Site menu:

route xaragu struusje petrifiedforest twijffelfontein rotstekening kampvuur

Xaragu, Twijffelfontein

pas op olifanten

Bij Xaragu naderen we het gebied waar de woestijnolifanten wonen. Het idee dat die enorme beesten langs de weg of 's nachts langs je tent kunnen lopen is bijzonder. Xaragu is een echt kampeerterrein met plekken die iedere dag netjes worden aangeharkt. Bij het restaurant en zwembad woont een verzameling kleine zoogdieren en reptielen. Meest in het oog lopend is een struisvogel die vrij over het terrein wandelt. Het grote beest, dat we Struusje hebben gedoopt, is bepaald niet schuw en komt ons schuursponsje opeten en wil de kleine voetbal van de kinderen uitbroeden. Verschillende keren moet ik met een klapstoeltje als schild achter Struusje aan om ons plekje terug te veroveren.

Xaragu

Op weg naar Xaragu bezoeken we een petrified forest, waar enorme versteende boomstammen liggen. Onder leiding van een enthousiaste gids lopen we langs de stammen. Er groeien ook Welwitschia planten en de gids legt uit hoe die groeien en bloeien. Tim is vooral onder de indruk van de struik die gebruikt wordt om pijlpunten giftig te maken.

twijffelfontein

We bezoeken ook Twijffelfontein, een plek waar heel veel rotsschilderingen zijn gevonden. Onder leiding van een (verplichte) gids maken we een wandeling van ongeveer een uur langs de tekeningen. Jammer genoeg raffelt de gids haar verhaaltje nogal plichtmatig af...
'S avonds brandt in Xaragu ons houtvuurtje nadat de zon extra vroeg onder is gegaan achter een heuvel.