direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Ons reisaanbod
in Nieuw-Zeeland

> Rondreizen

> Accommodaties

> Bouwstenen

 

Wat andere gezinnen van
Nieuw-Zeeland vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Kindvriendelijke campers in Nieuw-Zeeland

Wij werken samen met een camperverhuurbedrijf dat een goede kwaliteit campers en een goede service biedt. Je krijgt een camper die minder dan drie jaar oud is.We hebben de campers tevens geselecteerd op basis van de specifieke mogelijkheden voor gezinnen.We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat je op meerdere plaatsen in de camper veilig een kinderstoeltje kunt bevestigen. Een andere “eis” is dat we drie zitplaatsen voorin de camper willen hebben en een direct toegang van de bestuurderscabine naar het leefgedeelte van de camper.
 

2+1 premier camper

4-berth camper

6-berth camper


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Campertypes

2+1 premier camper:

Kleine compacte camper voor twee volwassenen en één kind. In deze camper hebt je twee zitplaatsen in de bestuurderscabine en een zitplaats hier direct achter. Achterin de camper heb je een zithoek die je kunt ombouwen tot een ruim tweepersoonsbed (1,98 x 1,85m). Er is een smal bed voorin de camper voor een kind (bedmaat 0,60 x 1,85m).

4-berth camper:

Traditionele camper met een vast tweepersoonsbed boven de bestuurderscabine (2,15 x 1,22m). Deze campers zijn voorzien van 3 zitplaatsen voorin de camper. Er is een zithoek achterin de camper, waar je een kingsize bed (2,15 x 1,85m) van kunt maken. Deze camper raden we aan voor gezinnen met maximaal twee kinderen die veilig in een bovenbed kunnen slapen. De nieuwe 4-berth Premium heeft bovendien 4 zitplaatsen in de bestuurderscabine.

6-berth camper:

Ruime camper met zes slaapplaatsen en twee zithoeken. We kiezen voor de meeste gezinnen voor dit campertype i.v.m. de flexibiliteit wat betreft zit- en slaapplaatsen. In deze camper kun je ook onderweg met z’n allen dicht bij elkaar zitten. Autostoeltjes zijn op diverse plaatsen in de camper te bevestigen. Er is een vast bed tweepersoonsbed boven de cabine. De zithoek direct achter de bestuurderscabine is om te bouwen tot een klein tweepersoonsbed (1,84 x 1,32m), waar je bijvoorbeeld ook een reisbedje op kunt plaatsen. De tweede zithoek achterin is om te bouwen tot een kingsize bed (2,15 x 1,85m). Deze camper is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die nog gebruik maken van autostoeltjes en/of babybedjes of voor gezinnen met 4 of meer personen.
 

Uitrusting van de camper

De camper is volledig ingericht en van alle benodigde comfort voorzien. De gekozen campertypes beschikken o.a. over een toilet, douche en een volledig ingerichte keuken met koelkast, 4 pits kookgelegenheid, magnetron, waterkoker en toaster. Alle keukengerei, hand- en theedoeken en beddengoed zijn in de camper aanwezig. Verder heb je een verwarming, kluisje, airco en een radio/CD-speler in de bestuurderscabine en een televisie met DVD in het leefgedeelte (Nederlandse DVD’s kunnen hier worden afgespeeld). In de camper is verder een campinggids en road atlas aanwezig.

Babybedjes worden niet meer te huur aangeboden door de camperverhuurbedrijven. Indien je met een baby reist, raden we aan om vanuit Nederland een reisbedje mee te nemen, zoals bijvoorbeeld een “tentje” van Deryan.

Indien je kiest voor de grootste camper kun je het babybedje op het tweede tweepersoonsbed plaatsen, zodat deze niet het gangpad van de camper blokkeert en je voldoende leefruimte over houdt als je kleintje slaapt. Denk er wel aan om een klein slotje mee te nemen als je kindje in staat is zelf de rits van het bedje open te maken, zodat hij of zij niet zelf z’n bedje uit kan komen om vervolgens van de bank af te vallen.

Bijkomende kosten die je ter plaatse moet betalen:

  • Het is mogelijk om bij je camper een aantal extra’s bij te huren, waaronder een campingtafel met stoelen, autostoeltjes (verplicht voor kinderen t/m 5 jaar), sneeuwkettingen, fietsen en kinderfietsstoeltjes en een fietsdrager. We vragen deze extra’s bij de reservering aan, maar je betaalt hiervoor ter plaatse. Een indicatie van de kosten geven we in de offerte aan.
  • Een verzekering met een eigen risico is bij het basistarief inbegrepen. Indien je een aanvullende verzekering met een lager of geen eigen risico wilt afsluiten dien je hiervoor ter plaatse te betalen. Meer details hierover en een indicatie van de kosten vind je in de offerte.
  • De huurprijzen zijn inclusief belastingen, waaronder de “diesel road tax”, (een belasting per gereden kilometer). Hier krijg je dus geen extra kosten voor in rekening gebracht hij het inleveren van de camper.
  • LPG om te koken en voor de verwarming. Indien de gasfles binnen twee dagen leeg is, krijg je de kosten van een re-fill vergoed, in alle andere gevallen zijn de kosten voor je eigen rekening.
     

All Inclusive huur

Expeditie Kroost & Co biedt de mogelijkheid van all inclusive huur. In dit geval is een verzekering zonder eigen risico inbegrepen en hoef je niet aanvullende te betalen voor de huur van kinderstoeltjes en een campingtafel en stoelen. Daarnaast krijg je een kortingskaart voor een campingketen. De all inclusive huur is alleen interessant voor kortere huurperiodes (ca. 3 weken). Indien het niet langer voordelig is bieden we standaard camperhuur aan met de mogelijkheid ter plaatse het eigen risico af te kopen.
 

familie reizen
verre reizen kinderen
nieuw-zeeland vakantie kinderen
vakantie voor kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
reizen met kinderen
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders