direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Nieuw-Zeeland in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Nieuw-Zeeland vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Wat is leuk om te doen met je kinderen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is op te delen in twee delen: het Noordereiland en het Zuidereiland. Ieder eiland heeft een eigen karakter. De meeste mensen wonen op het Noordereiland. Hier vind je grotere steden en landbouwgebieden, maar ook vulkanen, geisers en de Maori cultuur. Het Zuidereiland maakt veelal het meeste indruk op bezoekers; het hele eiland lijkt één groot natuurgebied en je zult iedere keer opnieuw verrast zijn door de variatie in het landschap. Beide eilanden samen maken Nieuw-Zeeland en een rondreis door dit land uniek.

nzgoudzoeken
Goud zoeken

Rijker terugkomen uit Nieuw-Zeeland dan je er heen gaat? Op verschillende plaatsen in Nieuw-Zeeland kun je nog met een traditionele goudpan op zoek gaan naar deze kostbare grondstof. De kans dat je er echt rijk van wordt is niet zo groot, maar de ervaring is onbetaalbaar.

nzwalvis
Walvissen spotten

Een walvis zien is iets wat veel mensen op hun lijstje hebben staan van dingen die ze ooit willen doen. In Nieuw-Zeeland is dit relatief gemakkelijk. Vanuit Kaikoura worden walvisexcursies georganiseerd met een zeer grote kans deze bijzondere dieren daadwerkelijk te zien. Minimum leeftijd 3 jaar.

nzmountcookhelikopter
Hoog, hoger, hoogst

De hoogste berg in Nieuw-Zeeland is de Mount Cook, waar je mooie wandelingen kunt maken. Ook de route er naar toe is de moeite waard. Terwijl je langs het turkooisblauwe Lake Pukaki rijdt zie je op de achtergrond de hoge besneeuwde bergtoppen liggen. Helemaal bijzonder is een (helikopter) vlucht naar de gletsjer.

nzschapenkudde
Iets te mekkeren?

In een land met meer schapen dan inwoners mag een bezoek aan een schapenboerderij eigenlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende boerderijen waar demonstraties schapen scheren worden gehouden. Als er lammetjes zijn mag je deze vaak ook voeren.

nzmaorikinderen
Maori

De Maori cultuur kun je in heel Nieuw-Zeeland tegenkomen, maar het is het meest eenvoudig om hiermee kennis te maken op het Noordereiland in de omgeving van Rotoura en Taupo. De eenvoudigste manier is via een culturele avond inclusief traditionele Hangi-maaltijd, maar er zijn ook minder commerciële mogelijkheden.

nzstrandcove
Je eigen spa graven op het strand

Het Coromanel schiereiland ligt op zo’n 2 uur rijden van Auckland. Hier vind je een mooie, grillige kustlijn met mooie strandjes en bossen in het binnenland. Activiteiten zijn o.a. ‘hot water beach’, waar je bij eb je eigen warmwater spa kunt graven en ‘cathedral cove’, een beschutte baai met een natuurlijke rotsboog.

nztongariro
In de ban van de ring

In Nieuw-Zeeland zijn er tal van plaatsen die je kunt bezoeken en herkennen uit de Lord of the Ring trilogie. Je kunt kamperen met uitzicht op Mordor (Tongariro NP) en vanuit Queenstown kun je bijvoorbeeld een excursie boeken naar het prachtige Glenorchy en de Dart River Valley, waar veel beelden uit de films opgenomen zijn.

nzgeiser
Het borrelt en het pruttelt

Het gebied bij Rotorua is vooral bekend om zijn geothermische activiteit: kokende modderpoelen, warmwaterbronnen en spuitende geisers. Je kunt overal zwavel ruiken en uit de bodem komt stoom omhoog, wat het gebied zeer mysterieus maakt.

nzvliegenkinderen
Vliegen over een vulkaan

Het Tongariro National Park is een mooi natuurpark met actieve vulkanische kraters. In de winter kun je er skiën, in de zomer zijn er eenvoudige en zware wandeltochten te maken. Heel bijzonder en ook geschikt voor kleine kinderen is een ‘scenic flight’ waarbij je in een sportvliegtuigje over de vulkaankraters heen vliegt.

nzdoubtfulsound
Spiegeltje, spiegeltje

Een dagtocht naar Doubtful Sound is voor het hele gezin een bijzondere ervaring. De reis begint per boot over Lake Manapouri, dan per bus door het regenwoud over een bergpas en langs verschillende watervallen, waarna je een cruise door het prachtige fjord maakt waarbij je bovendien kans hebt dolfijnen en pinguïns te zien.

nztepapawellington
Het museum van Papa

Een museumbezoek met kinderen heeft zeker niet iedereen hoog op zijn “niet-te-missen-lijstje” staan. Toch zou dat in Nieuw-Zeeland wel moeten. De geweldige en interactieve kinderafdelingen maken een groot deel van de musea erg leuk voor kinderen. Zeker het Te Papa Museum (gratis) in Wellington mag je eigenlijk niet missen.

nzabeltasmanwatertaxi
Met de watertaxi

Het Abel Tasman National Park is een kustgebied waar je mooie wandelingen kunt maken. Je laat je door de watertaxi in de ene baai afzetten en in een volgende ophalen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden om te lopen, variërend van één tot enkele uren. Natuurlijk is er ook tijd om te genieten van de mooie stranden.

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
nieuw-zeeland vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders