Site menu:

route gelbingen Tim en Bella rennen Stier Himba meisje Himba meisje giraf langs de weg

Gelbingen en de Himba's

In Gelbingen zijn we te gast op de boerderij van Volker en Andrea. De kinderen hebben een eigen kamer die net als de onze prachtige muurschilderingen heeft.
gelbingen We kletsen volop met Andrea en komen zo te weten dat de meeste kinderen in Namibie al vanaf hun zesde naar een internaat moeten. koeien kijken Kinderen die verder willen studeren moeten vaak uitwijken naar Zuid Afrika. Onze jongens kunnen ook hier weer een duik nemen in een lekker zwembad. Verder wandelen en rennen ze met Tessa de hond. We rijden met Volker mee op zoek naar de koeien en vinden ze pas na een uurtje rijden in de buurt van een waterpunt.

Himba vrouwen Op de boerderij wonen ook Himba's, die we zo nu en dan zien als ze water komen halen of even met Andrea buurten. De Himba's zijn een volk met bijzondere tradities en gewoontes.
Op de tweede dag in Gelbingen bezoeken we hun dorpje van primitieve lemen hutjes. De kinderen en Marian kopen enkele sieraden die de Himba vrouwen speciaal maken om te verkopen. Himba vrouw

Nog maar net onderweg van Gelbingen naar Etosha, zien we onze eerste giraf langs de kant van de weg.