Site menu:

route via Solitaire Corona guestfarm Berg zebras

Corona, Gamsberg & Solitaire

Van Betesda Restcamp rijden we naar Corona guestfarm waar we na onze eerste 2 nachten kamperen, weer in een echt bed zullen slapen.
Onderweg stoppen we in het plaatsje Solitaire. De Nederlandse filmmaker en schrijver Ton van der Lee schreef een boek over zijn verblijf in deze plaats, dat Marian en ik met veel plezier gelezen hebben.

Solitaire

Na een kilometers lange hobbelige oprit (geen moment spijt van die 4x4) komen we aan bij Corona guestfarm in de omgeving van de Gamsberg (2347m). We zijn vandaag de enige gasten in dit luxe verblijf, waar alle kamers prachtig zijn ingericht met jachttrofeeën, Afrikaanse kunst en curiosa.
We nemen allemaal een duik in het zwembad en maken een sundowner gamedrive met onze gastheer Jannes en zijn hond Honey. Op de bijzonder uitgestrekte farm zien we ondermeer berg-zebras en kudu's. 's Avonds genieten we van een fantastisch diner en daarna kijken de jongens en ik met Jannes naar de 2e helft van de WK finale Italie-Frankrijk. Het-is-hier-fantastisch, jammer dat we er geen 2 nachten verblijven. Gamsberg