direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Vietnam in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Vietnam vonden

reisverslag kinderen

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Marokko mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken
 


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

Als je een reis naar Vietnam maakt zul je ongetwijfeld meer van het land willen zien en ontkom je er niet aan een rondreis te maken. Een rondreis met je kinderen door Vietnam is echter comfortabel. Als de afstanden niet te groot zijn verzorgen we transfers per ruime auto met chauffeur en reist er bovendien een Engelstalige gids met jullie mee. Op deze manier kun je ontspannen en veilig door het land reizen. Voor langere afstanden maken we gebruik van tijdbesparende binnenlandse vluchten, dus dagenlang in de auto zitten is gelukkig niet nodig.

Als je zelf ter plaatse uitstapjes wilt maken kun je gebruik maken van cyclo’s (fietstaxi’s)in de steden. Uiteraard rijden er ook overal taxi’s, kun je via het hotel een auto met chauffeur regelen of kun je ter plaatse excursies boeken. In sommige steden zoals Hoi-An kun je fietsen huren, maar kinderzitjes en kinderfietsen zijn schaars, dus dit is niet echt een reële optie voor gezinnen met kleine kinderen. Ook het huren van motoren en brommertjes raden we niet aan. Deze zijn niet veilig en er gebeuren veel ongelukken mee.

De wegen in Vietnam zijn over het algemeen van een goede kwaliteit. Aangezien wij echter niet op de hoogte zijn van de plaatselijke manier van rijden en de (ongeschreven) verkeersregels, is het altijd veiliger om te kiezen voor een auto met chauffeur in plaats van zelf een auto te huren. Expeditie Kroost & Co biedt geen reizen met een huurauto aan.
 

Accommodaties

Vietnam heeft uitstekende luxe accommodaties, maar ook de middenklasse hotels zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Alle accommodaties die Expeditie Kroost & Co heeft geselecteerd zijn natuurlijk kindvriendelijk. Ook als je met je gezin in een luxer hotel verblijft, kun je rekenen op een warm welkom voor jou en al je gezinsleden. De meeste accommodaties hebben echter geen speciale faciliteiten voor kinderen in de vorm van een kinderclub of speeltuintje. Natuurlijk is er wel voldoende voor je kinderen te doen. Alle hotels, met uitzondering van sommige stadshotels, beschikken over een zwembad en een tuin waarin gespeeld kan worden. Verder bieden de meeste accommodaties kinderbedjes, een koelkast of minibar en zijn er mogelijkheden om flessen en babyvoeding op te warmen. De kamers zijn ruim en er zijn mogelijkheden voor gezinnen van verschillende grootte. Badlakens zijn bijna overal aanwezig, zodat je deze niet ook nog eens in je koffers hoeft te proppen.
 

Kinder- en babyartikelen

In Vietnam is nagenoeg alles verkrijgbaar: van luiers tot babyvoeding. Wel kun je het beste een paar potjes babyvoeding van thuis meenemen als dit het enige is dat je kind eet. Houd er ook rekening mee dat melkpoeder anders van samenstelling kan zijn dan wij gewend zijn. Ook de maten en de kwaliteit van luiers, zelfs van vertrouwde merken, wijkt af van de Nederlandse variant. Dit is echter geen reden om voor drie weken luiers van huis mee te nemen. De prijzen voor baby- en kinderproducten zijn heel acceptabel.
 

Eten en drinken

Eten en drinken is in Vietnam over het algemeen erg goed. Rijst komt bijna dagelijks op tafel. Daarnaast zijn er ook volop internationale gerechten zoals patat, pizza, kip en hamburgers verkrijgbaar. Vis is over het algemeen uitstekend, vers en goedkoop. Tijdens de lunch zijn er sandwiches, salades, broodje hamburger, etc.. Veel hotels beschikken over kinderstoelen en hebben speciale kindermenu’s. Als er geen kindermenu is kun je vaak wel iets speciaals laten klaarmaken en brood, patat of een schaaltje witte rijst kun je altijd wel krijgen.

In de supermarkt en in kleine winkeltjes kun je voordelig pakjes sap en frisdrank kopen. Ook kun je hier bijvoorbeeld biscuitjes, crackers, melk, yoghurt, brood en fruit krijgen. Houd er wel rekening mee dat frisdranken zonder koolzuur lastiger verkrijgbaar zijn in restaurants en onderweg. Het is handig om zelf een wat flesjes limonade mee te nemen tijdens reisdagen, bij verblijf in eenvoudige guesthouses of als je bijvoorbeeld een boottocht maakt. Flessen water zijn overal te koop. Het is dus ideaal als je kinderen ook water drinken.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
vietnam vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen