direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Nieuw-Zeeland in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Nieuw-Zeeland vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Marokko mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Campings
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken
 


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De beste manier om met je kinderen door Nieuw-Zeeland te reizen is met de camper. De campers die je via Expeditie Kroost & Co kunt huren zijn ruim en luxe ingericht. Ze hebben meerdere slaapplaatsen en daarnaast nog ruimte om bijvoorbeeld een campingbedje neer te zetten. Het grote voordeel van reizen met een camper is dat de camper je ‘huis’ wordt, waarbij je al je spullen bij de hand hebt, je kinderen hun speelgoed op een vaste plek kunnen opbergen en iedereen een eigen slaapplaats heeft, terwijl je wel elke dag kunt reizen en veel van het land kunt zien. Voor mensen die kiezen voor het comfort van hotelkamers met privéfaciliteiten heeft Expeditie Kroost & Co ook de mogelijkheid om een rondreis per personenauto te maken. Bedenk wel dat je dan heel vaak je spullen in- en uit moet pakken en je kinderen regelmatig moeten wennen aan een nieuwe slaapplek. Dit kan de reis onrustig maken.

Reizen met openbaar vervoer is ook mogelijk in Nieuw-Zeeland. Tussen de grote steden en naar de belangrijkste toeristische gebieden gaan bussen en soms ook treinen. Reizen met het openbaar vervoer kan echter tijdrovend en kostbaar zijn en is niet de meest ideale manier om je te verplaatsen met je kinderen.

Tussen Wellington (Noorder-) en Picton (Zuidereiland) varen twee ferries: de Interislander en de Lynx. De Interislander doet ongeveer 3 uur over de overtocht. De Lynx is sneller (135 minuten), luxer en duurder. Beide schepen varen meerdere keren per dag. Het is aan te raden de ferry ruim van te voren te boeken, vooral als je tijdens het hoogseizoen reist.

Een camper is groot en breed én je rijdt in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg. De eerste paar uur zul je dus even moeten wennen. Omdat de campers en auto’s die je via -Expeditie Kroost & Co huurt voorzien zijn van automatische schakeling, hoef je niet veel aandacht te besteden aan het (verkeerd om) besturen van je auto of camper. Verder is het in Nieuw-Zeeland, behalve in de grote steden, nooit druk op de weg en zijn de wegen van uitstekende kwaliteit. Let er op dat je op enkele (onverharde) wegen niet met je huurauto of camper mag rijden. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om excursies naar deze plaatsen te boeken.

De bewegwijzering in Nieuw-Zeeland is goed en ook de bezienswaardigheden, campings, etc. zijn goed aangegeven. De kaarten die je meekrijgt zijn voldoende om je weg te vinden. Als je een selfdrive tour hebt geboekt, ontvang je bovendien een uitgebreide routebeschrijving naar de accommodaties en krijg je extra tips voor activiteiten die je onderweg met je kinderen kunt ondernemen. Langs de wegen heb je voldoende mogelijkheden om te stoppen voor een rustpauze. Parkeerplaatsen langs de wegen zijn echter niet altijd veilig genoeg om je kinderen lekker te laten rennen en spelen. Het kan soms dan ook beter zijn om iets eerder te stoppen dan je oorspronkelijk van plant bent als je een geschikte plek tegen komt.
 

Campings

De campings zijn over het algemeen zeer goed. De toiletvoorzieningen zijn nooit ver weg en meestal erg schoon en netjes. Op veel plaatsen zijn er speciale familie-badkamers of heb je speciale babybadjes (meestal bij de dames) waar je je baby of dreumes kunt wassen. Ook zijn op alle campings wasmachines en –drogers te vinden, die je tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken. Op de campings zijn vaak keukens en barbeques voor gemeenschappelijk gebruik. Op de campings vind je verder voldoende speelruimte voor je kinderen en vaak ook een zwembad en/of speeltuin. Omdat veel Nieuw-Zeelanders in eigen land op vakantie gaan, zijn er tijdens schoolvakanties en feestdagen veel (Nieuw-Zeelandse) kinderen op campings aanwezig.

Als je een camper huurt ontvang je van het verhuurbedrijf een boekje waarin alle campings zijn aangegeven, inclusief aanvullende informatie zoals welke voorzieningen er zijn en een routebeschrijving. Daarnaast is er veel informatie over andere campings te vinden op de campings zelf, bij toeristenbureaus en worden de campings in reisgidsen (bijvoorbeeld Lonely Planet) vermeld. In het hoogseizoen is het aan te raden sommige campings vooraf te reserveren. Dit kun je onderweg (vanaf bijvoorbeeld een andere camping) regelen. Indien je dit wenst kan Expeditie Kroost & Co ook campings voor je reserveren, maar dit maakt je minder flexibel in je reisroute.
 

Kinder- en babyartikelen

In Nieuw-Zeeland zijn voldoende grote supermarkten, waarvan sommige ook op zondag of ’s avonds laat open zijn. Hier kun je alles krijgen wat je nodig hebt. Er is een ruim assortiment luiers, babyvoeding, poedermelk, brood, etc. Bij grote supermarkten zijn ruime parkeerplaatsen, waar je ook je camper kwijt kunt. Kleinere supermarkten hebben een minder ruim assortiment, maar ook hier kun je uitstekend terecht voor je dagelijkse benodigdheden.

In supermarkten zijn meerdere (bekende) merken luiers en babyvoeding verkrijgbaar, o.a. van de merken Heinz, Nestlé en Robinson’s (is Nutricia). Babyvoeding voor jonge kinderen is van goede kwaliteit en bevat net als in Nederland geen suiker of zout. De smaken en samenstelling zijn wel afwijkend, maar daarom niet zondermeer minder lekker, zeker niet als je kind niet al te kieskeurig is wat voeding betreft. De prijs van luiers en babyvoeding is vergelijkbaar met Nederland, dus je hoeft geen voorraad van weken mee te nemen. Alleen als je kind speciale melk gebruikt (bijvoorbeeld Pepti), is het aan te raden voldoende melk van huis mee te nemen, omdat deze kinderen gevoeliger kunnen zijn voor een iets andere samenstelling van de melk.
 

Eten en drinken

In Nieuw-Zeeland kun je erg goed uit eten gaan. De restaurants zijn over het algemeen gezellig ingericht en serveren lekkere gerechten. Hoewel je misschien een ‘Engelse’ sfeer en gerechten verwacht, is dat zeker niet het geval. Bovendien is uit eten gaan goed betaalbaar (goedkoper dan in Nederland). Bijna overal zijn kinderstoelen aanwezig en staan er voldoende dingen op de kaart die kinderen lekker vinden (geen kroketten, maar wel patat, hamburgers en spaghetti). Over het algemeen is het geen probleem om potjes babyvoeding in een restaurant op te warmen of voor je kind een eigen boterham mee te nemen. Ook kun je ’s avonds je baby of dreumes in een buggy meenemen, zodat hij of zij hierin kan slapen terwijl jullie heerlijk eten. In Nieuw-Zeeland is het in restaurants verboden te roken. In het cafégedeelte (bijvoorbeeld bij eetcafés) mag wel gerookt worden.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
nieuw-zeeland vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders