familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Drie weken met tussenstops op Tobago, Guyana (Brits) en afsluiten op Tobago; dat was het uiteindelijke reisadvies van Expeditie Kroost & Co dat ons aansprak.

Tobago is echt zoals je een tropisch eiland van de James Bond films kent en verwacht; relaxte sfeer, zeer vriendelijke mensen en goede verzorging. Ongeacht waar je bent en hoe laat het is, je voelt je er uitermate veilig. Dat is op vele andere bestemmingen binnen Europa wel anders. Autorijden is een belevenis; links rijden is even wennen maar vooral het plotseling stoppen, afslaan of inhalen terwijl de tegenliggers al dicht bij zijn hoort bij de way of life. Iedereen houdt er rekening mee (de honden, schapen en geiten langs de weg ook) en echte ongelukken hebben we niet gezien.

"Ongeacht waar je bent en

Een keer per jaar is het Tobago Heritage festival; folklore, tradities in de verschillende dorpen. Een bezoek waard. Vooral de jaarlijkse Goat- en Crab race is een must. Welke geit met er naast rennende jockey is als eerste over de streep. De snelheid van de crab-race kan daar niet aan tippen maar speciaal voor de toeristen wordt er ook een internationale editie gehouden. Tot ons geluk won “Ivo from Holland”, compleet met hand van de burgemeester en (forse) geldprijs.

Hoogtepunt was het behalen van ons duikbrevet (PADI), op relaxte wijze onder leiding van Big Duggie van Frontier Divers werden wij drieën (2x volwassene en zoon (11)) binnen een week vertrouwd gemaakt met de ins en outs van het Scuba diven. Hard studeren elke avond want je krijgt het niet voor niets, maar wat je terug krijgt is enorm; de vrijheid en rust van drijven onder water, een uitbundig zeeleven en iets wat je met je complete gezin kunt doen en van kunt genieten!

De trip naar Guyana is van een heel andere orde. Guyana is niet bekend bij de doorsnee toerist. Je moet een reden hebben om er heen te gaan maar onze inschatting is dat binnen enkele jaren Guyana ontdekt gaat worden. Een parel in de uitlopers van het Amazone-regenwoud, de hoogste waterval ter wereld (741 foot single drop), een uitbundig wildlife; voor de eco-toerist die niet van de gebaande wegen houdt een aanrader.

Meer reisverslagen
uit de Caribbean

reisverslag kinderenreisverslag ouders
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Caribbean

Dick, Cora en Ivo (11)

rondreizen gezin

Guyana kent vele Nederlandse invloeden; in de zeewering en ontwatering van de laaggelegen delen herken je de hand van Nederlandse civiele ingenieurs. Maar ook bij de namen van dorpen (Onverwagt, Soesdyke, Fort Kyk overal) en mensen word je regelmatig herinnerd aan de Nederlandse aanwezigheid in de vorige eeuwen.

De oorspronkelijke inwoners (Amerindians) zitten vooral in het binnenland en hebben een aantal kleinschalige resorts geopend. Alleen bereikbaar met de boot via een van de grote Guyanese rivieren kom je via zijtakken in de serene rust van het regenwoud. Helder maar pikzwart water (Blackwater) met vissen en kaaimannen (hoofdzakelijk ’s nachts zichtbaar als je met een zaklantaarn en boot op “jacht” gaat) en boven je hoofd de vele soorten papagaaien. Bovenal valt de rust en attente goede verzorging op, eten, drinken, activiteiten, tripjes; je hoeft maar te kikken en met plezier word je geholpen.

Om de overgang naar Nederland wat te vereenvoudigen werd de vakantie afgesloten met nog 4 dagen Tobago. Nu aan de andere kant van het eiland, appartementje aan het strand en naast de duikschool waar we het behaalde brevet gelijk verder in de praktijk gebracht hebben en aan de lijst met gespotte vissen onder andere een hamerhaai, kreeft en schildpad mochten toevoegen. Al met al was het een relaxte vakantie die voldeed aan de verwachtingen en wensen.

Dick, Cora en Ivo

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
vakantie kinderen foto
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders