In een van de oudste woestijnen van de wereld, de Namib, kun je bij Sossusvlei de hoogste zandduinen van de wereld beklimmen. De prachtige roodbruine duinen die afsteken tegen de blauwe lucht zijn adembenemend mooi. De beklimming is zwaar en de afdaling dikke pret, vooral voor de kids.
|
Damaraland, ten zuiden van Etosha, heeft een indrukwekkende natuur waar ook wilde dieren buiten de grenzen van een natuurreservaat leven. Het gebied heeft ook een rijke historie. Bij Twijfelfontein en Brandberg kun je 6000 jaar oude tekeningen van de Bosjesmannen zien.
|
Voordat je in Etosha, het bekendste safaripark van Namibië, aankomt heb je waarschijnlijk al dieren in het wild gezien, zoals gemsbokken en impala’s. In Etosha kun je het lijstje met wilde dieren snel verder uitbreiden. Het park is grotendeels vlak en erg open waardoor je het wild goed kunt zien.
|
In Swakopmund zijn de Duitse invloeden nog duidelijk zichtbaar. Je loopt door straten als de Post Strasse of Kaiser Wilhelmstrasse, kunt koffie drinken in een Konditorei en genieten van een traditionele Sachertorte of Apfelstrudel.
|
De Himba, een nomadenvolk, wonen in het Noorden van Namibië en trekken o.a. door de woestijngebieden van Kaokoveld. Ze leven nog grotendeels volgens oude tradities. Deze mensen zijn moeilijk te bezoeken, maar een kleine groep Himba woont bij Kamanjab. Hier kun je kennismaken met hun unieke levensstijl.
|
Het plaatsje Swakopmund ligt aan de rand van de woestijn en heeft zich ontwikkeld als uitvalsbasis voor ontelbaar veel activiteiten. Je kunt er o.a. kameel- en paardrijden, quadbiken of sandboarden in de duinen. Ook boottochtjes naar zeeleeuwen, zeekajakken en zelfs skydiven zijn mogelijk.
|
Misschien wel de meest bijzondere diersoort van Namibië is de woestijnolifant. Een normale olifant drinkt per dag tussen de 70 en 160 liter water. De woestijnolifant heeft zich zodanig aangepast dat hij met veel minder water kan overleven. Je vindt ze o.a. bij Brandberg, Grootberg of Palmwag.
|
Niet goedkoop, maar wel een onvergetelijke ervaring: het uitzicht over de woestijn vanuit de lucht. Je kunt kiezen voor een ballonvaart bij zonsopgang in Sesriem of een ‘scenic flight’ in een klein vliegtuigje vanuit Swakopmund. Je kunt ook vliegen over de desolate Skeleton Coast.
|
Het spookstadje Kolmanskop ligt midden in de woestijn, niet ver van Lüderitz. Ooit was dit het centrum van de diamantwinning in Namibië en bewoond door gelukszoekers. Nu vind je er slechts de spookachtige overblijfselen van het ooit zo welvarende stadje.
|
Langs de hele kust van Namibië komen zeeleeuwen voor, maar bij Cape Cross leeft één van de grootste zeeleeuwenkolonies van zuidelijk Afrika. Naar schatting leven hier maar liefst 130.000 tot 180.000 zeeleeuwen! Je kunt deze zeeleeuwenkolonie eenvoudig bezoeken.
|
In het ‘dorpje’ Solitaire, waar Ton van der Lee zijn boek met dezelfde naam over heeft geschreven, kun je een korte stop maken om te tanken, een ijsje te eten of te lunchen. Uiteraard mag je hier eigenlijk de wereldberoemde Nederlandse appeltaart niet missen.
|
Deze canyon is na de Grand Canyon in de Verenigde Staten de grootste ter wereld. De kloof is 161 km lang, 24 km breed en 550 meter diep. Je kunt de canyon het best bekijken vanaf één van de uitzichtpunten.
|