direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Vietnam in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Vietnam vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Wat is leuk om te doen met je kinderen in Vietnam

Vietnam is een gevarieerd en veelzijdige vakantiebestemming. Je kunt de dagen vullen met activiteiten, maar op andere momenten ook lekker spelen en zwemmen aan een mooi wit strand of genieten van een massage in de spa. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, je kunt er heerlijk eten en met een koffer vol nieuwe, op maat gemaakte kleding, thuiskomen. Hieronder vind je een aantal tips voor dingen die leuk zijn om in Vietnam te zien en doen als je op reis bent met kinderen.

viethalongbayboot
Door een schilderij reizen

Halong Bay is een van de meest bijzondere plekken op aarde. In zee ligt het bijzondere karstgebergte waar je tussendoor kunt varen. De beste manier om dit te doen is in een rustig deel van het nationale park op een prachtige Chinese jonk waarbij je een paar dagen in alle luxe kunt genieten van al het moois om je heen.

vietbrommer2
Brommer kiek'n

Zowel in de steden als op het platteland is het favoriete vervoersmiddel de brommer of motor. Voor veel trotse bezitters van dit vervoersmiddel is dit ook de enige manier om vrienden, familieleden, kinderen en marktwaar te vervoeren. Er zijn inmiddels al complete fotoboeken uitgegeven van hoe dat er zoal uit kan zien.

vietwaterpoppen
In het water gevallen

Hanoi is beroemd om haar waterpoppentheater. Behalve poppen komen in het verhaal vissen, draken en boten voor en ook als je geen Vietnamees begrijpt is het verhaal spannend en leuk om te zien. Een aanrader voor groot én klein.

vietcyclo
In je 'luie stoel' de stad door

Hanoi is een geweldige stad waar ieder moment van de dag iets te zien en te beleven is. Je kunt er heerlijk eten, winkelen, pagodes bezoeken, spelen in het park of gewoon lekker ronddwalen. Zeker met de kinderen is het ook leuk om een keer een rondje met de cyclo (fietstaxi) te maken en de stad te verkennen.

vietsapa
De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan

In diverse delen van Vietnam wonen nog traditionele bevolkingsgroepen, ieder met hun eigen rituelen en hun eigen taal. Het is bijzonder om de mooie berggebieden te bezoeken en deze mensen te ontmoeten. Dat kan in Sapa, maar bijvoorbeeld ook in het meer toegankelijke Mai Chau.

vietkledinghoian
Prêt-à-porter mode uit Hoi-An

Hoi-An, in het midden van Vietnam, is een leuk en gezellig toeristenstadje. Mooi zijn hier de tempels, pagodes en de Japanse brug, in de lokale restaurantjes aan de rivier kun je genieten van heerlijk eten. Hoi-An staat echter vooral bekend om de vele kleermakers waar je voor weinig geld kleding op maat kunt laten maken.

vietrivier2
Waden door de zanderige rivier

Tijdens een paar dagen aan het strand in Mui-Ne kun je toch overwegen om nog iets van de omgeving te gaan bekijken. Een uitstapje waarbij je een wandeling maakt door een lokaal stroompje is zeker de moeite waard. Ook is het leuk om van de zandduinen af te glijden op een sandboard van de lokale kinderen.

vietkitesurfing
Vliegeren voor gevorderden

Op veel stranden in Vietnam waait een aantal maanden in het jaar een flinke wind. Dit is dan het moment om te leren kitesurfen. Overal langs de kust vind je goede kitesurf-scholen. Houd er wel rekening mee dat het de nodige uren en een aantal dagen duurt om de basis van het kitesurfen onder de knie te krijgen.

vietmekongmarkt
Alles drijft aan je voorbij

In de Mekong Delta woont een groot aantal mensen aan en op het water. Tijdens een boottocht door de delta krijg je een goed beeld van hun leven. Als je een kleurrijke drijvende markt wilt bezoeken kun je het beste een overnachting in een homestay plannen, zodat je ’s morgens op tijd het water op kunt.

vietchinabeach
Goooooodmorning

De tijd van ‘tour of duty’ is gelukkig al een tijdje voorbij. Toch wordt je in Vietnam nog altijd met deze vrij recente geschiedenis geconfronteerd. Zo is China Beach, de plek waar de Amerikaanse soldaten ontspanning zochten, nog steeds erg populair onder toeristen.

 
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
vietnam vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen