direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Voor welke leeftijd is
de Caribbean geschikt?

Baby, peuter of kleuter

De Caribbean zijn uitstekend te bezoeken met hele jonge kinderen. Je hebt dan ook het voordeel dat je kunt reizen in een gunstig seizoen: net voor of na de regentijd, maar buiten het hoogseizoen. April/mei en november/begin december zijn geschikte maanden. Hoewel de eilanden niet erg bekend zijn in Nederland, heb je een goede kans ook andere gezinnen met jonge kinderen tegen komen, bijvoorbeeld uit Engeland of Duitsland.

De accommodaties op de verschillende eilanden zijn schoon en comfortabel en voor kleine kinderen zijn (gratis) kinderbedjes beschikbaar. Accommodaties hebben voldoende speelruimte en soms ook kinderbaden. Niet overal is de zee geschikt voor jonge kinderen i.v.m. golfslag en stroming. Op deze locaties hebben de accommodaties echter beschikking over een zwembad. Veilige en kindvriendelijke stranden zijn eenvoudig bereikbaar binnen 10-15 minuten rijden.

Omdat de eilanden slechts klein zijn, kun je korte uitstapjes maken, zodat je bijvoorbeeld weer terug bent bij je accommodatie voor het middagdutje van je kinderen. Hoewel de allerjongsten de activiteiten en uitstapjes natuurlijk nog niet begrijpen, zullen ook zij zich prima vermaken. Je kunt onderweg stoppen bij een leuk strand waar je kleintje in de schaduw van een palm even met zand kan spelen, een tochtje maken in een glasbodemboot om naar de vissen te kijken of bijvoorbeeld mooie tropische vogels bekijken. Stuk voor stuk activiteiten waar zelfs een dreumes al veel plezier aan beleeft. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd de hotels met grote tuin, zwembad en het strand. De restaurants hebben meestal kinderstoelen en kindermenu’s en anders kan er wel iets worden klaargemaakt wat je kind lust.

Over straat lopen met een buggy is niet altijd even comfortabel, omdat de stoepranden soms heel hoog zijn en wegen vol kuilen of zelfs gaten kunnen zitten. Maar met een flexibele instelling is dit natuurlijk geen onoverkomelijk probleem. In de winkels zijn betaalbare en goede luiers verkrijgbaar (o.a. Huggies). Potjes babyvoeding zijn er wel, maar eigenlijk alleen voor de kleinsten. De verkrijgbare potjes zijn namelijk kleiner dan wij gewend zijn. Overigens kun je dit ook ondervangen door twee potjes te geven of een potje met fruit als toetje.

Schoolgaande kinderen

De Caribbean zijn een goede bestemming met schoolgaande kinderen. Hoewel het in tijdens onze zomervakantie regentijd is, zal dit je vakantie niet bederven en kun je profiteren van aantrekkelijke aanbieden van de accommodaties (uiteraard betaal je wel hoogseizoentoeslagen voor de vluchten). Hoewel de eilanden niet erg bekend zijn in Nederland, heb je een goede kans ook andere gezinnen met jonge kinderen tegen komen, bijvoorbeeld uit Engeland of Duitsland.

De voorzieningen voor kinderen zijn over het algemeen goed. De hotels hebben goede zwembaden en hebben een tuin waar gespeeld kan worden. Kinderclubs en speciale voorzieningen zijn er bijna niet, maar een oppas kan bijvoorbeeld wel geregeld worden. Het eten zal over het algemeen geen grote problemen opleveren en is goed betaalbaar. Je kunt leuke uitstapjes maken met kinderen of je kinderen zelfs kennis laten maken met de duiksport d.m.v. speciale kindercursussen (vanaf 6 jaar). Daarnaast biedt Expeditie Kroost & Co een aantal unieke mogelijkheden, zoals het meelopen in de kinderoptocht met carnaval (februari) of een zeiltocht door de Grenadines met alleen jullie eigen gezin (en dat van de schipper).

baby peuter kleuter kind tiener

 

De Caribbean in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere ouders van
de Caribbean vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

 


verre reizen met kinderen


verre reis met kids

piraten en schatzoekers


verre reizen met kinderen

droomstranden


verre reizen met kinderen

droomstranden
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
caribbean vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders