direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Voor welke leeftijd is Sri Lanka geschikt?

Baby, peuter of kleuter

Hoewel je prima met heel kleine kinderen naar Sri Lanka kunt reizen, is de bestemming misschien vooral geschikt als je kinderen “baby-af” zijn. De reden? Sommige activiteiten zullen wat zwaarder zijn. 1200 traptreden beklimmen is, met pauzes, zelfs voor een peuter wel te doen, maar met een dreumes in een rugdrager op je rug is het best zwaar. Autostoeltjes zijn schaars. We hebben beschikking over autstoeltjes die we kunnen gebruiken bij onze rondreizen, maar als je zelf uitstapjes maakt met een taxi of driewieler zijn deze niet aanwezig en een eventueel meegebracht autostoeltje van thuis kun je waarschijnlijk niet goed bevestigen. Daarbij zijn de reistijden, ondanks de beperkte afstanden, fors. Maar avontuurlijke reizigers met een flexibele instelling, kunnen uiteraard prima met de allerkleinsten door Sri Lanka reizen.

Met een peuter en kleuter is Sri Lanka heel geschikt als avontuurlijke vakantie. De vele dieren, spannende tempels, maar ook de zwembaden en het strand zorgen ervoor dat zij zich uitstekend kunnen vermaken. En de vele traptreden om sommige heilige plaatsen te bezoeken kunnen ze vaak beter aan dan je vooraf zelf denkt.
 

Schoolgaande kinderen

Met schoolgaande kinderen is Sri Lanka een boeiende en gevarieerde bestemming. De natuur en cultuur is afwisselend en je kunt diverse avontuurlijke onderdelen aan de reis toevoegen, zoals wildwater raften of een fietstocht naar verschillende tempelcomplexen. Ook de avontuurlijke safari in Yala National Park is natuurlijk heel spannend om te doen. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van het strand en zwembad en kun je snorkelen of leren surfen.
 

Tieners

Tieners zullen veel plezier beleven aan een reis naar Sri Lanka. Een rondreis waarbij je culturele uitstapjes en avontuurlijke activiteiten combineert en daarna een mini-strandvakantie met, indien gewenst, wat meer vertier, zoals cafeetjes en restaurants om ook in de avond wat te doen te hebben. Je kunt zelf aanvullende excursies inplannen tijdens de reis en de activiteiten tijdens bij het safaripark in Yale worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Aan het strand kun je bijvoorbeeld leren (kite)surfen. Voldoende ingrediënten dus om tieners met een interesse in leuke activiteiten en andere culturen tevreden te houden, maar minder geschikt voor tieners die vooral interesse hebben in strand, uitgaan en winkelen.

baby peuter kleuter kind tiener

 

Sri Lanka in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Sri Lanka vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
offerte in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Hier aan denken

Je kunt alleen naar Sri Lanka vliegen met een tussenstop, waardoor de reis wat langer duurt.

Tijdverschil: tijdens de Nederlandse zomertijd 3,5 uur en in de wintertijd 4,5 uur.

Hoewel het eiland niet zo groot is kunnen de reistijden wel vrij lang zijn omdat er nagenoeg geen snelwegen zijn. Reizen met een openbare bus raden we ook af; buschauffeurs houden er meestal niet de meest veilige rijstijl op na. Ook zelf rijden is wat ons betreft geen optie. De chauffeurs die wij gebruiken zijn bekend met de route, de gebruiken en het lokale verkeer. Dit is de veiligste en meest comfortabele manier van reizen en daarom ook de enige manier van reizen die Expeditie Kroost & Co wil aanbieden.

In Sri Lanka eet men vooral rijst en curry’s. Het liefst drie keer per dag. In de restaurants en toeristencentra heb je uiteraard wat meer variatiemogelijkheden en pasta is meestal ook wel te krijgen, maar rijst zal hoe dan ook regelmatig op het menu staan. Voordeel is wel dat er veel verschillende soorten curry’s zijn, pittig maar ook mild gekruid, met kip of vis, maar vooral ook met veel groenten. Waarschijnlijk lukt het dus wel om iets te vinden dat je kinderen lekker vinden.

Je wordt in het land nog zeker herinnert aan de Tsunami van 2006. De beelden van de kustlijn staan in ons geheugen gegrift en komen ongetwijfeld terug als je langs de kust rijdt. Er zijn gedenkplaatsen en er staan nog vervallen huizen langs het strand. Op sommige plaatsen zijn dorpen, tegen de wens van de overheid in, herbouwd op dezelfde plek aan het strand waar eerder alle huizen verloren zijn gegaan.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
namibie vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders