direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

De Caribbean in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere ouders van
de Caribbean vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen in de Caribbean

De verschillende eilanden in de Caribbean waar we gezinsreizen naartoe organiseren zijn heel gevarieerd. Ze hebben echter met elkaar gemeen dat ze zich minder richten op massatoerisme, waardoor ze hun authentieke sfeer hebben weten te behouden. Tobago kenmerkt zich door de mooie, rustige stranden en baaien in combinatie met het groene binnenland. Grenada, het specerijeneiland, heeft uitgestrekte witte stranden, een gezellige hoofdstad en heeft een groot aantal kruiden en specerijenplantages. De Grenadines zijn kleine eilandjes met prachtige stranden en worden vooral bezocht door zeilers en rustzoekers. Hieronder vind je tips en informatie over wat je met je kinderen kunt ondernemen tijdens je vakantie op Tobago, Grenada en/of in de Grenadines.

palmboom gezin luieren
Luieren onder een palmboom

De plaatjes van witte stranden, palmbomen en turkooisblauw water zijn bekend. De werkelijkheid is soms nog indrukwekkender. Onze persoonlijke favorieten in de Caribbean zijn Pigeon Point en Englishman Bay op Tobago en La Sagesse en het strand bij het Aquarium restaurant op Grenada.

carib waterval
Afkoelen onder een metershoge douche

Op alle eilanden heb je verschillende watervallen verscholen in de “jungle”. Je kunt deze bereiken door eenvoudige of langere wandelingen. Bij de watervallen kun je afkoelen door in het verfrissende water te gaan zwemmen. Bandjes mee voor kleine kinderen, want het water is wel diep.

chocolade
Hier groeien de chocoladeletters

Op Grenada kun je een cacaoplantage bezoeken. Tijdens een rondleiding zie je hoe cacaobonen groeien en hoe hier vervolgens chocolade van wordt gemaakt. Leerzaam, leuk en lekker. Ook leuk: specerijenplantages, de nootmuskaatfabriek en de rumdestilleerderij.

Tobago Cayes
Blauw, blauwer, blauwst

Vanuit verschillende eilanden in de Grenadines kun je een bezoek brengen aan de Tobago Cayes. De cayes zijn kleine onbewoonde eilandjes, alleen via het water toegankelijk. Het water heeft hier alle kleuren blauw en turkoois, de omgeving is prachtig en je kunt er uitstekend snorkelen.

duiken kinderen
Naar zo'n school wil iedereen wel

De Caribbean bieden uitgebreide mogelijkheden om te duiken en snorkelen, voor welk eiland je ook kiest. Als je nog niet kunt duiken is dit een mooie plek om een brevet te halen (kinderen vanaf ca. 10 jaar). Vanaf veel stranden kun je zo het water in lopen om te snorkelen.

wereldsterren
Wereldsterren spotten

Wist je dat veel bekende wereldsterren huizen bezitten in de Caribbean? Exclusief is het eiland Mustique in de Grenadines. Hier kun je o.a. Mick Jagger, Tommy Hillfiger en David Bowie tegenkomen. Als het je lukt om het eiland op te komen tenminste, want dat is nog niet zo gemakkelijk.

piraten
Een kijkje bij Kapitein Jack Sparrow

Verschillende plaatsen in de Caribbean zijn gebruikt als set voor de Pirates of de Caribbean films. Ook bij St. Vincent & The Grenadines kun je diverse filmlocaties zien, waaronder op het eiland St. Vincent en bij de Tobago Cayes. Bezoek deze prachtige plaatsen en stel jezelf voor als stoere piraat.

caribjungle
Bewegen in de bush

Het binnenland van Tobago, Grenada en St. Vincent leent zich uitstekend voor actieve uitstapjes. Je kunt mooie wandelingen maken, maar ook mountainbiken, paardrijden, in een autoband een rivier afzakken of een avontuurlijke jungletocht maken in een jeep.

caribsteelpan
Het swingt de pan uit

Typisch Caribisch: ‘laid-back’ en altijd in voor een feestje. Op het eiland Grenada vind je veel zogenaamde ‘lime’-plekken waar mensen samenkomen om te praten en wat te drinken. Op Tobago is de Sunday School in Buccoo wekelijks een feestje met optredens van steelpan bands, waarbij enthousiast wordt gedanst.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
caribbean vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders