reizen met kinderen kindvriendelijke bestemmingen inspiratie reizen kids reisverslagen reisorganisatie gezinsreizen
baby peuter kleuter kind tiener

Dag 1

Om 7.00 uur vertrekken we vanuit Apeldoorn naar Schiphol. We zijn hier mooi op tijd en staan voor aan bij het inchecken. Precies om 9.00 uur checken we in. We hebben 3 stoelen naast elkaar bij het raam voor de eerste vlucht. Voor de tweede vlucht hebben we 3 stoelen naast elkaar in het midden van het vliegtuig. Na het inchecken gaan we met (oma) Ans en opa Tingeling nog wat drinken. Rond 10.30 uur gaan we door de douane. We lopen nog even langs wat winkeltjes. We mogen als eerste boarden, omdat we Romy bij ons hebben. De kinderwagen laten we vlak voor de ingang van het vliegtuig staan. Deze wordt apart meegenomen.

De eerste lange vlucht verloopt goed. Stijgen en dalen gaat prima met Romy. Onderweg lekker zitten kleien en kleuren. Gezellig gegeten met z’n drieën. Romy heeft de eerste vlucht erg weinig geslapen, ongeveer drie kwartier.

Dag 2

Om ongeveer 6.00 uur plaatselijke tijd landen we in Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur stappen we over. Onze buggy staat netjes voor ons klaar. We drinken lekker wat en kijken wat winkeltjes en lopen wat rond op het vliegveld. Ook op het vliegveld valt Romy niet in de buggy in slaap.

Om 9.00 uur kunnen we boarden voor onze tweede vlucht. Deze vlucht vertrekt rond 9.50 uur. Voordat we opstijgen, ligt Romy al te slapen, ze is helemaal op. Ze slaapt ongeveer 1,5 tot 2 uur, totdat we eten krijgen. Om 12.40 uur plaatselijke tijd landen we in Denpasar op Bali. We halen onze bagage en buggy af bij de bagageband.

We worden een aardig handje geholpen door wat mensen die geld willen verdienen. Hier komen we voor ons op tijd en voor hun net wat te laat achter. Als we de deur door lopen zien we onze chauffeur en gids voor de reisdagen al staan. We maken ook gelijk kennis met het klimaat. In veel te veel kleren stappen we zwetend een busje in en komen na ongeveer 10 minuten zwetend aan in ons eerste hotel in Jimbaran, Puri Bambu Hotel.

Het hotel ziet er leuk uit. De directe omgeving van het hotel is niet super, maar dat geeft niet. We worden naar onze kamer gebracht. Deze ziet er netjes uit, een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed naast elkaar. Vanaf de voordeur van onze kamer liggen we met 25 stappen, Romy iets meer…, in het zwembad.

’s Middags lopen we nog even door een straat langs de kust en verkennen de omgeving. Romy is zo moe dat ze in slaap is gevallen in de buggy. Als we terug zijn en Romy wakker is geworden gaan we nog wat zwemmen in het zwembad. Omdat we vanmiddag niet echt een leuke gelegenheid zagen aan de boulevard(…?!) eten we in ons hotel. Dit was erg lekker en voor herhaling vatbaar.

We gaan op tijd naar bed. Romy ziet er erg moe uit en heeft rode ogen, maar haar humeur is uitstekend. Omdat Romy het nieuwe ritme nog te pakken moet krijgen ligt ze midden in de nacht ongeveer 2 uur wakker en heeft ze zin om K3 te zingen.

Dag 3

We ontbijten vanmorgen in het hotel. Het ontbijt is al betaald, dus waarom niet. We hebben keus uit onder andere scrambled eggs, fruit, toast en nasi! Omdat Romy er nog erg moe uitziet besluiten we vandaag rustig aan te doen. Na het eten gaan we naar het strand. De golven zijn redelijk hoog en de stroming is sterk, dus we kunnen hier niet met Romy zwemmen. Daarom gaan we lekker een stuk lopen en staan we met de voeten in het zeewater. Na onze wandeling gaat Romy lekker slapen. ’s Middags hangen we lekker bij het zwembad. Romy vermaakt zich hier prima.

Voor de zonsondergang gaan we weer naar het strand. Helaas. Er is te veel bewolking aan de horizon, waar de zon al achter is verdwenen. Daarom zoeken we maar gelijk een leuk terras op het strand op, waar we heerlijk hebben gegeten. De Red Snapper heeft Arnoud zelf uit gezocht in een aquarium. Aan tafel maken we kennis met de soms ietwat opdringerige verkopers.

Dag 4

Vanmorgen worden we pas om 8.15 uur wakker, heeeerlijk! Eerst gaan we lekker ontbijten. Omdat Romy toch nog erg rode ogen heeft besluiten we eerst naar een dokter te gaan. Het hotel regelt via het personeel een taxi naar een privé kliniek in de buurt. De ogen zijn iets ontstoken. De oorzaak is de combinatie van een lage weerstand door de vermoeidheid van de reis en de airco in het vliegtuig, die gemakkelijk virussen verspreid.

De shuttlebus van 10.00 uur vanaf het hotel naar Kuta missen we. Onze chauffeur van het ritje naar de kliniek is zo aardig om ons naar Kuta te brengen. In Kuta gaan we 'even' op zoek naar een fotozaak voor een nieuwe batterij en een lader. Op onverklaarbare wijze werken deze niet meer……..net een nieuwe digitale spiegelreflex…………echt Bali!! Door de warmte, de drukte en veel opdringerige taxichauffeurs en verkopers pakken we een taxi terug naar het hotel. Helaas hebben we de mooie kanten van Kuta niet echt gezien. Tot onze verbazing heeft Romy ongeveer 45 minuten in het drukke Kuta in de buggy geslapen. Als we terug zijn gaan we nog even lekker zwemmen in het zwembad.

Om half vijf pakken we vanaf het hotel een taxibus naar de Uluwatu Tempel. Hier bekijken we de tempel, genieten van het mooie uitzicht en bekijken op voorzichtige afstand de vele brutale apen. Vervolgens kijken we tijdens de zonsondergang (die helaas niet helemaal aan onze hooggespannen verwachtingen voldoet) naar de Kecak, een Balinese dans. Iets voor het einde van de voorstelling piepen we er tussen uit, om voor de drukte naar ons hotel te gaan. Romy is een beetje moe en valt ineens op de terugweg in slaap in de bus. Op de hotel kamer hebben we geprobeerd haar direct in bed te leggen, maar dat ging helaas niet lukken. Dan nog maar even met z’n drieën eten bij het hotel.

Dag 5

Vandaag vertrekken we naar Ubud. Deze plaats ligt centraal in het binnenland van Bali. Voordat we weg gaan ontbijten we bij het hotel en pakken we de laatste spullen in. Onze eerste stop is bij een Batik Factory. Hier zien we hoe mooie (Batik) kleden worden gemaakt. Zelf kopen we ook twee mooie doekjes.

Daarna brengen we een bezoek aan Bali Zoo Park. Eerst lunchen we hier wat en trommelt Romy er wat op los met een Balinees die in het restaurant werkt. Daarna bekijken we de dieren in het park. Alle dieren zijn afkomstig uit Bali of andere delen van Indonesië. Tijdens ons bezoekje aan de Zoo gaat Nicole op de foto met een kleine en een heeeele grote wurgslang om haar nek. Even later krijgt Arnoud bij het passeren van een grote Orang Oetang een stuk van een watermeloen naar zijn hoofd gegooid. Nicole vindt het nodig om hier heel hard om te lachen, maar Romy vindt het niet leuk………

Vervolgens rijden we door naar Mas, waar we houtsnijwerkers aan het werk zien. Al het houtsnijwerk gebeurd met de hand. Op weg naar Mas valt Romy in slaap in de bus en ligt ongeveer 45 minuten lang uit in de bus. Door de straten van Ubud, via een pin, langs vele rijstterrassen (sawa’s) en mooie natuur rijden we naar ons hotel, wat iets buiten Ubud ligt. Na aankomst in het hotel bekijken we onze bungalow. Romy wil gelijk het zwembad in. Arnoud is eerst nog even druk met onze chauffeur die ons nog een Tour wil verkopen en met personeel van het hotel die ons van alles willen laten zien en vertellen en ons eigenlijk ook wel wat willen verkopen.

Vrij vroeg eten we bij ons hotel Klub Kokos. Rond 19.00 uur lopen we de weg af op zoek naar een tempel waar een processie zou plaatsvinden. Op de heen weg lopen we straal langs deze tempel, maar we zien wel een heel mooi landschap met vele rijstterrassen en palmbomen. Op de terugweg zien we de tempel wel, maar buiten de muziek was hier niet veel bedrijvigheid meer. Voor ons gevoel beleven we Bali nu voor het eerst echt!! Als we terug zijn bij ons hotel gaan we lekker badderen in onze open badkamer met tuin en hangen we daarna nog wat op ons terras.

Dag 6

Vandaag worden we weer om 8.00 uur wakker…………heerlijk!!! Nadat we weer lekker ontbeten hebben wandelen we in een klein halfuur via een erg mooie wandel route naar Ubud. Hier eten we eerst iets bij een klein winkeltje. Vervolgens gaan we op zoek naar een restaurantje, waar we hebben afgesproken met de Australische eigenaresse van Klub Kokos. Het restaurantje is van haar schoonfamilie.

Als eerste laat zij de plek zien, waar haar schoonfamilie woont en waar zij ook regelmatig verblijft. Ze legt ons uit welke verblijven er zijn en laat ons de huistempel zien. Daarna leidt zij ons rond door een mooie tempel, voorheen van een koning, en geeft ons erg veel interessante uitleg. Romy slaapt ondertussen lekker in de buggy.

Voor de terugweg naar het hotel wordt een taxi geregeld. Rond half twee zijn we weer terug bij het hotel. Hier gaan we lekker zwemmen en eten loempia’s bij het zwembad. Tegen vijf uur maken we nog een mooie wandeling door de rijstvelden. Daarna eten we weer heerlijk in ons hotel.

Dag 7

Vanmorgen hebben we de wekker gezet. Om acht uur moeten we klaar staan. We worden door een busje opgehaald om naar het olifanten park te gaan. Om half acht ontbijten we weer heerlijk in het hotel. Uiteindelijk worden we niet om acht uur opgehaald, maar pas om half tien. We zijn de laatste op de route en twee anderen waren te laat. In ongeveer 25 minuten rijden we naar het park.

Hier stappen we op een olifant genaamd Olin (met chauffeur) voor een rit van ongeveer 35 minuten. Het was een erg leuke rit door de jungle en het olifanten park. Onderweg krijgen we wel een klein regenbuitje over ons heen. Op het einde van de rit loopt de olifant nog even door een grote vijver met ons. Daarna was er de mogelijkheid om de olifant te voeren en met hem op de foto te gaan. Vervolgens hebben we zitten smullen van een voortreffelijk Indonesisch buffet. Daarna rijden we met de bus terug naar ons hotel , waar we om ongeveer half twee weer aankomen.

Terug in het hotel slaapt Romy lekker anderhalf uur in haar eigen bed. Een keer niet in een bus of een buggy. Nicole slaapt ook even wat bij. Arnoud leest eerst nog even wat en doet dan ook nog even een tukkie.

Helaas regent het en is het geen lekker weer om bij het zwembad te liggen en te zwemmen. We donderjagen wat in de bungalow en besluiten om een taxi te regelen en naar de markt in Ubud te gaan en daar ook wat te eten. Na een ritje van een kwartier komen we rond half vijf bij de markt aan. Hier gaan we op zoek naar wat leuke souvenirs en gaan we oefenen in onderhandelen. Bij het eerste souvenirtje denken we een goede prijs betaald te hebben. Maar na onze tweede ronde onderhandelen hebben we voor de eerste eigenlijk nog veel te veel betaald. Met drie tassen souvenirs lopen we naar restaurant Puri’s (gisteren hadden we hier afgesproken met Cathy.) Het restaurant ziet er niet bijzonder uit, maar we eten er weer heerlijk.

Om half zeven haalt de taxi ons weer op en rijden we weer terug naar het hotel. In onze bungalow gaan we allemaal even lekker badderen en rond half negen ligt Romy in bed. Nicole gaat wat lezen en Arnoud werkt het reisverslag bij. Dit alles weer onder het genot van een over heerlijke mixed fruit juice. Kost omgerekend ongeveer € 1,00 en is erg lekker. Vanavond op tijd naar bed, want morgen ochtend gaan we fietsen.

Dag 8

Vandaag worden we om ongeveer half negen opgehaald. We gaan vandaag een fietstocht maken (downhill cycle tour!!!) door het echte Bali. Twee oudere mensen (familie van de eigenaresse) gaan ook mee. In de bus zit al een groepje Nederlanders. Man, vrouw, zus en twee kinderen van 4 en 2,5 jaar. We rijden in een klein uurtje naar Kintamani, waar we een wat laat ontbijt hebben met erg mooi uitzicht op Mount Batur en Lake Batur.

Vervolgens rijden we naar een koffiebonen plantage. Hier wordt ook ananas, vanille en rode chili pepers verbouwd. We hebben hier nog thee geproefd, maar dit is bij een heel klein heel vies slokje gebleven. Daarna rijden we naar een opstapplaats voor de fietstocht. Iedereen zoekt een fiets uit. Voor de kinderen zijn goede zitjes geregeld voor achter op de ATB. We rijden uiteindelijk zo’n 25 kilometer down hill door het echte Bali. We rijden door dorpjes, langs vele tempels, langs schoolgaande kinderen in sarongs, langs vele rijstvelden, palmbomen en bananenbomen. Tijdens het maken van een foto in een rijstveld zakt Nicole met één voet inclusief schoen en sok tot aan haar enkels in het rijstveld (lees blubber). Gevolg is een vieze schoen en een huilende Romy.

Nadat we van de fiets zijn gestapt rijden we met de bus nog door Monkey Forrest Road en maken een wandelingetje door The Monkey Forrest. Hier zien we nog een aantal brutale apen en een tempel. Daarna laten we ons afzetten bij ons hotel en om vier uur ligt Romy lekker in het zwembad. Omdat het tegen vijven wat begint te regenen maken we ons klaar om om zes uur te gaan eten. Romy ligt tussen acht en half negen op bed. Daarna mailen wij het thuisfront nog even en lezen en schrijven we wat op onze veranda. De tassen staan inmiddels weer ingepakt, want morgen vertrekken we naar Lovina aan het strand.

Dag 9

Vandaag staat de reis van Ubud naar Lovina op het programma. Om ongeveer half tien nemen we afscheid en laden we het busje vol. Het eerste half uur hebben we discussie met onze reisbegeleider (en chauffeur) over de te rijden route. Wij willen de route uit de reisbeschrijving, zij een veel kortere route. We verdenken ze er van dat ze vanmiddag nog meer willen verdienen (naast onze “day-excursion”). Na een half uur en na wat telefoontjes besluiten we er over op te houden en maar te zien waar de bus ons heen rijd. We gaan zelf wel met Expeditie Kroost & Co bellen om een derde keer discussie te voorkomen.

Als eerste rijden we, toch volgens programma, naar de Holy Spring Tempel bij Tampaksiring. Helaas regent het er, maar het is een erg mooie tempel. Het water wordt onder andere gebruikt voor het nat houden van rijstvelden. Vervolgens stoppen we bij een erg mooi uitzichtpunt over rijstvelden. Voor de zoveelste keer worden we hier weer aangeklampt door mensen die ons iets voor veel te veel geld willen verkopen. Via de binnenlanden, door bergen en vele dorpjes rijden we verder richting Mount Batur. Onderweg stoppen we bij een fruitkraam. Eigenlijk willen we alleen een foto maken, maar besluiten toch voor de vorm maar wat fruit te kopen. Als we het fruit willen afrekenen wil de mevrouw ons voor hun begrippen voor een enorm bedrag afzetten. Ze vraagt 60.000! Uiteindelijk betalen we de helft, maar dit is nog veel te veel.

Helaas hangen er veel wolken om Mount Batur. Gelukkig hebben we hem gisteren al goed kunnen zien. Vlakbij Singaradja bezoeken we nog de Pura Beji Tempel, een oude maar wel mooie tempel. Als we uit het busje stappen merken we al snel dat het hier nog een stuk warmer is. Als we de tempel weer uit lopen blijkt dat we nog moeten betalen……

In de loop van de middag komen we aan in ons derde hotel. Het ziet er allemaal weer erg mooi uit. We hebben een huisje vlak bij de receptie met uitzicht op rijstvelden. Na een tiental meters lopen zijn we bij het mooie zwembad met uitzicht op zee en palmbomen. We gaan de rest van de middag lekker badderen en eten bij het hotel.

Dag 10

Vandaag doen we het rustig aan, we houden een Romy dag. We besluiten niet weg te gaan en de hele dag aan het zwembad te gaan liggen. Aan het einde van de middag lopen we alleen een klein stukje naar een winkeltje in de buurt.

Dag 11

Voor vanochtend hebben we een boottochtje geboekt. Om half zes gaat de wekker! We kleden ons aan, pakken onze spullen en lopen naar het strand. Hier ligt een lokaal vissersbootje klaar, wat ons mee de zee op neemt. Het is nog donker als we gaan varen. Langzaam varen we de zee op en gaan op zoek naar dolfijnen.

Na een kwartiertje varen zien we de eerste dolfijnen zwemmen. Helemaal top!! In totaal zien we meerdere groepjes dolfijnen zwemmen en enkele springen zelfs uit het water. Ondertussen komt ook de zon op. We zitten nu in een lokaal vissersbootje op zee tussen de dolfijnen, met uitzicht op de kust en bergen, aan de ene kant een bijna volle maan en aan de andere kant een mooi opkomende zon. Even een prachtig geniet moment!

De rest van de dag liggen we aan het zwembad, zwemmen even in zee (zwart zandstrand) en lopen we aan het einde van de middag als het weer bewolkt is nog even naar het lokale winkeltje. Daarna gaan we lekker douchen in onze bungalow en gaan we eten in het restaurant bij het hotel. Vanavond gaan we weer op tijd naar bed. Morgen staat er weer een reisdag op het programma. We gaan van Lovina naar Candidassa aan de andere kant van Bali.

Dag 12

Vandaag zijn we vroeg wakker. Zes uur, Romy moet plassen. Snel het bed uit, want het is al de tweede nacht dat ze bijna niet in de luier heeft geplast en gisteren heeft ze alle plasjes op de wc gedaan. Daarna liggen we nog even in bed, maar slapen dat wordt niets meer. Daarom gaan we om zeven uur ontbijten en pakken onze spullen in. Om half negen staan we klaar en worden opgehaald voor onze reis naar het volgende hotel. We hebben vandaag een andere reisbegeleider en chauffeur. We hebben geen discussie over de route en we vinden deze mensen gelijk al leuker. De chauffeur heeft een dochter van bijna twee jaar en we besluiten hem aan het einde van de dag een T-shirt van Romy te geven wat ze verrekt aan te trekken. (Erg jammer, want Arnoud vond het shirt erg mooi, maar het is niet de smaak van Romy…)

Onze eerste stop is bij Ponjok Batu, een boerderij langs de kust (van de zelfde eigenaar als de Puri Bagus Hotels), waar ze fruit verbouwen. Het ligt op een mooi punt met uitzicht op zee. Onze volgende stop is bij Tulamben aan de kust. Een mooie duikspot, waar het wrak van het Amerikaanse schip de Liberty ligt. Dit schip is in de tweede wereldoorlog door de japanners gebombardeerd. Helaas zien we het schip niet liggen, omdat het water op dit moment te hoog staat. Daarna rijden we door naar Tirta Ganga en bezoeken we een waterpaleis. Vroeger kon men hier zwemmen. Nu is het daar te druk voor en het mag niet meer. Nu zwemmen er alleen vissen in het water. In het waterpaleis lopen op dit moment erg veel Balinese kinderen rond. Een enkeling wil zelfs van ons foto’s maken.

Daarna rijden we door naar ons hotel. Onderweg slaapt Romy zowaar vijf kwartier in het busje. Rond één uur komen we aan op onze nieuwe bestemming. Het is weer een prachtig hotel vlak aan zee, met een mooi zwembad. Het waait hier lekker, waardoor het veel minder warm lijkt. Na het inchecken gaan we zwemmen in het zwembad. Tot een uur of vijf blijven we hier. Tussen door lopen we nog even naar het strand en spelen hier wat. Romy zegt dat ze moet poepen en we lopen twee keer heen en weer van het zwembad naar het huisje. Er komt niets, maar dan legt ze toch in één keer bij het zwembad een drol in haar zwembroek. De rest van de middag geeft ze nog vaak aan dat ze moet poepen, maar er komt niets. Wel plast ze nog een paar keer op de wc. Één keer ging het mis, de badkamervloer kreeg een straal te verduren. Na lekker gedouched te hebben in onze open douche met kleine tuin eten we in het restaurant bij het hotel. Daarna gaat Romy snel naar bed, want die is erg moe. Daarna lezen we wat en wordt het reisverslag bijgewerkt.

Dag 13

Vandaag is Romy weer vroeg wakker. Eerst gaat ze met mama een stukje lopen. Arnoud blijft nog even lui in bed liggen. Na het ontbijt zijn we vanmorgen nog even naar Candidassa “down town” gelopen. We hebben in een supermarkt en in een andere winkel boodschappen gedaan en wat leuke souvenirs gekocht. Voor en na het slapen hebben we nog even gezwommen.

Vanavond eten we in een leuk restaurantje in Candidassa. We zijn hier naar toe gelopen langs de plaatselijke bevolking en door de bananenbomen. In het restaurantje hebben we erg lekker gegeten en tijdens het eten werd nog de Barong gedanst.

Dag 14

Vanmorgen gaan we eerst ontbijten bij het hotel. Daarna stappen we om negen uur een lokaal zeilbootje in om te gaan snorkelen. Eerst varen we een stuk langs de kust. Dan komen we aan bij “The Blue Lagoon”. Hier duiken we met flippers, duikbril en snorkel het water in. We zwemmen hier tussen de vele vissen boven het koraal. Erg mooi allemaal. We schieten een rolletje in een onderwatercamera vol. Daarna varen we langs de kust weer terug naar het hotel. Onderweg genieten we van het mooie uitzicht, de bergen, de rijstterrassen en de palmbomen.

Na terugkomst duiken we even het zwembad in om het zoute water van ons af te spoelen. Daarna is het eten en slapen. ’s Middags zwemmen we nog wat in het zwembad. Aan het einde van de middag lopen we weer richting Candidassa. Hier doen we nog wat inkopen en eten in het zelfde restaurant als gisteren.

Dag 15

Vanmorgen gaan we na het ontbijt om half negen weer met de zelfde lokale boot mee als gisteren. We varen nu links de zee op richting “white sandy beach”. Het is ongeveer twintig minuten varen. Als we er aan komen dan regent het eerst nog iets en is het bewolkt. Dit was helemaal niet gepland. Gelukkig is het al vrij snel droog.

We hebben onze spullen bij een klein strandhuisje met vier strandstoelen neergelegd. Het strand is redelijk groot, maar er zijn geen andere toeristen te bespeuren. Geweldig! Het lijkt wel paradijs. Romy vermaakt zich op het strand en wil het water niet in. Ze speelt een tijdje met onze kapitein. We snorkelen een tijdje en zien weer vele mooie vissen en koraal. Ook genieten we op het strand van het inmiddels mooie weer.

Arnoud eet nog een ter plaatse gevangen en gebakken visje met rijst. Daarna varen we rond elf uur weer terug naar het hotel de kust lijn ziet er weer prachtig uit met bergen, rotsen, palmbomen, rijstvelden en stranden vol vissersbootjes. Als we even uit de kust zijn valt Romy in slaap bij Nicole op schoot. In de deining en het gespetter houdt ze dit ongeveer een kwartier vol, totdat we bij het hotel zijn. Daarna wordt ze wakker, omdat we de boot uit moeten. Om al het zout van ons af te spoelen duiken we eerst het zwembad in. Daarna spoelen we de rest van het zout en zand onder de douche van ons af.

De rest van de middag klooien we wat aan, pakken we onze tassen vast in en gaan we nog even naar het zwembad. We eten op tijd in het hotel, omdat Romy erg moe en vervelend is. Ze ligt al om 18.47 uur in bed. Wij gaan vanavond ook vroeg ons mandje in. Morgen staat ons een lange reis terug naar huis te wachten.

Dag 16

’s Morgens hebben we gezwommen in het zwembad en verder rustig aan gedaan. Romy ligt tussen de middag op tijd in bed. Om half twee worden we opgehaald voor de rit naar het vliegveld. Hier zijn we redelijk vroeg en we moeten ons hier dan ook nog even zien te vermaken. Bij de douane moet nog wat contact geld betaald worden. Omdat we dit niet meer voldoende hebben moet er nog gepind worden. Nadat Arnoud met drie pasjes had geprobeerd te pinnen lukte het Nicole gelukkig later wel. En het was al zo warm… Vervolgens blijkt bij de douane dat we een formulier moeten inleveren, wat in onze tassen zit die al ingecheckt zijn. Stom, maar dit hebben we ons niet gerealiseerd en we kunnen er nu niet meer bij. Na wat omzwervingen op het vliegveld, wat overredingskracht naar diverse medewerkers lukt het ons om door de douane te komen. Het zal je toch maar gebeuren dat je met een klein kind vast komt te zitten op een vliegveld en je vlucht mist…… We zagen het al gebeuren……

Na het inchecken eten we nog wat. Het opstijgen maakt Romy niet meer mee, die ligt al te slapen. De eerste vlucht van de terugreis van Bali naar Kuala Lumpur verloopt goed. Op het vliegveld in Kuala Lumpur kan Romy gelijk lekker spelen in een klimtoestel/vliegtuig. We bellen Mirjam thuis om te feliciteren met haar verjaardag. We moeten met een soort trein van onze aankomst hal naar de vertrekhal. Daar drinken we nog wat. Vervolgens beginnen we aan onze laatste vlucht naar huis. Omdat we Romy bij ons hebben mogen we weer als één van de eersten het vliegtuig in. Romy slaapt deze vlucht ongeveer vijf tot zes uur.

Dag 17

Vroeg in de ochtend komen we rond half zeven aan op Schiphol. Net voor het landen valt Romy weer in slaap en die moeten we half slapend het vliegtuig uit dragen. Gelukkig hebben we redelijk snel onze tassen. Opa en Oma van Hierden staan ons op te wachten bij de gate. Met onze privé taxi worden we naar huis gereden. Hier komen we om ongeveer negen uur aan.

Nadat alle spullen in huis stonden en we even snel de belangrijkste post hadden doorgenomen zijn we met z’n drieën om tien uur naar bed gegaan. Om twaalf uur zijn we weer opgestaan. De ergste vermoeidheid was even weg geslapen. Hopelijk slapen we vanavond op tijd en zitten we weer snel in ons ritme.

Nicole haalt ’s middags Django en Raisa op uit het hondenpension. ’s Avonds eten we heerlijk Hollandse pot: aardappels, bloemkool en een gehaktbal. Een heerlijke afsluiting van een geweldige vakantie!!!

Meer reisverslagen
uit Bali

reisverslag kinderen
 

reisdagboek
blog papier
verhalen gezinsreizen
reisverslag ervaringen ouders
reisverslag Bali

Nicole, Arnoud en Romy (2)

rondreizen gezin
ervaringen van ouders
verre reizen kinderen
vakantie kinderen foto
reizen kinderen foto
direct naar onze bestemmingen
familie reizen

©2010 Expeditie Kroost & Co | Sitemap | Privacy & Disclaimer | Contact

 

Bookmark and Share

reizen met kinderen
reisverslag kinderen