direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

De Caribbean in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere ouders van
de Caribbean vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar het Caribisch Gebied mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De leukste manier om met je kinderen de Caribbean te verkennen is door meerdere eilanden te bezoeken. De sfeer op de verschillende eilanden is uiteraard anders. De eilanden Tobago en Grenada kun je het beste per auto verkennen. Er wordt links gereden, maar het verkeer is rustig en aangezien men over het algemeen niet hard rijdt, zal dit geen problemen opleveren. We raden aan om tijdens je reis een huurauto te regelen, tenzij je in één van de zeer centraal gelegen hotels verblijft en niet veel uitstapjes wilt maken. De auto’s zijn goed en betrouwbaar en er zijn goede kinderzitjes beschikbaar.

Het vervoer tussen de verschillende eilanden vindt plaats per boot of vliegtuig. Tussen Grenada en Tobago zul je altijd vliegen. Er gaat een dagelijkse vlucht met LIAT. Tussen Grenada en Carriacou kun je vliegen (klein 9-persoons vliegtuigje) of met een ferry (ca. 11/2 uur enkele reis). The Grenadines zijn bereikbaar met het vliegtuig (kleine vliegtuigjes) naar de ‘grotere’ eilanden en vandaar per boot naar de kleinere eilanden. Het is absoluut de moeite waard om een zeiltocht door dit gebied te maken, zoals bijvoorbeeld naar de Tobago Cays. Dit kan ook vanaf Grenada, maar omdat je dan ook eerst naar Union Island in de Grenadines zult moeten vliegen is dit een lange dag en behoorlijk kostbaar.

De wegen zijn over het algemeen van een redelijke kwaliteit. De maximum snelheid ligt echter laag en omdat veel wegen door de bergen gaan (bochten) moet je rekening houden met langere reistijden dan je zou verwachten op basis van het aantal kilometers.
 

Accommodaties

In de Caribbean vind je uitstekende accommodaties, van deluxe resorts tot eenvoudige appartementen. Alle accommodaties die Expeditie Kroost & Co heeft geselecteerd zijn natuurlijk kindvriendelijk. Ook als je met je gezin in een luxe hotel verblijft, kun je rekenen op een warm welkom voor jou en al je gezinsleden. Over het algemeen hebben de hotels geen uitgebreide voorzieningen voor kinderen (zoals kinderclubs, en speeltuintjes), al hebben enkele grote hotels natuurlijk wel goede kinderzwembaden, etc. Natuurlijk is er wel voldoende voor je kinderen te doen. De meeste accommodaties beschikken over een zwembad en een tuin waarin gespeeld kan worden. Als er geen zwembad is, liggen de hotels aan of vlak bij het strand. Het strand is altijd dichtbij. Verder bieden alle accommodaties kinderbedjes, een koelkast of minibar en zijn er mogelijkheden om flessen en babyvoeding op te warmen. Als er niet standaard een waterkoker op de kamer aanwezig is, kan deze bij de receptie worden aangevraagd. De accommodaties hebben daarnaast kinderstoelen in het restaurant en een oppasservice. De kamers zijn ruim en er zijn mogelijkheden voor gezinnen van verschillende grootte. Strandlakens zijn bijna overal aanwezig, zodat je deze niet ook nog eens in je koffers hoeft te proppen.
 

Kinder- en babyartikelen

Op Grenada en Tobago vind je toeristenwinkeltjes waar je allerlei souvenirs, zonnemelk, fotorolletjes, opblaasbaar speelgoed, etc. kunt kopen. Daarnaast zijn er verschillende supermarkten en kleine levensmiddelenwinkeltjes waar je drankjes en tussendoortjes kunt aanschaffen. Als je etenswaren op je kamer wilt bewaren kun je het beste goed afsluitbare doosjes/trommeltjes van huis meenemen om ongedierte te voorkomen.

Nagenoeg alles is verkrijgbaar: van luiers (o.a. Huggies) tot babyvoeding (o.a. DelMonte). Het (Amerikaans) lokale merk voor babyvoeding is Gerber (moeders ter plaatse vertrouwen hun baby’s geen ander merk toe). Houd er rekening mee dat de inhoud van de potjes babyvoeding mogelijk niet toereikend is. Dit kun je ondervangen door twee potjes te geven of bijvoorbeeld een (extra) toetje van fruit. De smaken en samenstelling wijkt uiteraard af van wat we gewend zijn, maar de kwaliteit is goed (alles wordt ingevoerd vanuit de VS). Melkpoeder is ook verkrijgbaar, maar houd er rekening mee dat deze wel anders van samenstelling kan zijn dan wij gewend zijn. De prijzen voor baby- en kinderproducten zijn heel acceptabel.
 

Eten en drinken

Eten en drinken is over het algemeen erg goed. Zoals te verwachten is, is er veel (goedkope en zeer verse) vis verkrijgbaar, maar er is ook een ruime keus aan vlees of zelfs vegatische maaltijden. Daarnaast zijn er ook volop internationale gerechten zoals pizza’s, kip en hamburgers verkrijgbaar. Tijdens de lunch zijn er sandwiches, salades, broodje hamburger etc. Veel hotels beschikken over kinderstoelen en hebben speciale kindermenu’s.

De lokale keuken komt voort uit de mix van culturen die je in het Caribische gebied aantreft. De lokale gerechten (groenten, vis, etc) worden bereid met Caribische, Afrikaanse, Indische en Europese invloeden. Heel populair zijn de Roti-shops op Tobago waar je voor weinig geld heerlijke roti’s kunt eten (soort pannekoek, gevuld met bijvoorbeeld een mengsel van kip, groenten en curry). Ook typisch voor Tobago is Crab’n’dumpling met krab en een kokoscurry. Als je het een keertje gemakkelijk wilt, kun je pizza en ander fast food later bezorgen door Pizza Boy.

In de supermarkt kun je voordelig pakjes sap en frisdrank kopen. Ook kun je hier bijvoorbeeld biscuitjes, crackers, melk, yoghurt, brood en fruit krijgen.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
caribbean vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders