direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Sri Lanka in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Sri Lanka vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
offerte in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Handig om te weten als je met kids reist

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Sri Lanka mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

Als je een reis naar Sri Lanka maakt zul je ongetwijfeld meer van het land willen zien en ontkom je er niet aan een rondreis te maken. Een rondreis met je kinderen door Sri Lanka is relatief comfortabel. We reizen per auto met chauffeur, zodat je je zelf niet druk hoeft te maken om het hectische verkeer, maar kunt genieten van de omgeving waar je doorheen rijdt.

Als je zelf ter plaatse uitstapjes wilt maken kun je gebruik maken van Riksja’s (driewielertaxi’s) die je in steden en dorpen overal naar toe kunnen brengen. Wel eerst een prijs afspreken, want anders betaal je zeker te veel. Uiteraard rijden er ook ‘gewone’ taxi’s.

De wegen in Sri Lanka zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Er is echter maar één rijbaan en je deelt de weg met alle soorten vervoer, langzaam en snel en met buschauffeurs die te snel op de plek van bestemming willen aankomen. Om deze reden maken wij tijdens onze reis gebruik van onze eigen chauffeurs die veilig weten te rijden en de weg en de lokale gebruiken kennen. We bieden de reis ook niet aan in combinatie met openbaar vervoer (afgezien van een treinreis die je optioneel aan de reis kan toevoegen) of met een huurauto.
 

Accommodaties

Sri Lanka heeft uitstekende luxe accommodaties, maar ook de middenklasse hotels zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Alle accommodaties die Expeditie Kroost & Co heeft geselecteerd zijn natuurlijk kindvriendelijk. Ook als je met je gezin in een luxer hotel verblijft, kun je rekenen op een warm welkom voor jou en al je gezinsleden. Niet alle accommodaties hebben echter speciale faciliteiten voor kinderen in de vorm van een kinderclub of speeltuintje. Natuurlijk is er wel voldoende voor je kinderen te doen. Bijna alle hotels beschikken over een zwembad en een tuin waarin gespeeld kan worden. Verder bieden de meeste accommodaties kinderbedjes, een koelkast of minibar op de kamer en zijn er mogelijkheden om flessen en babyvoeding op te warmen. De kamers zijn ruim en veel hotels hebben beschikking over familiekamers of kamers met tussendeur. Badlakens zijn bijna overal aanwezig, zodat je deze niet ook nog eens in je koffers hoeft te proppen.

Over het algemeen kiezen we voor comfortabele, goede hotels tijdens onze rondreizen, bij voorkeur niet te groot. Op enkele plekken geven we de voorkeur voor een wat eenvoudiger en groter onderkomen zoals bij Sigiriya. De reden hiervoor is dat de ligging aan de voet van de rots ideaal is om voor de grote drukte de rots te kunnen beklimmen en dan in de middag lekker in het zwembad te kunnen duiken. Als je kiest voor de avontuurlijke reis met safari in Yala National Park verblijf je in luxe safaritenten, met bed en eigen jungle douche en toilet. Een zwembad is hier echter niet aanwezig.
 

Kinder- en babyartikelen

In Sri Lanka is nagenoeg alles verkrijgbaar: van luiers tot babyvoeding. Wel kun je het beste een paar potjes babyvoeding van thuis meenemen als dit het enige is dat je kind eet. Houd er ook rekening mee dat melkpoeder anders van samenstelling kan zijn dan wij gewend zijn. Ook de maten en de kwaliteit van luiers, zelfs van vertrouwde merken, wijkt af van de Nederlandse variant. Dit is echter geen reden om voor drie weken luiers van huis mee te nemen. De prijzen voor baby- en kinderproducten zijn heel acceptabel.
 

Eten en drinken

Eten en drinken is in Sri Lanka over het algemeen prima. Rijst, curry en groentes komen eigenlijk dagelijks op tafel. Daarnaast zijn er ook volop internationale gerechten verkrijgbaar, zeker aan de zuidwest kust. Vis is over het algemeen goed, vers en goedkoop. Tijdens de lunch onderweg maak je vaak gebruik van buffetrestaurants. De meeste hotels beschikken over kinderstoelen en hebben speciale kindermenu’s. Als er geen kindermenu is kun je vaak wel iets speciaals laten klaarmaken en brood, patat of een schaaltje witte rijst kun je altijd wel krijgen.

In de supermarkt en in kleine winkeltjes kun je voordelig pakjes sap en frisdrank kopen. Ook kun je hier bijvoorbeeld biscuitjes, crackers, melk, yoghurt, brood en fruit krijgen. Houd er wel rekening mee dat frisdranken zonder koolzuur lastiger verkrijgbaar zijn in restaurants en onderweg. Het is handig om zelf een flesje limonade mee te nemen tijdens reisdagen. Flessen water zijn overal te koop. Het is dus ideaal als je kinderen ook water drinken.


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
namibie vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders