Site menu:

eerste struisvogel

Onderweg zien we, tot groot geluk van Tim, onze eerste struis-vogel langs de weg.

Betesda zandweg sossusvlei

Sossusvlei

Vanuit Anib Lodge rijden we naar Mariental waar we onze eerste Namibische dollars pinnen en boodschappen doen.

route van Anib naar Sossusvlei

Bij Maltahöhe verandert de asfaltweg in gravelroad. We rijden naar Betesda Restcamp, waar we overnachten. Het waait de hele nacht als een gek en het geflapper van de daktenten maakt onze eerste nacht kamperen behoorlijk luidruchtig. Om 5 uur staan we op. Vroeg, maar niet vroeg genoeg om de zon te zien opkomen vanaf duin 45 . Kan 't ook schelen, tis vakantie......

Bij duin 45 wordt er eerst flink met zonnebrand gesmeerd en dan enthousiast aan de beklimming van deze 150 meter hoge duin begonnen. Het uitzicht is fantastisch. Weer beneden zijn Stefan en Tim dankzij de plakkerige zonnebrand net zo rood als de duin zelf.

duin 45

Met de vierwielaandrijving ingeschakeld crossen we stoer door het losse zand via Deadvlei naar Sossusvlei, waar Marian en Stefan nog een duin beklimmen. Dankzij de overvloedige regen van eerder dit jaar staat er volop water in het meer van Sossusvlei. We zien echter geen flamingo's. Na een rustpauze onder een grote boom, crossen we door het zand terug naar de asfaltweg en dan weer naar Betesda, waar het gelukkig stukken minder waait dan afgelopen nacht.