direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Sri Lanka in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Sri Lanka vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
offerte in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen op Sri Lanka

Sri Lanka is een gevarieerde en veelzijdige vakantiebestemming. Je kunt de dagen vullen met activiteiten, maar op andere momenten ook lekker spelen en zwemmen. Wat je zeker zult zien zijn stranden, tempels, aapjes en olifanten. Hieronder vind je een aantal tips voor dingen die leuk zijn om in Sri Lanka te zien en doen als je op reis bent met kinderen.

Olifanten120
Olifanten in bad

Misschien wel een van de bekendste beelden in Sri Lanka: olifanten die hun dagelijkse bad nemen in de rivier bij het Pinnewala olifantenweeshuis. Ondanks dat het een toeristische attractie is, mag je dit zeker met kinderen eigenlijk niet missen.

Sigi120
Leeuwenrots

Sigiriya is een 370 meter hoge rots in het verder vlakke deel van het land. De bijnaam, leeuwenrots, dankt deze heilige plaats aan de poten van een leeuw naast de trap voor het laatste deel van de tocht naar boven. De 1200 treden zijn ook met kleine kinderen prima te beklimmen in je eigen tempo..

Safari120
Op safari in Azië

In Yala National Park ga je in een stoere jeep op zoek naar o.a. olifanten, krokodillen, buffels en apen. Het is zelfs een van de beste plekken ter wereld om luipaarden te spotten. Wij kiezen we voor de ultieme safari-ervaring in een tentenkamp met een activiteitenprogramma speciaal afgestemd op kinderen.

Kanaal120
Op zoek naar de Kerkstraat

In Sri Lanka zijn nog tal van plekken die herinneren aan de Nederlandse (VOC) tijd. Tijdens een wandeling door het Nederlandse fort bij Galle kun je zomaar terecht komen in de Kerkstraat of de Zeeburgstraat. In Negombo zijn de grachten, ooit gebouwd om de specerijen snel naar zee te kunnen vervoeren, nog aanwezig en in Colombo vind je bijvoorbeeld het oude Nederlandse ziekenhuis.

Tempeltand
Tempel van de tand

Aan tempels geen gebrek in Sri Lanka en om het voor je kinderen ook leuk te houden is het raadzaam om selectief te zijn. De tempel van de tand in Kandy mag je echter niet missen. Naar verluidt ligt hier de tand van Boeddha. Indrukwekkend zijn ook de jaarlijkse tiendaagse processies met duizenden Kandy dansers en trommelaars.

Dolfijn120
Walvissen en dolfijnen

Tijdens een boottocht vanuit Mirissa in het zuidwesten van Sri Lanka heb je van november tot april een goede kans om walvissen en dolfijnen te spotten. De tochten vertrekken vroeg in de ochtend en duren een aantal uren. Kinderen van alle leeftijden kunnen mee aan boord.

Schildpad120
Schattige zeeschildpadjes

Langs de kust heb je verschillende opvangcentra voor zeeschildpadden. Wij bezochten een plek bij Mount Lavina die is opgezet door lokale vissers die zo af te toe schildpadden in hun netten krijgen en die dan tot herstel in het opvangcentra houden. Jonge baby’s worden hier ook gehouden om aan te sterken in periodes dat de zee te ruw voor ze is om door de branding te kunnen zwemmen.

Strand120
Chillen onder een palmboom

Sri Lanka is een eiland en heeft een groot aantal stranden. Misschien niet de meest indrukwekkendste van de wereld, maar nog altijd mooi, voorzien van palmbomen en heerlijk om een paar dagen te uit te rusten van al je ervaringen van je rondreis. Het is dus echt niet nodig om door te reizen naar een andere bestemming zoals de Malediven.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
namibie vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders