direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Seychellen in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
de Seychellen vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen op de Seychellen

Hieronder vind je tips en informatie over wat je met je kinderen kunt ondernemen tijdens je vakantie op Mahé, Praslin, La Digue, St. Anne, Silhouette Island en/of Denis Island. Meer leuke suggesties vind je bij de bouwstenen.

seystrandrugdragerkind
And the winner is...

Droomstranden zijn er genoeg te vinden op de Seychellen. Maar welk strand is het mooist? Hoge ogen gooien Anse Lazio en Anse Georgette op Praslin en Anse Source d’Argent op La Digue. Minder bekende stranden heb je vaak voor jezelf alleen en zijn daardoor zo mogelijk nog mooier!

seystranduitlucht
Wat een schatjes

In de tijd dat piraten nog een ooglapje droegen, woonden er een paar beroemde zeerovers op de Seychellen. Volgens velen hebben zij er hun schatten begraven, dus wie weet waar je op stuit tijdens deze reis. De beste kansen schijn je te hebben op Silhouette eiland, in Bel Ombre (bij Beau Vallon) en bij Anse Forbans.

seyfietsenladigue1
Fietspad tussen de palmbomen

La Digue is een klein eiland met maximaal tien auto’s, een paar ossenkarren en honderden fietsen. Dé manier om het eiland te verkennen is dan ook per fiets. Er zijn kinderfietsen en fietsen met kinderzitjes achterop, dus ook met kleine kinderen kun je - lekker Hollands - op de fiets naar je favoriete strand gaan.

seyvogeldenisisland
Verantwoord paradijs

Natuurbehoud staat op de Seychellen hoog op de agenda. Aan natuur- en marinereservaten geen gebrek. Daarnaast zijn er tal van projecten om met uitsterven bedreigde dieren te beschermen en hier onderzoek naar te doen. Een voorbeeld is Denis eiland, waar de natuur hersteld wordt en vogels beschermd.

seywalviszwemmen
Zwemmen met walvissen

In de periode van eind augustus tot eind oktober zwemmen er walvishaaien in de wateren rondom Mahé. Al jaren wordt het gedrag van deze bijzondere dieren onderzocht. Terwijl de onderzoekers de data verzamelen heb je de mogelijkheid om deze indrukwekkende beesten zelf ook te observeren of zelfs met ze te zwemmen!

seyschildpaddenkind
Wat een reus!

De meest bijzondere dieren van de Seychellen zijn de gigantische tortoises, ofwel de reuzenschildpadden. De unieke landschildpadden zul je op diverse plaatsen op de eilanden tegenkomen. In een afgeschermd deel bij hotels of restaurants. Op sommige eilanden, zoals Curieuse, lopen ze vrij rond.

seycocodemer
Vrouwenbillen aan de boom

De grootste boomvruchten ter wereld komen alleen voor op de Seychellen. De Coco de Mer is een palmboom die een soort dubbele kokosnoot draagt die qua uiterlijk veel weg heeft van vrouwenbillen. Je vindt deze op het eiland Praslin in het mooie natuurreservaat Vallée de Mai.

seyduiken
De wereld onder water

Op de Seychellen is de wereld onder water zo mogelijk net zo mooi als de wereld er boven. Duiklocaties zijn er in overvloed en ook het snorkelen is indrukwekkend. Veel gekleurde vissen, schildpadden en roggen zijn te zien bij trips vanaf het strand.

seysportvissen
Nee, papa overdrijft niet

Een vaderhart gaat sneller kloppen als hij een grote, zelf gevangen vis kan laten zien. Op de Seychellen hoef je de grootte van de vis niet te overdrijven: laat maar gewoon de foto zien. De tripjes zijn niet goedkoop, maar hoe vaak heb je de kans om een vis van een meter te vangen?

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
bali vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders