direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Seychellen in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
de Seychellen vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


Klimaat en beste reistijd

Op de Seychellen is het weer het hele jaar door redelijk constant, omdat de eilanden ver verwijderd liggen van het gebied met cyclonen. De temperatuur ligt tussen de 24 en 32 graden. Van oktober tot maart heerst de Noordwest moesson, die zorgt voor warm vochtig weer en een rustige zee. Alleen aan de Noordwestzijde van de eilanden kan dan krachtige branding staan. Van mei tot september brengt de Zuidoost moesson koeler en droger weer, maar ook een iets onrustigere zee (vooral aan de Zuidoostkust). De meeste regen valt in januari en februari, maar het hele jaar door kan er een (korte) tropische bui vallen.

Het hele jaar door zijn de Seychellen uitstekend geschikt om te bezoeken. Door de invloed van de passaatwinden kan het echter zo zijn dat sommige accommodaties in een periode beter geschikt zijn dan in een andere (als bijvoorbeeld door golfslag een strand minder veilig is voor kleine kinderen). Expeditie Kroost & Co kan hierover adviseren, zodat je weet wat je kunt verwachten.


Omdat de Seychellen het hele jaar door goed te bezoeken zijn, kennen de meeste accommodaties ook geen hoog- en laagseizoentarieven. Houdt er wel rekening mee dat met Kerst en Pasen de prijzen hoger liggen dan normaal. In deze periodes geldt ook vaak een (hoger) aantal minimum nachten.

In het droge seizoen (van maart tot september) kunnen waterresticties gelden op alle eilanden van de Seychellen. Dit betekent dat slechts enkele uren water beschikbaar is. Grotere hotels hebben waterreservoirs, waardoor ze 24 uur per dag over water kunnen beschikken, maar kleine hotels en guesthouses kunnen hinder van deze restricties ondervinden. De Seychellen is geen goedkope bestemming. Behalve de relatief hoge prijzen voor accommodaties, is ook het levensonderhoud niet goedkoop. Dit wordt veroorzaakt doordat nagenoeg alle artikelen moeten worden geïmporteerd en de eilandengroep afgelegen in zee ligt (de Afrikaanse kust ligt op circa 1600-2000 km). In de luxe hotels zijn drankjes en maaltijden (veel) duurder dan in ‘gewone’ bars en restaurants. Overigens houden de hoge prijzen de Seychellen bijzonder en exclusief en zelfs de drukke stranden kunnen hier nog leeg zijn!

In het water en op de stranden kun je last hebben van aangespoeld koraal en zeewier. Bij de grote hotels worden de stranden zoveel mogelijk schoongehouden, maar het dragen van waterschoenen raden we wel aan.Afhankelijk van de windrichting is het gedurende enkele maanden in het jaar erger dan de rest van het jaar. Expeditie Kroost & Co kan hierover aanvullende informatie geven indien je dit wenst.

Onder invloed van El Niño is in de gehele Indische Oceaan een deel van het koraal gestorven. Hierdoor zie je helaas niet zoveel mooi gekleurde koralen zoals je die wellicht kent van andere goede duik- en snorkelbestemmingen. De onderwaterwereld rond de eilanden op de Seychellen blijft echter zeker de moeite waard. Behalve een grote hoe- veelheid kleurrijke tropische vissen, kun je hier onder andere roggen en schildpadden zien, zelfs tijdens het snorkelen. Het koraal herstelt zich overigens verbazingwekkend snel.

 

Weer op de Seychellen

jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

Gem. temperatuur overdag

27

28

28

28

28

27

26

26

27

27

27

27

Gem. # zonuren per dag

6

7

7

8

8

9

9

10

9

8

7

6

Gem. # dagen met regen

15

10

11

10

9

9

8

7

8

9

12

15


gezinsreizen2


gezinsreizen3


verre reizen met kinderen

droomstranden met kids
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
bali vakantie kinderen


Actueel weerbericht

type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders