Site menu:

krokodillen pas op wrattenzwijnen Damara dikdik hertje Cheetah Cheetah

Waterberg, bavianen en CCF

route naar Waterberg

We hebben het Etosha park nog maar net verlaten als een leeuwin de weg oversteekt. Voor we een fototoestel kunnen pakken zit ze al langs de weg in de bosjes. We stoppen in de berm en zien hoe ze rustig naar ons ligt te kijken.
Onderweg pauzeren we in Tsumeb waar we ansichtkaarten schrijven in een cafe. In Otjiwarongo bezoeken we een krokodillenfarm waar duizenden krokodillen worden gefokt met als doel een paar schoenen, riem of tas te worden.
Ons reisdoel is vandaag een bungalow park aan de voet van het Waterberg plateau. Het is al aardig laat en we besluiten de volgende ochtend pas te gaan wandelen in het park. Echter als we 's ochtend onze spullen weer in de auto laden, wordt Marian verrast door een grote baviaan. Het dier springt op de motorkap en nog voor Richard hem weg kan jagen, doet ie een greep in de auto en gaat er met onze lunch vandoor. We zijn zo onder de indruk dat niemand meer zin heeft in een wandeling, met de kans om het vervaarlijke beest nog eens tegen te komen.

Stefan en Tim bij het CCF Als alternatief besluiten we een eindje om te rijden en een bezoek te brengen aan het Cheetah Conservation Fund, waar jachtluipaarden worden onderzocht en opgevangen. Er is een prachtig educatie centrum dat ook voor de kinderen erg leuk is. We kopen een paar t-shirts, wonen het voeren van de cheetahs bij en na afloop is iedereen ons avontuur van die ochtend vergeten.