Site menu:

Moon valley

Moon valley

Seabreeze Loopt daar een zeeleeuw? Kalahari Highway naar Walvisbay

Swakopmund, Welwitschia & Moon valley

route naar Swakopmund Van Corona rijden we naar Swakopmund, DE badplaats van Namibië. We nemen een omweg die ons langs de Welwitschia trail en Moon Valley voert. De omweg blijkt een schot in de roos want ze voert door uitgestrekte vlaktes die bewoond worden door veel zebra's, springbokken, struisvogels en oryx (spiesbokken).

De Welwitschia trail voert langs vele Welwitschia planten, die links en rechts van de weg staan en omcirkeld zijn met stenen om te voorkomen dat toeristen al te dicht bij de planten komen. De bijzondere plant die alleen in Namibië voorkomt heeft 2 bladeren (vaak ingescheurd waardoor het er meer lijken) en kan wel 2000 jaar oud worden.
Welwitschia Rijden langs Moon Valley is inderdaad alsof je op de maan rijdt. Heuvels, bergen en vlaktes van zand, stof en steen zover je kan kijken. Het is erg heet dus veel meer dan op 2 punten van het bizarre uitzicht genieten doen we niet.

In Swakopmund logeren we in een guesthouse vlakbij het strand. We boffen met het weer en de jongens kunnen lekker langs de branding rennen waar de forse golven wild op het strand uiteen spatten. Als bonus zien we een zeeleeuw die vlakbij even komt uitrusten op het strand. Swakopmund beach

De volgende dag bezoeken weer het strand, de pier en het aquarium en wat winkels in Swakopmund. Aan het eind van de dag maken we een mooie rit over de Kalahari Highway langs enorme duinen naar de dichtbij gelegen havenstad Walvisbay. Terug in Swakopmund eten we 's avonds een prima maaltijd in het Lighthouse restaurant bij het licht van de snel in de oceaan zakkende zon.