direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

 

Namibië in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen van
Namibië vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>

Nuttige info voor gezinsreizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je daarom graag om een compleet beeld te krijgen wat je van een reis met je kinderen naar Marokko mag verwachten. Hieronder vind je enkele nuttige weetjes. Uitgebreide informatie is terug te vinden in onze brochure.

> Vervoer
> Accommodaties
> Kinder- en baby-artikelen
> Eten en drinken
 


gezinsreizen1


gezinsreizen2


gezinsreizen3


Vervoer

De beste manier om met je kinderen door Namibië te reizen is met een georganiseerde rondreis of met een huurauto. Expeditie Kroost & Co biedt –als enige in Nederland- groepsrondreizen in Namibië aan die toegankelijk zijn voor kinderen jonger dan 12. Deze avontuurlijke vriendjesreis heeft als voordeel dat je kinderen samen met andere kinderen reizen, waardoor er altijd vriendjes zijn. Met een eigen huurauto heb je meer individuele vrijheid, maar zijn jullie met gezin wel op elkaar aangewezen (tenzij je de reis bijvoorbeeld samen met vrienden maakt). De route van zowel de vriendjesreis als de individuele reizen zijn zo samengesteld dat je zoveel mogelijk van Namibië kunt zien, waarbij ook rekening is gehouden met de kinderen, o.a. bij de keuze van de accommodaties en de reistijd per dag.

Reizen met openbaar vervoer is niet mogelijk in Namibië, omdat er nagenoeg geen openbaar vervoer beschikbaar is. Grote toeristische trekpleisters zoals Etosha en Sossusvlei zijn niet bereikbaar. Liften is geen optie, omdat de wegen erg rustig zijn en het dagen kan duren om naar een bestemming een paar honderd kilometer verderop te komen.

Het is heel goed mogelijk om een rondreis door Namibië te maken in een huurauto. Het land is veilig (maar laat natuurlijk nooit kostbaarheden in de auto achter), de wegen zijn van goede kwaliteit en onderweg zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten (mits er vroeg genoeg wordt gereserveerd voor het hoogseizoen). Hoewel er in Namibië, net als in alle andere landen in zuidelijk Afrika, links wordt gereden zal dit geen problemen opleveren. Alleen het feit dat er zo weinig verkeer op de wegen is, kan ertoe bijdragen dat je hier minder snel aan went dan in drukkere landen. Vergeet daarom niet, als je eindelijk eens een tegemoetkomende auto tegenkomt, naar links uit te wijken in plaats van naar rechts!

Er is een beperkt aantal wegen in het uitgestrekte Namibië. Een deel hiervan is geasfalteerd en een deel bestaat uit ‘gravel’ en is erg stoffig. Ramen dicht is een vereiste als je niet helemaal onder het stof wil komen te zitten. De kwaliteit, ook van de onverharde wegen, is over het algemeen erg goed. Om een standaard rondreis te maken is het niet nodig om een 4WD te huren.

Houd er rekening mee dat de gemiddelde snelheid beduidend lager ligt dan in Nederland, zodat je voldoende tijd moet inplannen om een afstand van een paar honderd kilometer af te leggen. Tanken doe je bij voorkeur overal waar het mogelijk is. Bij de benzinestations heb je meestal ook de mogelijkheid om levensmiddelen, ijsjes en andere dagelijkse benodigdheden te kopen. ’s Avonds rijden buiten de steden wordt niet aanbevolen.

De afstanden in Namibië zijn groot en het komt voor dat je onderweg urenlang niets of niemand tegen komt. Veel ongelukken gebeuren omdat mensen in slaap vallen achter het stuur. Pech krijgen in een uitgestorven woestijn is ook geen pretje, want er is geen schaduw te vinden en in de zon kunnen de temperaturen ook in het koele seizoen behoorlijk oplopen. Altijd voldoende water meenemen is een vereiste! De auto’s die je via Expeditie Kroost & Co huurt zijn gegarandeerd goed onderhouden om het risico van pech te minimaliseren en bovendien zijn ze voorzien van twee reservewielen. Hoewel je geen automonteur hoeft te zijn om met een huurauto door Namibië rond te reizen, is enige basiskennis wel aan te raden en je moet zeker ook zelf een band kunnen verwisselen. Mobiele telefoons werken niet in de woestijn en andere afgelegen gebieden, dus als je hulp nodig hebt ben je afhankelijk van medeweggebruikers die in een eerstvolgende plaats hulp kunnen regelen voor je. Als je via Expeditie Kroost & Co hebt geboekt, zal de accommodatie waar je wordt verwacht hulp inroepen als je daar niet arriveert. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dagenlang in de woestijn moet kamperen.
 

