen omdat je kind vlak voor vertrek een fikse oorontsteking krijgt of de waterpokken heeft, is een annuleringsverzekering onmisbaar om financieel geen schade te leiden aan deze ongelooflijke pech.

Wij zullen je - indien je dit wenst - adviseren welke verzekering het best past bij jullie gezin, waarbij we ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig is. Zo is het bijvoorbeeld bij vrijwel al onze reizen veel voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten in plaats van een aflopende die alleen geldt voor de geboekte reis. Hetzelfde geldt voor de reisverzekeringen: ook hier is een doorlopende verzekering meestal goedkoper.

Al onze verzekeringen zijn ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen (onderdeel van Fortis); de grootste reisverzekeraar in Nederland en al meerdere keren uitgeroepen tot beste reisverzekeraar van Nederland. Ook voor gezinnen hebben zij veel te bieden. Ze zijn coulant in het uitkeren van schade aan bijvoorbeeld kinderwagens en hebben gunstige voorwaarden voor gezinnen. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 5 jaar bieden zij een zeer aantrekkelijke vakantiereisverzekering inclusief annuleringskosten. Daarnaast hebben ze een aanvullende service waar je contact mee kunt opnemen als je onderweg medische vragen hebt maar die je ook kunnen helpen als je een arts of ziekenhuis nodig hebt.
 

Je kind heeft hoge koorts op de dag van vertrek.
Wat nu?

’s Avonds vertrekt je vliegtuig, maar ’s morgens wordt je kind doodziek wakker met meer dan 40 graden koorts. De huisarts weet niet precies wat er aan de hand is en adviseert om niet te vertrekken en de reis een paar dagen uit te stellen. Het komt natuurlijk regelmatig voor dat kinderen de ene dag doodziek zijn en de dag daarna opeens weer helemaal beter. Maar er kan natuurlijk ook iets ernstigs aan de hand zijn. Wat nu?

Allereerst neem je zo snel mogelijk contact op met Expeditie Kroost & Co. Samen met jou bekijken we wat de beste optie is: de reis annuleren of enkele dagen uitstellen. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de ernst van de ziekte van je kind, het soort reis dat je hebt geboekt en bijvoorbeeld de beschikbaarheid van vliegtuigstoelen. De eerste voorkeur zal in de meeste gevallen zijn dat je een paar dagen later vertrekt. De niet-genoten vakantiedagen en de kosten voor het wijzigen van de reis worden dan vergoed door de verzekering. Als het echter duurder is om de reis uit te stellen dan te annuleren, vergoed de verzekering (vanzelfsprekend) niet meer dan de annuleringskosten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als alleen nog maar stoelen in de business-class van het vliegtuig beschikbaar zijn. Als het niet mogelijk is om de reis uit te stellen worden alle annuleringskosten vergoed.
 

Je kunt niet terugvliegen omdat je kind waterpokken heeft.
Wat nu?

Je hebt genoten van een heerlijke vakantie en net nu jullie weer naar huis gaan krijgt je kind waterpokken. Gelukkig heeft hij er geen last van: hij voelt zich niet ziek en heeft geen koorts. Niets aan de hand denk je. Maar helaas, van de luchtvaartmaatschappij mag je niet vliegen, omdat je kind ook anderen kan besmetten. Wat nu?

Allereerst neem je zo snel mogelijk contact op met de hulplijn van je reisverzekering. Zij kunnen jou precies vertellen wat je nu moet doen en schakelen indien nodig andere instanties in die jou kunnen helpen. In de praktijk zal het er op neer komen dat je enkele dagen (tot soms wel meer dan een week) langer op je vakantieadres zult moeten blijven. De kosten voor het wijzigen van de vlucht en de extra overnachtingen worden dan vergoed door je reisverzekering. Zodra je kind weer mag vliegen kun je dan naar huis vertrekken.

En wat als je kind vlak voor vertrek uit Nederland waterpokken of een andere besmettelijke ziekte krijgt? Ook dan mag je niet vliegen. De kosten voor het annuleren of uitstellen van de reis worden dan echter niet gedekt door de reisverzekering maar door de annuleringsverzekering.

verre reizen kinderen
BIJZONDERE VERRE REIZEN MET JE

Verzekerd
op reis

vakantie voor kinderen
verre vakantie kinderen
reis met kids boeken
tips en info
verzekering kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
werken
reizen met kinderen
klimaat en beste reistijd
tips en info
reisverslag kinderen reisverslag ouders