direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Seychellen in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
de Seychellen vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar de Seychellen mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken
 


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De beste manier om met je kinderen de Seychellen te ontdekken is om meerdere eilanden te bezoeken. Tussen Mahé en Praslin kun je met de ferry (2 uur) of het vliegtuig (15 minuten) reizen. Tussen Praslin en La Digue vaart een ferry die er circa 30 minuten over doet. Van Mahé naar La Digue reis je altijd via Praslin.

Op de eilanden zelf kun je op verschillende manieren reizen. Mahé en Praslin kunnen uistekend worden verkend met een huurauto. Daarnaast zijn verschillende plaatsen en stranden ook goed te bereiken met de lokale bus die volgens een vaste dienstregeling rijdt en in de buurt van alle accommodaties stopt. Sommige stranden zijn alleen lopend op per boot te bereiken. Vanaf het strand, het hotel of bij de lokale reisagent kun je hier excursies naar toe boeken of boottransfers regelen. Op La Digue worden slechts tien auto’s toegelaten. Vervoer vindt vooral plaats per ossenwagen of de fiets. Op verschillende plaatsen zijn fietsen te huur, ook met kinderzitjes (achterop).

Er is een beperkt aantal wegen in de Seychellen, die voor onze begrippen heel erg rustig zijn. Hoewel er links wordt gereden, zul je daar nauwelijks hinder van ondervinden. De wegen zijn over het algemeen van een goede kwaliteit.
 

Accommodaties

De Seychellen kennen over het algemeen comfortabele hotels en appartementen. Sommige zijn eenvoudig, andere zeer luxe. Echt grote hotel- of appartementencomplexen komen op de Seychellen niet voor. Een hotel met 60 kamers is op de Seychellen al groot! Alle accommodaties die Expeditie Kroost & Co heeft geselecteerd zijn natuurlijk kindvriendelijk. Ook als je met je gezin in een luxe hotel verblijft kun je rekenen op een warm welkom voor jou en al je gezinsleden. Enkele hotels hebben uitgebreide faciliteiten voor kinderen, waaronder speciale kinderclubs of een speeltuintje. De meeste accommodaties hebben deze faciliteiten echter niet. Natuurlijk is er wel voldoende voor je kinderen te doen. Alle hotels beschikken over een tuin waarin gespeeld kan worden, de meeste hotels beschikken daarnaast over een zwembad en het strand is altijd dichtbij. Verder bieden alle accommodaties kinderbedjes, een koelkast of minibar en zijn er mogelijkheden om flessen en babyvoeding op te warmen. De accommodaties hebben daarnaast kinderstoelen ter beschikking (in het restaurant en/of in de appartementen) en hebben een oppasservice. Ook strandlakens zijn bijna overal aanwezig, zodat je deze niet ook nog eens in je koffers hoeft te proppen.

 

Kinder- en babyartikelen

In Victoria kun je uistekend winkelen op de markt, waar je behalve voor bijvoorbeeld fruit en groente ook terecht kunt voor souvenirs. Daarnaast zijn er over de eilanden verspreid voldoende supermarkten en winkels waar je terecht kunt voor dagelijkse levensmiddelen, drankjes en ijsjes. De winkels zijn over het algemeen geopend van 8.00 tot 17.00 uur van maandag tot en met vrijdag en van 8.00 tot 12.00 uur op zaterdag.

Op de Seychellen worden alle producten vanaf het vaste land van Afrika geïmporteerd. Hierdoor is er geen constante voorraad van artikelen en kan het voorkomen dat bepaalde producten of merken niet (overal) verkrijgbaar zijn. Soms zul je dus meerdere winkels langs moeten om datgene te vinden dat je nodig hebt. Daarnaast zijn de prijzen van deze producten (meestal) behoorlijk hoger dan in Nederland. Expeditie Kroost & Co adviseert daarom om alle echt essentiële benodigdheden (zoals bijvoorbeeld voldoende melkpoeder) en luiers vanuit Nederland mee te nemen.
 

Eten en drinken

Eten en drinken is op de Seychellen over het algemeen erg goed. De lokale Creoolse keuken is gebaseerd op de Franse keuken, maar wel met invloeden uit andere landen, waaronder het gebruik van kruiden die gerechten pittig kunnen maken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten curry’s bereid met kokosmelk. Daarnaast, hoe kan het ook anders, wordt er erg veel vis gegeten. Deze -altijd verse- vis wordt heerlijk gemarineerd en gegrild.

Tijdens de lunch zijn er sandwiches, salades, broodje hamburger etc. Veel restaurants hebben ook kindermenu’s of kindvriendelijke maaltijden op de kaart staan, zoals bijvoorbeeld kip, hamburgers of spaghetti. Daarnaast zijn er op de Seychellen ook veel internationale restaurants waaronder Chinees en Italiaans (pizzeria’s). Hoewel de meeste hotels en restaurants beschikken over kinderstoelen kan het voorkomen dat een (klein) restaurant er geen een heeft.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
bali vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders