familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Soms heb je een reden om van een vakantie iets bijzonders te maken. Die reden hadden wij dit jaar. We wilden een vakantie waar we na jaren nog met veel plezier aan terug zouden denken. We kwamen uit bij Expeditie Kroost & Co en gaven in het kort aan wat en hoe we het wilden hebben. En heel snel lag er een voorstel waar we niets aan hadden toe te voegen.

"een waterval waar je mag

Op 17 juli begon het grote avontuur. We vlogen met Martinair naar Tobago, met een tussenstop op Isla Margarita. Bij het verlaten van de aankomsthal werden we meteen aangesproken met onze familienaam; of dat ook klopte? De rit voerde ons over het hele eiland naar het noorden, naar Speyside. Onderweg kwamen er volop indrukken het busje binnen; geluiden, kleuren, geuren en vooral de krekels en kikkers vielen ons in de zwoele avondlucht enorm op! We zijn 3 nachten in Hotel Blue Waters Inn gebleven. We konden in deze oase van rust heerlijk tot rust komen en ook wennen aan het flinke tijdsverschil van 6 uur. We hebben er gezwommen, gesnorkeld, een tochtje met de glasbodemboot en een kleine wandeling door de “jungle”.

Toen werd het tijd om verder te gaan. We vertrokken van het vliegveld voor een 25 minuten durende vlucht naar Grenada. Daar namen we onze intrek in het Grenada Grand Beach Resort. Een heerlijk resort met twee mooie zwembaden aan een strand zo uit de reisfolder! Tevens ligt het in een gebied met volop keuze uit restaurants en bars maar ook winkels zijn er op loopafstand. Vanuit het hotel zijn we op zaterdagmorgen met het “openbaar vervoer” naar de hoofdstad St. George’s gegaan. Daar hebben we de markt bekeken. Overal worden er spullen aangeboden, zelfs in de straten rondom de markt zie je overal emmers en kleedjes van waaruit mensen hun producten proberen te verkopen.

Ook hebben we een dag uitgetrokken om een tour rond het eiland te maken. We werden door de gids gewezen op alles wat er groeit en bloeit op het eiland; maar ook de geschiedenis van het eiland met haar hoogtepunten stonden die dag op het programma. Denk dan aan een waterval waar je mag zwemmen, een bezoek aan een kruidenplantage, een nootmuskaatfabriek waar je je in het verleden waant; een chocoladefabriek en tot slot de rum-distilleerderij.

Meer reisverslagen
uit de Caribbean

reisverslag kinderenreisverslag ouders
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Caribbean

Eline (11) en Arnold (9)

rondreizen gezin

Op dag 10 van onze droomreis hadden we weer een wisseldag. We namen de catamaran-ferry naar Carriacou en daar stapten we aan boord van het zeiljacht. In de drie dagen dat we daar aan boord waren hebben we de mooiste dingen uit onze vakantie gezien. We gingen voor anker bij onbewoonde eilanden, naast de mooiste riffen uit de Cariben, hebben kunnen snorkelen tussen roggen en scholen van miljoenen vissen. De kinderen vermaakten zich opperbest met de kinderen van de kapitein en zijn vrouw die ook aan boord waren. En ‘s nachts lagen we, al schommelend op de golven door het dakraam naar miljoenen sterren te kijken...

Ons volgend stekje was een cottage op Carriacou. Het Bogles round house heeft een restaurant, bar en drie cottages. Ook hier hebben we na een mooie wandeling weer alleen met ons gezin op een mooi strand kunnen liggen. En als je dan weet dat er vlak achter je of onder je zelfs schildpadeieren kunnen liggen dan maakt het dat extra bijzonder.

Op dag 16 van onze vakantie vertrokken we met de ferry terug naar Grenada. Daarvandaan vertrok onze vlucht met “Caribbean Star” naar Tobago. Daar hadden we nog een kleine week in hotel Tropikist. Dit hotel ligt in het centrum van Crown point dus zijn er volop mensen, restaurants, barretjes en stalletjes om souvenirs te kopen. Dit gaf ons een heel andere kant van Tobago dan ons eerste verblijf aan het begin van de vakantie. Hier hebben we ook drie dagen lang een auto gehuurd om zelf het eiland te kunnen ontdekken. Zo hebben we de hoofdstad Scarborough bezocht, onder aan de 54 meter hoge Argyle Falls (waterval) gezwommen en mooie verlaten stranden kunnen bezoeken die anders niet te bereiken zijn.

En helaas was het hiermee voorbij. Martinair bracht ons heel veel indrukken en ervaringen rijker weer naar Schiphol......

Robert, Corine, Eline en Arnold

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders