direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen

Voor welke leeftijd is Bali geschikt?

Baby, peuter of kleuter

Bali is uitstekend te bezoeken met hele jonge kinderen. De accommodaties zijn schoon en comfortabel en voor kleine kinderen zijn overal (gratis) kinderbedjes beschikbaar. De lokale bevolking reageert zeer enthousiast op jonge kinderen. In hun beleving komen kinderen rechtstreeks van god en hoe jonger een kind is, hoe dichter hij of zij nog bij god staat. Je hoeft dan ook niet raar op te kijken als je kind direct enthousiast wordt opgepakt als je bij je hotel aankomt en ook als je een uitstapje maakt met een auto met chauffeur zal de chauffeur zich waarschijnlijk vol liefde over je kleintje(s) ontfermen. Het enige waar je voor op moet passen is dat al deze aandacht niet te veel wordt voor je kinderen.

Omdat Bali slechts een klein eiland is, kun je, zeker als je op meerdere plaatsen verblijft, korte uitstapjes maken, zodat je weer terug bent bij je accommodatie voor het middagdutje van je kinderen. Hoewel de allerjongsten de activiteiten en uitstapjes natuurlijk nog niet begrijpen, zullen ook zij zich prima vermaken. Een wandeling langs rijstterrassen met je kind in de rugdrager waarbij je onderweg vaak eendjes kunt zien, vindt ook je kleintje vaak leuk. Verder zijn er plaatsen waar je apen kunt zien, je kunt een tochtje maken in een glasbodemboot om zo naar de vissen te kijken of een bezoek brengen aan een olifantenpark. Stuk voor stuk activiteiten waar zelfs een dreumes al veel plezier aan beleeft. Daarnaast zijn er natuurlijk altijd de hotels met grote tuin, zwembad en het strand. De restaurants hebben meestal kinderstoelen en kindermenu’s en anders kan er wel iets worden klaargemaakt wat je kind lust.

Over straat lopen met een buggy is niet altijd even comfortabel, omdat de stoepranden soms heel hoog zijn en de wegen vol kuilen of zelfs gaten kunnen zitten. Maar met een flexibele instelling is dit natuurlijk geen onoverkomelijk probleem.
 

Schoolgaande kinderen

Bali is een goede bestemming met schoolgaande kinderen. Onze zomermaanden zijn qua weer de meest geschikt periode om Bali te bezoeken; het regent minder en de luchtvochtigheid ligt iets lager. Uiteraard betaal je in het hoogseizoen meer voor een reis naar Bali, vanwege toeslagen voor zowel vluchten als hotels, maar de prijs-kwaliteitverhouding op Bali is zelfs in de zomervakantie zeer goed.

Het eiland is een echte familiebestemming voor gezinnen uit bijvoorbeeld Australië en Japan. De kindervoorzieningen zijn hierdoor over het algemeen zeer goed. De hotels hebben goede zwembaden en de grotere resorts bieden kinderclubs en tal van activiteiten en sportmogelijkheden. Het eten zal over het algemeen geen problemen opleveren en is ook nog eens goed betaalbaar. Wij zijn ‘gewend’ aan de Indonesische keuken, de meeste restaurants hebben kindermenu’s en saté, kip, friet en pizza zijn overal eenvoudig verkrijgbaar. Supermarkten hebben bovendien een ruime keus aan frisdrank en vruchtensappen, broodjes, fruit, yoghurt en allerlei tussendoortjes.

Je kinderen zullen zich verder uitstekend vermaken tijdens uitstapjes, waarbij je bijvoorbeeld de omgeving kunt verkennen per mountainbike, al ‘white water raftend’ of tijdens een (korte) trekking.

baby peuter kleuter kind tiener

 

Bali in plaatjes

Alvast een beetje in de stemming komen? Neem hier een kijkje in ons fotoalbum >>

foto's kijken

 

Wat andere gezinnen
van Bali vonden

reisverslag kinderenreisverslag ouders

Lees de reisverslagen van ouders die je voor gingen >>

 

Vandaag nog de
brochure in huis

brochure

Uitgebreide informatie vind je in onze digitale brochure.
Vraag 'm direct aan >>


 

 


verre reizen met kinderen


verre reizen met kinderen

droomstranden


verre vakantie met kinderen

ontdekkingsreizigers
familie reizen
verre reizen kinderen
vakantie voor kinderen
bali vakantie kinderen
reizen met kinderen
leeftijd verre kindervakantie
wat je niet mag missen
tips en info
klimaat en beste reistijd
aanbod verre gezinsreizen
type gezinsreis
direct naar onze bestemmingen
reisverslag kinderen reisverslag ouders