Site menu:

oryx kudde olifanten Tim met verrekijker Stefan kijkt naar giraf echt gebeurt, foto getruucd

Deze kolos zagen we niet op tijd staan. Toen we langs hem reden begon hij druk te tetteren dat we te dichtbij waren, pfff

Okaukuejo Namutoni

Etosha

olifant

Etosha is één van grootste en belangrijkste wild parken in zuidelijk Afrika. Wij kamperen er 2 nachten in Okaukuejo en 1 nacht in Namutoni. Op de campings is het een stuk drukker dan we tot nu toe gewend zijn (met bv meer groepsreisgezelschappen), maar vergeleken met een Europese camping heb je nog steeds alle ruimte. Buiten de camps verpreidt iedereen zich over de enorm uitgestrekte vlaktes en lijkt het soms of je het park in je eentje bezoekt.

neushoorns

Okaukuejo heeft een druk bezochte en 's avonds verlichte waterplaats waar we onder andere olifanten, giraffen en ook neushoorns zien. In Namutoni krijgen we bezoek van een wrattenzwijn en in beide camps lopen 's nachts jakhalzen rond de auto op zoek naar iets te eten. Overdag gaan we erop uit met de auto en rijden we tussen de zebra's en gnoe's, bijna tégen een olifant en zien we hyena's, oryx, hartebeesten, kudu's, springbokken, giraffen, grote kudde's olifanten, struisvogels, impala's en, tot onze verassing, een hele grote varaan. Leeuwen zien we helaas alleen in de verte.

zebras gnoe giraf drinken zebras op de weg zebras en springbokken kudde giraffen