Site menu:

guesthouse

Windhoek

Windhoek is voor ons vooral de stad van aankomst en vertrek. Na een vlucht vanuit Kaapstad over droog woestijnachtig gebied, zet het vliegtuig van South African Airways de landing in. Een stad of vliegveld is echt nergens te bekennen. Het vliegveld van windhoek heeft 1 start en landingsbaan en ligt op flinke afstand van de stad Windhoek in het midden van niks.

Windhoek vliegveld

De tas die we misten in Kaapstad is tot onze verbazing en opluchting al aangekomen. Met alle spullen rijden we in een busje van de autoverhuurder naar Windhoek. Na het regelen van de borg en verzekering en uitleg over de reis, rijden we in ons eigen bakkie (Afrikaans voor pick-up) naar Klein Windhoek Guesthouse. Van Windhoek zelf zien we niet veel, al was het maar om dat we veel te druk zijn met links rijden en de weg vinden.
Na te hebben gegeten bij Joe's Beerhouse (waar Tim zijn fel begeerde pannenkoek kan eten en Stefan tot onze verbazing zonder dralen van Zebra en Struisvogel proeft) slapen we als roosjes en kan de reis beginnen.