familie reizen
reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

"Nemen jullie alle drie de kinderen mee?” was een veelgehoorde reactie op ons voornemen om een rondreis door Bali te maken. Tja, we waren niet bepaald van plan om er een, of ze zelfs alledrie thuis te laten!

"De uitstappen naar Ajloun (de

Het is enorm genieten om Bali door de ogen van je kind te zien! Onze dochter van 6 had ontelbare vragen: “Waarom lopen hier zoveel hondjes op straat?”, “Waarom is er hier geen echte wc?”, "Waarom spelen alle kinderen met zelfgemaakte vliegers?”, “Waarom rijden er zoveel mensen op een scooter?”, “Waarom heeft die oude mevrouw rode tanden?”. Af en toe was het een hele uitdaging om haar vragen te beantwoorden!

Onze zoon van 3 jaar was hevig onder de indruk van alle verschillende vervoersmiddelen. Vooral de boottocht in Lovina, ’s ochtends vroeg om 6.00 uur, om dolfijnen te zien zwemmen, vond hij prachtig. Maar het meest stoere vond hij de rit op de olifant, in het olifantenpark nabij Ubud! “Mama, ik durf dat wel hoor!”, wij stonden natuurlijk als apetrotse ouders toe te kijken.

We waren ontroerd door de enorm liefdevolle omgang met kinderen die de Balinezen van nature hebben. Ons zoontje van 1 jaar was een ware attractie, hij moest overal even geaaid worden. Door hem hadden we heel snel contact met de plaatselijke bevolking.

Meer reisverslagen
uit Bali

reisverslag kinderen
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Bali

Lisa (6), Thom (3) en Paul (bijna 2)

rondreizen gezin

Het hoogtepunt van deze reis vonden wij de 30 km lange fietstocht in de buurt van Ubud, door de dorpen en rijstvelden! De twee oudsten gingen bij ons achterop de fiets en de jongste zat op schoot bij een gids in het “achtervolgingsbusje”. Dolle pret hadden ze samen! De Balinezen zijn zo zorgzaam dat we hem met een gerust hart in het busje mee lieten rijden en zo zelf konden genieten van al het moois dat we onderweg tegenkwamen.

Onze gouden tip is om voor een aantal dagen een babysitter te regelen. Dat kan via je hotel, maar wij hebben het geregeld met een “strandjongen”, deze jongens kunnen alles voor je regelen van vervoer tot en met excursies. Doordat de oppas de hele dag op de kinderen paste, kon ik zalig bij het zwembad een boek lezen of een paar uurtjes doorbrengen in een Spa!

Nog een tip is om kooklessen in een restaurant te nemen. Je gaat dan ’s ochtends vroeg mee naar de lokale markt om verse producten te kopen. Vervolgens ga je uitgebreid koken en als het klaar is, kan je gezin naar het restaurant komen om te proeven van al het lekkers.

Als mensen ons nu vragen hoe de reis is gegaan, kunnen we alleen maar zeggen dat juist de aanwezigheid van onze drie kinderen deze reis door Bali tot een DROOMREIS heeft gemaakt!

Robert-Jan, Marije, Lisa, Thom en Paul Treebus

ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
reizen met kinderen
reisverslag kinderen