familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

We zochten een bestemming die kindvriendelijk is en vrij van tropische ziektes. Het liefst een combinatie van strand met een mogelijkheid om leuke dingen te doen. Dankzij de persoonlijke telefoongesprekken, waarbij werd meegedacht hoe voor ons een ideale reis samen te stellen, hebben wij onze vakantie geboekt. Het werd de Caribbean! En zo komt het dat iedereen die van onze reisplannen hoort, vraagt ”Grenada, dat ligt toch in Spanje?”

"Waar ga je naar toe

De eerste indruk van Tobago is warm, niet westers, onderontwikkeld zelfs. Al gauw ontdekken we dat dat ook de charme is van dit eiland. Rustig, niet verpest door het toerisme en zulke mooie natuur. De bounty-stranden waar je altijd van hebt gedroomd; kleine baaitjes, blauwe zee, wit zand, kokosbomen en stilte. Grenada is iets ontwikkelder en de mensen leken dankzij het toerisme wat spontaner. Overal een lach en aandacht voor de kleine.

Ondanks dat de eilanden op elkaar lijken qua natuur zijn ze verschillend in sfeer en is het erg leuk om halverwege de vakantie een nieuw eiland te ontdekken. We hebben verschillende mooie stranden gezien op de eilanden. Watervallen bezocht waarbij je op de weg er naar toe loopt in het “groen-groener-groenste” bos. In kleine (vissers-)dorpjes geslenterd. Allemaal uitstapjes waarbij we met het middagslaapje weer terug waren in het hotel. En terwijl Feline dan lekker sliep, lagen wij aan het zwembad met een boek.

Meer reisverslagen
uit de Caribbean

reisverslag kinderenreisverslag ouders
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Caribbean

Daan, Marike en Feline (2)

rondreizen gezin

Het was zo leuk om de eerste ochtend het hotel uit te lopen en op zoek te gaan naar een ontbijtje. Een dreumes die voor je uit huppelt aan de andere kant van de wereld en het gewoon neemt zoals het komt. Zij was helemaal niet verbaast dat de mensen daar een donkere huidskleur hadden en ook niet dat er een kip door het restaurant liep. Maar ze vond het wel heel leuk!

Thuis vroeg ze na de vakantie nog regelmatig, als ze honger had, of ik iets te eten wilde kopen (dat benadrukte ik daar omdat ze dan altijd even moest wachtte). Ook heeft ze tientallen woorden geleerd die je vooral op vakantie ziet of gebruikt. “Insmeren” (door alle keren zonnebrand), “bye bye” en “schildpad” zijn daar voorbeelden van. Uit eten gaan was ook heel anders dan in Nederland omdat je kind daar overal welkom is. Elke restaurant heeft bijvoorbeeld een kinderstoel. Feline kreeg eerst haar kindermenu en dan konden we daarna zelf lekker eten.

Het prettige aan de reis vonden we dat de grote zaken goed geregeld waren, zoals verblijf en vervoer, maar je de volledige vrijheid hebt om de vakantie verder zelf in te vullen. Zo vonden we het fijn om een drukke dag met een strand dag af te wisselen. En de ene keer gingen we ’s avonds uit eten waardoor onze dochter wat later op bed lag en de volgende avond haalden we dan bijvoorbeeld pizza voor op het terras van ons appartement. Op deze bestemming kun je rekening houden met de wensen van kind en toch zelf het reizigersgevoel hebben. Dus je hoeft niet perse op de camping in Frankrijk te staan als je kinderen hebt!

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen reisverslag ouders