Accommodaties

In Namibië zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar. Expeditie Kroost & Co heeft vooral kleinschalige, sfeervolle accommodaties in haar programma opgenomen. Vooral guestfarms zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Je hebt hier de kans op kennis te maken met het dagelijkse leven in Namibië, maar er is ook volop ruimte om te spelen en overal lopen dieren rond. Daarnaast worden er vanaf de accommodaties veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld farmdrives, waarbij je op zoek gaat naar vee of in het wild levende dieren. Alle accommodaties beschikken ook over een zwembad (let op, ook hier is het water niet verwarmd).

De campings zijn over het algemeen zeer goed. De toiletvoorzieningen zijn van goede kwaliteit en meestal erg schoon en netjes. Vooral tijdens Zuid-Afrikaanse schoolvakanties kan het erg druk zijn op campings in en rond nationale parken en zo vroeg mogelijk reserveren is daarom essentieel. Bedenk bijvoorbeeld dat restcamps in Etosha op enkele dagen in juli/augustus nu al volgeboekt zijn!

Bijna alle campings hebben een zwembad en er is altijd voldoende speelruimte voor kinderen. Het water in de zwembaden is echter niet verwarmd en door de koude nachten kan het water in onze zomermaanden behoorlijk koud zijn. Bij de staanplaatsen is nagenoeg altijd een ‘braai’ (BBQ) aanwezig. Hout en etenswaren zijn onderweg of op de camping verkrijgbaar. Vaak is er ook een restaurant aanwezig.
 

Kinder- en babyartikelen

In de grote steden zijn ruime en luxe supermarkten waar je alles wat je nodig hebt kunt krijgen. Er is een ruim assortiment luiers, babyvoeding, poedermelk, brood, beleg, groenten, vlees, vruchtensap, frisdrank, etc.. Veel artikelen zijn afkomstig uit Zuid-Afrika en alles is van uitstekende kwaliteit. Onderweg bestaan de plaatsjes die je passeert meestal uit niet veel meer dan een paar huizen en een tankstation. Hier kun je alle dagelijkse benodigdheden, drankjes en ijsjes krijgen. Verse groente en fruit zijn echter niet altijd voorradig.
 

Eten en drinken

Eten en drinken in Namibië is van uitstekende kwaliteit. Net als in Zuid-Afrika houden Namibiërs van grote malse stukken vlees van de braai. Er is veel wild verkrijgbaar (bijvoorbeeld struisvogel, springbok of kudu) en in de kustplaatsen ook vis en schaaldieren. Daarnaast is de Duitse keuken nog altijd populair en kun je in Namibië heerlijke Apfelstrudel krijgen of ’s avonds een wienerschnitzel. Ook zijn er pizzeria’s en andere internationale restaurants (vooral in Windhoek en Swakopmund). Frisdranken en ijsjes (o.a. van Ola en Nestlé) zijn volop verkrijgbaar, evenals goed bier (probeer Windhoek Export). Tijdens de vriendjesreizen van Expeditie Kroost & Co wordt er door de gids op een vuurtje in de openlucht gekookt, wat resulteert in heerlijke en verantwoorde maaltijden die met elkaar rond het kampvuur worden opgegeten. Voorbeelden uit het menu zijn kip, spaghetti en natuurlijk een ‘braai’. In principe wordt er elke dag verse groente en fruit aangeboden. Aan speciale dieetwensen kan bijna altijd worden voldaan, mits deze vooraf aangegeven worden.

 


< naar boven >

familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
namibie vakantie kinderen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders